spot_img
HomeΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΚριός : Προσδιορισμός της εικόνας και της φιλοδοξίας

Κριός : Προσδιορισμός της εικόνας και της φιλοδοξίας

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990 

Με ωροσκόπο στον Κριό και τον Ήλιο στον 1ο Οίκο:
Αυτοπαρουσιάζεται σαν πρωταγωνιστής Χολιγουντιανής ταινίας και πράγματι έτσι αισθάνεται. Εγωκεντρικός και ασφαλής, προκαλεί συχνά τον φθόνο των άλλων. Είναι αλλάζων και μονομανής. Έχει όμως τεράστιες δυνατότητες και άψογη νοητική λειτουργία. Παρουσιάζει τάση για ατυχήματα. Στις επείγουσες καταστάσεις αυτός είναι ο Ήρωας που αλλάζει τους συσχετισμούς, το πεπρωμένο.

Με ωροσκόπο στον Ταύρο και Ήλιο στον 12ο Οίκο:
Σταθερός και πληθωρικός παρουσιάζεται μεθοδικός και εραστής της «καλής ζωής». Φαίνεται ήρεμος, μα όταν εξαντληθεί η υπομονή του αντιδρά με τρομακτική οργή. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την μεταφυσική, τα μυστικά. Είναι φιλάνθρωπος. Εμφανίζει τάσεις απομόνωσης και εσωστρέφεια. Έχει καλλιτεχνικές δυνατότητες.

Με ωροσκόπο στους Δίδυμους και Ήλιο στον 11ο Οίκο:
Κινείται συνεχώς, είναι παρατηρητικός, ευφυής, με μάτια γεμάτα ζωντάνια. Επικοινωνιακός, με αγάπη για τη γνώση και τη λογοτεχνία. Ανταγωνιστικός μέχρι εξάντλησης. Μαγεμένος από τις μεγάλες Ελπίδες και Ιδέες για τον άνθρωπο και τις κοινωνίες. Προσανατολισμένος στους φίλους και τα διδακτικά ταξίδια. Ορθολογιστής. 

Με ωροσκόπο στον Καρκίνο και Ήλιο στον 10ο Οίκο:
Περισσότερο σπιτόγατος απ’ τον κλασσικό Κριό, έχει καλύτερες σχέσεις με τους γονείς και την οικογένεια. Συναισθηματικός, υπολείπεται σ’ επιθετικότητα. Προσανατολισμένος στην καριέρα, ενδιαφέρεται πολύ για τις τιμές και την υπόληψή του. 

Με ωροσκόπο στον Λέοντα και τον Ήλιο στον 9ο Οίκο:
Ερωτικός, αισθηματίας και αυτάρεσκος, αγαπά την τέχνη, το θέατρο και τα παιδιά. Δρα και οραματίζεται συνεχώς* ταξιδεύει και ίσως να ζήσει στο εξωτερικό. Επιζητά την ανώτερη σπουδή και σκέψη, φιλοσοφεί και είναι ηθικό στοιχείο. Πιθανό να προέρχεται απ’ την αριστοκρατική Τάξη.

Με ωροσκόπο στην παρθένο και τον Ήλιο στον 8ο Οίκο:
Επιφυλακτικός και ανασφαλής, αποζητά την επιβεβαίωση μέσα απ’ την σκληρή δουλειά, την επιστημονικότητα, την κριτική στάση και το καυστικό χιούμορ. Κάποιος κίνδυνος που απείλησε τη ζωή του σε νεαρή ηλικία τον αποτρέπει απ’ την ανεξέλεγκτη δράση που εκφράζει το Ζώδιό του. Ελκύεται απ’ τα μυστικά της ζωής, τη Μεταφυσική. Είναι γοητευτικός, και κάποτε θα αποκτήσει εξουσία ή ψυχολογική επιρροή πάνω σε άλλους. Υπερσεξουαλικός.

Με τον ωροσκόπο στον Ζυγό και τον Ήλιο στον 7ο Οίκο:
Γλυκός και φιλικός, δημοφιλής και παιγνιδιάρης. Προσανατολίζεται στις καλές σχέσεις με τους άλλους* δεν δημιουργεί έχθρες, αντίθετα απ’ τους περισσότερους Κριούς. Αγαπά την τέχνη, τη διπλωματία και το συγκρητισμό. Κάνει πολλούς συναισθηματικούς δεσμούς. Ο γάμος έρχεται συχνά σε νεαρή ηλικία. Συνεργασίες, αυξημένη κοινωνικότητα.

Με ωροσκόπο στον Σκορπιό και τον Ήλιο στον 6ο Οίκο: 
Μαγνητικός και μοιραίος, ακτινοβολεί πάθος και κίνδυνο. Θυμίζει ήρωα μυθιστορήματος, άλλοτε φωτεινός και κάποτε γκρίζος. Προκαλεί θαυμασμό μα και τρόμο. Ο πιο αμφιλεγόμενος απ’ όλους, δεν πλήττει ποτέ. Σεξουαλικό ηφαίστειο, φορές παρουσιάζεται σαν το πιο κρύο παγόβουνο μια και κατά βάθος ο ερωτισμός του χρειάζεται συναισθηματική υποκίνηση. Προσανατολίζεται στην εργασία και είναι υπέρμετρα φιλόδοξος. Ενδέχεται να γίνει αδίστακτος στον επαγγελματικό στίβο. Το πάθος, η ενεργητικότητα και η σεξουαλική υπερδράση του  δημιουργούν συχνά προβλήματα υγείας. Έχει όμως γερή κράση.

Με ωροσκόπο στον Τοξότη και τον Ήλιο στον 5ο Οίκο:
Ελεύθερος και αισιόδοξος, φιλικός και καλοπροαίρετος, είναι δημοφιλής και αγαπητός. Φιλοσοφημένος – χωρίς ταμπού – αγαπά την περιπέτεια και το άγνωστο. Ταξιδεύει ακατάπαυστα και γεννά παντού έρωτες και οράματα. Δημιουργικός και φιλόδοξος, είναι προσανατολισμένος στην αναψυχή και τη διασκέδαση. Τον ενδιαφέρουν τα παιδιά – περισσότερο απ’ ότι άλλους Κριούς. Πιθανό να γεννήθηκε σε Ξένη χώρα.

Με ωροσκόπο στον Αιγόκερω και τον Ήλιο στον 4ο Οίκο:
Υπεύθυνος, αξιόπιστος και ρεαλιστής, προγραμματίζει τη ζωή του κατανοώντας την έννοια των υποχρεώσεων και της Αποστολής. Είναι περισσότερο στερημένος απ’ το μέσο Κριό. Ενδιαφέρεται για το σπίτι και την οικογένεια. Τον αφορά το όνομα και η υπόληψη του. Γι αυτό και δύσκολα αποφασίζει να χωρίσει στο Γάμο. Οι γονείς ίσως είχαν κάποια εξουσία και πιθανό να ήταν καταπιεστικοί. Αγαπά και υπηρετεί την Πατρίδα. Δύσκολα αλλάζει κατοικία. Κάποιες φορές εργάζεται στο σπίτι.

Με ωροσκόπο στον Υδροχόο και τον Ήλιο στον 3ο Οίκο:
Ιδεαλιστής και ανεξάρτητος, γοητεύεται απ’ την Ουτοπία της ιδανικής κοινωνίας. Μάχεται απεγνωσμένα για τα ανθρωπιστικά Ιδεώδη. Εκκεντρικός, εκδηλώνει με παράξενο – κάποτε προκλητικό τρόπο – τις απόψεις του για τη ζωή. Ταξιδεύει και μαγεύεται απ’ το άγνωστο. Είναι εγκεφαλικός και ιδιαίτερα πνευματώδης. Μετακινείται αδιάκοπα. Συχνά εργάζεται στον Τύπο ή ασχολείται με το εμπόριο. Κάνει ομιλίες ή συγγράφει. Ενδιαφέρεται για τις σχέσεις του με τα’ αδέλφια και το κοντινό περιβάλλον.

Με ωροσκόπο στους Ιχθύς και τον Ήλιο στον 2ο Οίκο:
Πονόψυχος, γλυκός και εσωστρεφής, «μαγεύει» και κερδίζει στη πρώτη του εμφάνιση. Αγαπά τα μυστήρια και τ’ απόκρυφα. Βοηθά τους άλλους. Αισθάνεται ανασφαλής στα οικονομικά και κατευθύνει σ’ αυτό τον τομέα την περισσότερη δράση του. Διαισθητικός, μπορεί να κερδίζει από αγοραπωλησίες μετοχών, ομολόγων κλπ. Δυσκολία στον Γάμο. Ικανοί συνεργάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ