Home ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ
22 Ιουλίου – 23 Αυγούστου

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990

Στοιχείο : Φωτιά
Φύση : Αρσενική
Ιδιότητα : Σταθερή
Κυβερνήτης : Ήλιος
Σε έξαρση : Ποσειδώνας
Σε αδυναμία : Ουρανός
Σε πτώση : Πλούτωνας
Πλανήτης Κυρίαρχος ανά δεκαήμερο – δεκανό :
22/7 – 2/8 : Ήλιος
03/8 – 12/8 : Δίας
13/8 – 23/8 : Άρης

Ο Ήλιος στις 22/7/2022 στις 23:07 περνά στο 5ο Ζώδιο, στον Μεγαλοπρεπή Λέοντα που Κυβερνά και έτσι επιτέλους, φτάνει στο Σπίτι του!!! και θα παραμείνει μέχρι τις 23/8/2022 06:17 π.μ..
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευτυχία από την έλευση στη Γη της Επαγγελίας. Κι αν αυτό αποτελεί κανόνα και όραμα, το μεγάλο όνειρο για κάθε άνθρωπο, γιατί θα έπρεπε να διαφέρει ο Ήλιος ;
Είναι, πλέον, ο Εκλεκτός, ο ευγενής, ο άριστος. Ενθρονισμένος με τιμές και χαρά, δοξασμένος και αισιόδοξος, δημιουργός και απλόχερος ο Ευεργέτης της μικρής Πλανητικής γειτονιάς μας, ευλογεί με απαστράπτουσα λάμψη από το Ζώδιο του ΛΕΟΝΤΑ.
Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, επιβεβαίωση και αυτοπραγμάτωση. Το «Εγώ» στην πιο ποιοτική του εκδήλωση, έρχεται να αποδείξει το μεγαλείο της εξέλιξης του ανθρώπινου Είδους, το θρίαμβο της ψυχής που αναδύει την απόλυτη αρετή του πνεύματος – παρασύροντας στην εσώτερη άνοδο την ατελή, πρόσκαιρη σάρκα και μαζί όλο το Φυσικό πεδίο. Είναι η ώρα της χαράς, του παιγνιδιού, της αυθόρμητης δημιουργικότητας. Το θαύμα της γέννησης της νέας Ζωής. Η αθώα αγιοσύνη του παιδιού. Η συνειδητοποίηση της απόλυτης προίκας, που ο Δημιουργός του Σύμπαντος έχει δωρίσει στον καθένα μας : Της Βούλησης, δηλαδή, να ενωθούμε με το Παγκόσμιο Ον, του οποίου αποτελούμε μέρος – ούτως ή άλλως – μέσω της εξατομίκευσης και της ελεύθερης επιλογής.
Οι άνθρωποι και οι καταστάσεις που κυβερνώνται από το Λέοντα, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό : Δεν ανήκουν στο σωρό, στη μάζα, στη μετριότητα. «Καταδικασμένοι» να ξεχωρίζουν, με θετικό ή αρνητικό τρόπο.
Γαλαζοαίματοι, οραματιστές, ηγέτες, καλλιτέχνες, δάσκαλοι, γονείς. Το στοίχημα, εδώ, είναι η σωστή και εν σοφία διαχείριση της εξουσίας. Η ώριμη προσπέλαση της δόξας και των τιμών, που οι Λέοντες συνήθως απολαμβάνουν. Ο θαυμασμός και όχι η θεοποίηση της ομορφιάς και του γοήτρου. Ο σεβασμός της σπανιότητας, η αξιολόγηση του πολύτιμου και όχι η υποταγή στο χρυσό και τον πλούτο, εν γένη. Η προσφορά στον πλησίον με γαλαντομία και – κατ’ επέκταση ενδόμυχη ικανοποίηση κι όχι η προσμονή για αποκόμιση ευγνωμοσύνης, δουλικότητας, ευχαριστιών και υποκλίσεων. Η αντίληψη πως η έδρα, από την οποία ο Λέοντας χειρίζεται και κατευθύνει τη Δύναμη, είναι απλά ένας δέκτης που εκπέμπει Θεία Ευλογία. Και το λιοντάρι ο εκλεκτός του Ουρανού, που επελέγη ακριβώς επειδή μπορεί να είναι άμεμπτος. Αποστασιοποιημένος από την ταπεινότητα και την ιδιοτέλεια. Κι όχι το αντίθετο, σφετεριστής και προσκολλημένος στην επίγεια ματαιότητα και την πρόσκαιρη απολαβή.
Το μεγάλο θέμα, για τους μετέχοντες στα δρώμενα του Ζωδίου, είναι ο ίδιος προβληματισμός που αναπτύσσεται στην κοινωνία – σχετικά με τους Κυβερνήτες : το κατά πόσο θα κατορθώσουν να μη διαφθαρούν. Άραγε είναι δυνατό η προσωπικότητα κι ο Ανώτερος Εαυτός να επικρατήσουν πάνω στο Επίγειο «Εγώ» ; Μπορεί να ξεπεραστεί η αυταρέσκεια και η επιθυμία του Λέοντος να υπηρετηθεί από τους άλλους, αντί να διακινήσει ; Γίνεται να καταρριφθεί ο δογματισμός, η υπερβολή, η ωραιοπάθεια ;
Είναι βέβαιο πως το κλειδί για τα αδιέξοδα αυτά είναι η Αγάπη. Γιατί ο Λέων αγαπά !! Αν και η αγάπη του έχει συνήθως τα στοιχεία του έρωτα. Εν τούτοις δεν παύει να είναι αγάπη – έστω και περισσότερο προσωπική, εξατομικευμένη, χωρίς το ιδιαίτερο στοιχείο της Νόησης.
Μέχρι τη στιγμή της αυτοκριτικής και της συναίσθησης της ευθύνης, που λαμβάνει χώρα στο επόμενο Ζώδιο της Παρθένου, το άτομο καλείται να υπερβεί την ίδια του την ύπαρξη. Κι αυτό, σίγουρα, είναι ένα μονοπάτι γεμάτο κοφτερές πέτρες κι αγκάθια.
Στα Λιοντάρια ταιριάζει η αρχηγία. Διοικητικές θέσεις σε όλα τα επαγγέλματα, ανώτεροι αξιωματικοί, Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Διπλωμάτες, Διευθυντές σχολείων. Καθηγητές Πανεπιστημίου, Νομικοί, Δικαστές, Πολιτικοί. Γνωρίζουν, επίσης επιτυχία σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τα πολύτιμα μέταλλα.
Ικανοί για μεγάλη και αξιοπρεπή καριέρα στο Θέατρο, ξεχωρίζουν πάντα, όταν ασχοληθούν με την Τέχνη. Ένας άλλος τρόπος να εξασφαλισθεί η επιτυχία είναι η ενασχόληση με τον Τραπεζικό χώρο, τα Χρηματοοικονομικά, τις επενδύσεις και τα ακίνητα. Θα πρέπει να τονιστεί πως η εξύψωση του Ονόματος και η Φήμη, είναι έννοιες συνυφασμένες με το Ζώδιο του Λέοντα. Αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι η μακρόχρονη διατήρηση στην κορυφή. Τα πλήγματα στον τομέα αυτό θεωρούνται καταστροφικά για την Λεόντεια περηφάνια. Ελλοχεύει όμως, πάντοτε, ο κίνδυνος της προσκόλλησης σε υλικά αγαθά και εγκόσμιες απολαύσεις. Έτσι ο Λέων γίνεται συχνά αναπόσπαστο κομμάτι του κατεστημένου. Αγνοεί τότε τα προβλήματα του μέσου ανθρώπου και τα κοινωνικά αδιέξοδα. Αρνείται, λοιπόν, την αλλαγή που κάποτε απειλεί τον αγαπημένο του θρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αντίθεση Ήλιου – Κρόνου (14/8/2022)

Αντίθεση Ήλιου - Κρόνου (14/8/2022) Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στις 14/8/2022 20:10, ο Ήλιος απ’ τις 21ο 54’ Λέοντα θα σχηματίσει αρνητική όψη Αντίθεσης με...

Προβλέψεις Κινέζικου Ωροσκοπίου από 15/8/2022 – 21/8/2022

Προβλέψεις Κινέζικου Ωροσκοπίου από 15/8/2022 - 21/8/2022 Από την Έρη Τηλ. 14990 Σ’ αυτό το άρθρο σας δίνονται οι εβδομαδιαίες προβλέψεις της Κινέζικης Αστρολογίας. Για να βρείτε το...

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ 14/8-20/8/2022

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Οι Πλανητικές Ώρες, είναι ο χωρισμός του 24ώρου της μέρας από την Ώρα της Ανατολής του Ηλίου μέχρι της...

Ερωτικά Ταρώ 13/8-14/8/2022 

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...