Home ΖΩΔΙΑ Αφιέρωμα στον Τοξότη

Αφιέρωμα στον Τοξότη

Από τον Σταύρο Μιχαήλο
14990

Ο Ήλιος διέρχεται από τον Τοξότη την περίοδο μεταξύ 23 Νοεμβρίου και 21 Δεκεμβρίου, σηματοδοτώντας το τέλος του φθινοπώρου. Ο Τοξότης είναι το ένατο από τα ζώδια του Ζωδιακού κύκλου και το τρίτο από τα ζώδια του φθινοπώρου. Το γένος του είναι αρσενικό, η ποιότητα του μεταβλητή και το στοιχείο του είναι η φωτιά. Κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Δίας. Σε αυτό το ζώδιο έχει έξαρση ο Νότιος Δεσμός, πτώση ο Βόρειος Δεσμός κι αδυναμία ο Ερμής.

Ο Τοξότης είναι συνήθως ψηλός, με μεγάλα πόδια. Το πρόσωπο του είναι μακρύ, οβάλ και συχνά με μακριά μύτη και συνήθως πλαισιώνεται από καστανά μαλλιά. Το δέρμα του είναι ανοιχτόχρωμο με τάση να καίγεται εύκολα στον ήλιο. Είναι δύσκολος όσον αφορά το ντύσιμο του και την προσωπική του εμφάνιση. Ο Τοξότης είναι ο αιώνιος αισιόδοξος, σε βαθμό τέτοιο που και να χάσει για λίγο την εύνοια της τύχης , θα το φιλοσοφήσει και θα το ξεπεράσει. Ανήκει στους ανθρώπους που χαίρονται τη ζωή, έχει πολλές εμπειρίες και κατακτήσεις. Είναι καλόβολος και ικανοποιείται εύκολα αλλά με την ίδια ευκολία προσβάλλεται. Είναι προικισμένος με διαισθητική ικανότητα, που μπορεί να φτάσει μέχρι την προφητεία ˙ ίσως , στην ικανότητα του αυτή να οφείλεται η ασυνήθιστη τύχη που έχει σε ότι κάνει στην ζωή του καθώς και η περίεργη προστασία που φαίνεται να τον περιβάλλει σε κάθε του βήμα. Συνεπώς, παίρνει ρίσκα με σχετική ευκολία, έχει μια αισιόδοξη στάση και προσπαθεί να βελτιώσει το περιβάλλον του.

Στην καρδιά του Τοξότη υπάρχει αρκετός χώρος για να γραφτούν πολλά ονόματα. Του αρέσει η συντροφιά και η αίσθηση ότι περιβάλλεται από στοργή κι αγάπη , αλλά απεχθάνεται να νιώθει ότι υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να τον εξουσιάσει. Αγαπάει πραγματικά όσους βρίσκονται κοντά του. Βρίσκει πολύ συχνά την ευτυχία που αποζητά κι αυτό τον κάνει φιλεύσπλαχνο και γενναιόδωρο. Πολλές φορές έλκεται από άτομα από το εξωτερικό, από άτομα που βρίσκονται μακριά ή από διανοούμενους και συνήθως έχει πολύ συγκεκριμένες προτιμήσεις σχετικά με τον τύπο ανθρώπου με το οποίο θα συνάψει μια σχέση. Αν και όταν τελικά αποφασίσει να κάνει έναν γάμο, είναι πολύ πιθανό να φτάσει και στο διαζύγιο ˙ ωστόσο, δεν απογοητεύεται και είναι πολύ πιθανό στην συνέχεια να ακολουθήσουν κι άλλοι γάμοι. Με την ευελιξία και την ευφράδεια του λόγου που τον διακρίνουν , καταφέρνει να καλύπτει πολύ καλά τις αδυναμίες του.

Στην αρχή της καριέρας του είναι πιθανό να δοκιμάσει πολλές στερήσεις όμως αργότερα, αναδεικνύεται και γνωρίζει καταξίωση. Είναι δουλευτής, αρκεί η δουλειά που κάνει να τον εκφράζει και να μην είναι μοναχική καθώς έχει ανάγκη την συντροφιά άλλων ανθρώπων. Του ταιριάζουν τα επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται από ανεξαρτησία κι ελευθερία κινήσεων κι όσα σχετίζονται με τα σπορ ή την ύπαιθρο καθώς έχει κλίση προς την θρησκεία, την φιλανθρωπία και την φιλοσοφία, του ταιριάζει και κάθε εργασία διανοητικής φύσης. Επίσης, πολλοί μουσικοί ανήκουν στο ζώδιο αυτό. Ο Τοξότης είναι δημοφιλής και κοινωνικός γι’ αυτό περιστοιχίζεται από φίλους ˙ συχνά, όμως , αυταπατάται καθώς νομίζει ότι όλες του οι φιλίες είναι πολύτιμες και ειλικρινείς και έτσι αργότερα απογοητεύεται. Οι φίλοι του , κατά την παράδοση, ανήκουν είτε στο ίδιο ζώδιο, είτε στον Κριό, στον Λέοντα, στους Διδύμους αλλά και στον Υδροχόο και στον Ζυγό. Συνήθως με τα ζώδια του νερού ( Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες) δεν είναι ιδιαίτερα συμβατός. Ο Τοξότης είναι συνήθως ο πιο ευγενικός κι εύκολα θεραπεύσιμος ασθενής καθώς λόγω της ειλικρινούς κι ευγενικής φύσης του εμπιστεύεται εύκολα τον θεραπευτή του και είναι εξαιρετικά πρόθυμος να ακολουθήσει τις οδηγίες που εκείνος θα του δώσει. Βέβαια, με την ίδια προθυμία ενδέχεται να ακολουθήσει και τις υποδείξεις φίλων και να πάρει τα φάρμακα που αυτοί θα του συστήσουν, με αποτέλεσμα να περιπλέκει και να καθυστερεί ο ίδιος την θεραπεία του. Κατά βάσει έχει καλή υγεία και μακροζωία αλλά μπορεί να φτάσει στα άκρα και να παραμελήσει τελείως την υγεία του.

Οι Τοξότες συνήθως υποφέρουν από ασθένειες του αναπνευστικού, του νευρικού συστήματος, παθήσεις των οργάνων ακοής, των ισχύων και του ήπατος κι έχουν την τάση να τραυματίζουν τις κνήμες τους. Ο Δίας είναι ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο του Τοξότη και του χαρίζει απλόχερα επέκταση κι εξάπλωση και μια τάση να μεγαλοποιεί ακόμη και τα πιο απλά πράγματα. Τον κάνει να σέβεται την προσωπική του ελευθερία κι ανεξαρτησία αλλά κι εκείνες των συνανθρώπων του : έτσι, θα καταφέρει μεν να κάνει τους άλλους να τον αφήσουν να ζήσει αλλά θα αφήσει και τους άλλους να ζήσουν όπως τους αρέσει. Επίσης, του προσδίδει μια αίσθηση δικαιοσύνης που εφαρμόζει με μεγάλη αυστηρότητα αλλά και μεγαλοψυχία και ευκολία στο να συγχωρεί τους άλλους . Ένας Τοξότης, όσο κι αν προσπαθήσει μετά από κάποια χρόνια να θυμηθεί ότι του έκανες κακό, συναισθηματικά δεν θα το καταφέρει ˙ μπορεί να μην σου ξαναμιλήσει – έτσι, για να υπάρχει μια αίσθηση δικαιοσύνης – αλλά συναισθηματικά δεν μπορεί να παραμείνει σε αυτό, θα προχωρήσει και θα φύγει. Γι’ αυτό , να αγαπάτε τους Τοξότες που βρίσκονται στην ζωή σας ; είναι άνθρωποι με καρδιά μικρού παιδιού κι αν κάνουν λάθη, τα κάνουν από την καλή τους την καρδιά , από επιπολαιότητα κι αφέλεια, σαν μικρά παιδιά.

Ο ΤΟΞΟΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΔΙΑ:

Τοξότης με Κριό

Ένας/μια Τοξότης με έναν/ μια Κριό μπορούμε να πούμε ότι αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν μια από τις εξαιρέσεις καθώς από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους θα θελήσουν να γίνουν ζευγάρι – και μάλιστα, θα επιθυμούν να παραμείνουν ζευγάρι για πολύ καιρό – να έχουν κοινωνική δράση και να μεγαλώσουν μαζί παιδιά, χωρίς καταπιεστικούς περιορισμούς. Το δυνατό σημείο της σχέσης τους είναι η σεξουαλική τους ζωή, που χαρακτηρίζεται από ένταση και πάθος καθώς και οι δυο είναι παθιασμένοι εραστές. Περιστασιακά , φυσικά και θα υπάρχουν συγκρούσεις κι έντονες συζητήσεις αλλά εάν μάθουν πώς να ελέγχουν τα πάθη και τις εγωιστικές τους τάσεις, η αγάπη κι ο αλληλοσεβασμός θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν στην διαχείριση των οικονομικών τους , καθώς και οι δυο είναι της άποψης ότι το χρήμα πρέπει να ρέει με αποτέλεσμα αρκετές φορές να εξαφανίζεται από το πορτοφόλι τους. Ο Τοξότης βοηθά τον Κριό να αποκτήσει νέες γνώσεις κι εμπειρίες ενώ ο Κριός θα κρατά τον Τοξότη σε εγρήγορση , χαρίζοντας του τόλμη και θάρρος.

Τοξότης με Ταύρο

Όταν ένας Τοξότης βρεθεί με έναν Ταύρο είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα αποτελέσουν ένα αρκετά δύσκολο συνδυασμό. Παρότι φαινομενικά δεν ταιριάζουν, υπάρχει μια βαθιά καρμική σχέση μεταξύ τους. Ο Ταύρος, ως γήινο και πρακτικό ζώδιο , θέλει πάντα να ξέρει τι δίνει και τι παίρνει, σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο. Αντιθέτως, ο Τοξότης αγαπά τις αλλαγές , έχει φιλελεύθερο και σύγχρονο πνεύμα κι αδυνατεί να παραμείνει στον περιοριστικό κλοιό που του οριοθετεί ο Ταύρος. Η λύση είναι εφικτή μόνο με τις υποχωρήσεις που και οι δυο θα κληθούν να κάνουν: ο Ταύρος θα πρέπει να περιορίσει την κτητικότατα του και ο Τοξότης να βάλει ένα όριο στην ελευθερία κι ανεξαρτησία του. Σε ότι αφορά τα κοινά τους οικονομικά, ο Ταύρος είναι γνωστό ότι διαχειρίζεται με φειδώ τα χρήματα του και θα μπορούσε να δείξει και στον Τοξότη πώς να αποταμιεύει, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα καταφέρει να τον πείσει να ακολουθήσει αυτή την τακτική. Μεταξύ Τοξότη και Ταύρου μπορεί να υπάρξει έντονη σεξουαλική έλξη η οποία όμως είναι αρκετά δύσκολο να έχει διάρκεια στον χρόνο. Θα πρέπει να υπάρξουν μεγάλη προσαρμοστικότητα και αμοιβαίες υποχωρήσεις εάν οι δυο τους επιθυμούν να κρατήσουν την σχέση τους.

Τοξότης με Δίδυμους

Είναι ένας συνδυασμός που παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Καθώς η φύση και των δυο ζωδίων είναι ευμετάβλητη και καθώς ο Τοξότης ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς και ο Δίδυμος στο στοιχείο του αέρα , μεταξύ τους δημιουργείται ένας ισχυρός ενθουσιασμός. Οι Δίδυμοι βρίσκονται απέναντι από τον Τοξότη στο ζωδιακό κύκλο και ο συνδυασμός αυτός παραδοσιακά θεωρείται πολύ καλός. Στην πραγματικότητα όμως, εδώ, η συχνή διάσπαση και των δύο ζωδίων σε πολλά και διαφορετικά πράγματα, μπορεί να τους κάνει να διανύουν περιόδους που δεν καταφέρνουν να βρεθούν μαζί , ακόμη κι αν ζουν κάτω από την ίδια στέγη ( Έτσι δικαιολογείται και το γεγονός ότι την απιστία δεν την εκλαμβάνουν ως αμάρτημα.). Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν καλούνται να αναλάβουν ευθύνες απέναντι σε σοβαρά ζητήματα που απαιτούν ένα κοινό πλάνο αντιμετώπισης, όπως πχ. οι οικονομικές υποχρεώσεις. Σεξουαλικά υπάρχει συμβατότητα μεταξύ τους. Λατρεύουν την πρωτοτυπία και θέλουν μια ερωτική σχέση που να μην τους καταπιέζει και που θα τους δίνει την δυνατότητα να απολαύσουν νέες εμπειρίες.

Τοξότης με Καρκίνο

Ένας Τοξότης κι ένας Καρκίνος είναι δυο άτομα με τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του νερού, ιδιαίτερα συναισθηματικό και κάπως κυκλοθυμικό και κακοδιάθετο. Ο Τοξότης, αντιθέτως, είναι ζώδιο της φωτιάς, ελεύθερο κι ανεξάρτητο , με πλούσια κοινωνική ζωή. Για την ανάλυση αυτού του ζευγαριού μπορεί να ξοδευτεί πολύ μελάνι, αλλά εδώ θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε περιληπτικοί στην περιγραφή μας. Τις περισσότερες φορές αυτή η σχέση ξεκινά από μια παρεξήγηση κυρίως προερχόμενη από τον Καρκίνο. Και πολύ γρήγορα ο-η Τοξότης έχει την εντύπωση ότι βρήκε επιτέλους το αποκούμπι του ˙ εδώ τελειώνει η πρώτη πράξη του έργου. Στην δεύτερη, είναι πολύ πιθανό να βλέπουμε τον Καρκίνο με τις παντόφλες του αραγμένος σε έναν καναπέ να υπολογίζει τις οικονομικές υποχρεώσεις, και τον Τοξότη από αντίδραση να εξερευνά τις βουνοκορφές. Όμως, τις περισσότερες φορές η γυναίκα Τοξότης μένει κοντά στον άντρα Καρκίνο. Επειδή ‘όμως στις ιδιαίτερες ερωτικές τους στιγμές είναι και οι δυο ικανοί να δείξουν μεγάλη τρυφερότητα και πάθος, μπορεί και να καταφέρουν να παραμείνουν για πάντα ζευγάρι. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η σχέση τους, θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή και προσπάθεια και θα πρέπει και οι δυο να δείξουν μεγάλη ανεκτικότητα και να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις.

Τοξότης με Λέοντα

Ο Τοξότης είναι συμβατός με τον Λέοντα. Η «ηλιακή» ενέργεια του Λέοντα ταιριάζει με την αισιοδοξία του Τοξότη.   Ανήκουν και οι δυο στα ζώδια της φωτιάς κι εκπέμπουν ζεστασιά, δύναμη κι ομορφιά. Είναι εξωστρεφείς, κοινωνικοί και τους αρέσει η διασκέδαση. Ωστόσο, ο Τοξότης πολλές φορές φαίνεται να ξεχνάει ότι ο Λέων διακατέχεται από ένα έντονο εγώ και μπορεί να πληγωθεί από την ψυχρή αλήθεια του Τοξότη. Από την άλλη , ο Λέοντας πρέπει να μάθει να ακούει όσα έχει να του πει ο Τοξότης χωρίς να αντιδρά έντονα. Αυτές τους οι αδυναμίες αποτελούν το ευαίσθητο σημείο της σχέσης τους. Επίσης, το ότι κανένας τους δεν γνωρίζει την έννοια της αποταμίευσης μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα στην κοινή τους ζωή. Στις ερωτικές τους στιγμές , όλα τα παραπάνω παραμερίζονται και ξεχνιούνται καθώς ο δικός τους θεωρείται ένας από τους καλύτερους σεξουαλικούς συνδυασμούς του ζωδιακού κύκλου. Ο Λέων θα λατρέψει το γυμνασμένο σώμα του Τοξότη και μαζί θα βιώσουν καυτές νύχτες.

Τοξότης με Παρθένο

Στην παραδοσιακή αστρολογία αυτό δεν θεωρείται ένα ζευγάρι που χαρακτηρίζεται από συμβατότητα. Το μόνο κοινό σημείο αυτών των ανθρώπων είναι οι συχνές μεταπτώσεις στην διάθεση τους καθώς και οι δύο ανήκουν στην ομάδα των μεταβλητών ζωδίων. Συνήθως ο καθένας τους ζει στον δικό του κόσμο κι έχουν τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα. Κατά βάσει, το άτομο που ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου ενεργεί με την ψυχρή λογική και σκεπτόμενο το οικονομικό όφελος κι επιζητά μια σταθερή σχέση . Αντίθετα, το άτομο που ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη ενεργεί αυθόρμητα , χωρίς να υπολογίζει τα επακόλουθα των ενεργειών του και επιζητά μια σχέση που δεν θα περιορίζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Στην κρεβατοκάμαρα έχουν τελείως διαφορετικά στυλ . Ο Παρθένος είναι επιφυλακτικός ενώ ο Τοξότης θέλει να πειραματιστεί. Εάν επιθυμούν να λειτουργήσει η σεξουαλική τους σχέση, ο Παρθένος θα πρέπει να μάθει να βάζει το μυαλό του για ύπνο και να απολαμβάνει την στιγμή. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του ζευγαριού είναι η μεγάλη ευελιξία των χαρακτήρων τους , που μπορεί να βοηθήσει αυτή την σχέση ( εάν και οι δυο πλευρές είναι πρόθυμες να κάνουν την απαιτούμενη προσπάθεια ) να μην τελειώσει άδοξα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι δυο τους θα ήταν προτιμότερο, αντί για αισθηματική σχέση, να χτίσουν μια καλή και δυνατή φιλία.

Τοξότης με Ζυγό

Όταν ένας Τοξότης κάνει σχέση με έναν Ζυγό, η κοινή τους ζωή θα είναι γεμάτη φίλους και κοινωνικές εκδηλώσεις. Καθώς υπάρχουν ομοιότητες στην συμπεριφορά των δυο αυτών ζωδίων, η έλξη που αναπτύσσετε μεταξύ τους είναι δυνατή ˙ από τη μία ο Τοξότης με την καλή του αίσθηση του χιούμορ κι από την άλλη η ευεξία και η ευκολία επικοινωνίας του Ζυγού συμβάλλουν στην καλή εξέλιξη της σχέσης. Το σημαντικότερο είναι ότι και οι δυο είναι εξωστρεφείς, φιλελεύθεροι, γενναιόδωροι κι αισιόδοξοι, συνεπώς θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η σχέση αυτή μπορεί να χαλάσει μόνο εάν κάποιος από τους δυο προσπαθήσει να θέσει όρια στον άλλο, τόσο σε ότι αφορά τα προσωπικά του ενδιαφέροντα όσο και στα άτομα από τα οποία ο καθένας περιβάλλεται. Στην οικονομικό τομέα , ενδέχεται να αποδειχθούν και οι δυο ακατάλληλοι να αναλάβουν την διαχείριση. Στις ιδιαίτερες ερωτικές τους στιγμές είναι γεμάτοι πάθος κι έντονο ενδιαφέρον για τα ερωτικά τεχνάσματα. Το σίγουρο είναι ότι το παθιασμένο και παιχνιδιάρικο στυλ του Τοξότη αρέσει πολύ στον ευαίσθητο κι εκλεπτυσμένο Ζυγό.

Τοξότης με Σκορπιό

Όταν ένας Τοξότης κι ένας Σκορπιός σμίξουν, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα σενάριο σχετικά με την εξέλιξη της σχέσης . Ότι κι αν συμβεί μεταξύ τους , θα είναι ακραίο : ή θα παραμείνουν μαζί για πάντα ή θα σπάσουν τα κεφάλια τους και θα χωρίσουν κακήν κακώς. Το βασικό αίτημα της σχέσης αυτής είναι να μάθουν και οι δυο την έννοια του συμβιβασμού. Στο ξεκίνημα της , σίγουρα θα αφεθούν στην ένταση του πάθους που νιώθουν και θα ταιριάξουν με μεγάλη ευκολία στο σεξουαλικό τομέα ˙ έχουν και οι δυο πολλές φαντασιώσεις που θέλουν να εφαρμόσουν και στην πραγματικότητα κι έτσι ο Σκορπιός συνήθως θα προτείνει και ο Τοξότης – με μεγάλη προθυμία – θα πράττει το καλύτερο ώστε να είναι και οι δυο ικανοποιημένοι κι ευτυχισμένοι. Η σχέση αυτή μπορεί να χαλάσει μόνο εάν ο ιδιαίτερα ζηλιάρης και κτητικός Σκορπιός προσπαθήσει να βάλει σε ένα καλούπι και να γίνει ένα με τον/τη σύντροφο του ˙ εάν το κάνει αυτό, είναι πολύ πιθανό να χάσει για πάντα τον «εργένη» κι ελεύθερο Τοξότη του. Τα οικονομικά του ζευγαριού είναι σαφώς στα χέρια του Σκορπιού και η όποια – κατά την κρίση του – σπατάλη του Τοξότη μπορεί να γίνει αιτία για καβγά.

Τοξότης με Τοξότη

Λέγεται πως όταν ένας Τοξότης σμίξει με έναν άλλο Τοξότη, μόνο κατ’ όνομα μπορούν να θεωρηθούν ζευγάρι. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουν μια πλούσια κοινωνική ζωή, η οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι κοινή για τους δυο : κρίνοντας ο καθένας εξ ιδίων θα δίνει στον άλλο απόλυτη ελευθερία. Καθώς και οι δυο είναι άνθρωποι του έξω, των ταξιδιών, του αθλητισμού και της γνώσης, άνετα θα μοιράζονται ότι είναι σχετικό με τα κοινά τους ενδιαφέροντα. Η κατάσταση δυσκολεύει στην περίπτωση που ο καθένας ασχολείται με διαφορετικά πράγματα από τον άλλον : αυτό σημαίνει ότι θα συναντώνται ελάχιστα – κι αν υπάρχουν κι άλλα στοιχεία στους γενέθλιους χάρτες τους που να το επιβεβαιώνουν – υπάρχει η τάση ο καθένας να κάνει την ζωή του. Αν τελικά καταφέρουν να είναι διαλλακτικοί και να μην υπερισχύσει το πείσμα μεταξύ τους αλλά η ταύτιση, η σχέση τους θα είναι έντονα ερωτική και θα τους αρέσει να περνούν πολλές ώρες μαζί με πολύ σεξ. Για τους Τοξότες δεν υπάρχει η λέξη δεν μπορώ, διότι μπορούν να τα κάνουν όλα. Τα οικονομικά του ζευγαριού θα τα αναλάβει όποιος από τους δυο έχει περισσότερα γήινα στοιχεία στο προσωπικό γενέθλιο χάρτη του.

Τοξότης με Αιγόκερω

Η σχέση του Τοξότη με τον Αιγόκερω είναι αρκετά δύσκολη. Είναι άξιο απορίας πως αυτοί οι δυο έχουν βρεθεί μαζί. Ο Τοξότης είναι εξωστρεφής, ενθουσιώδης και γενναιόδωρος είτε πρόκειται για χρήματα, είτε για συναισθήματα , φιλελεύθερος και δύσκολα ανέχεται τις δεσμεύσεις. Ο Αιγόκερος, από την άλλη, είναι εσωστρεφής και συγκρατημένος όχι μόνο σε σχέση με τα χρήματα του αλλά και στον τρόπο που εκδηλώνει τα συναισθήματα του κι επιθυμεί έναν σύντροφο που θα βρίσκεται πάντα κοντά του και θα τον ενημερώνει για κάθε του κίνηση. Η σεξουαλική χημεία ανάμεσα τους μπορεί να μην είναι αρχικά όσο ζεστή και παθιασμένη επιθυμεί ο Τοξότης, αλλά εάν αυτός δείξει κατανόηση και ο Αιγόκερος γίνει περισσότερο διαλλακτικός, ενδέχεται να καταφέρουν να βρουν κάποια χρυσή τομή μεταξύ τους. Η σχέση μπορεί να έχει μέλλον , εάν και οι δυο το επιδιώξουν. Βέβαια, γύρω τους θα πλανάτε πάντα το ερώτημα : «θα τα καταφέρουν;». Όσο αφορά τα οικονομικά, είναι εύλογο πως θα τα αναλάβει ο Αιγόκερος.

Τοξότης με Υδροχόο

Από την πρώτη στιγμή που ένας Τοξότης συναντήσει έναν Υδροχόο, θα έχουν πολλά να πουν και να μοιραστούν καθότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ τους . Το πιο σημαντικό είναι ότι ο καθένας τους κατανοεί απόλυτα την διάθεση για ελευθερία, κοινωνικότητα και γνώση του άλλου, σε τέτοιο βαθμό που εύκολα θα καταλήξουν να μοιράζονται τα ενδιαφέροντα τους. Όμως, ενδέχεται κάποια στιγμή, ο Τοξότης να ανακαλύψει ότι ο Υδροχόος δεν είναι και ο πιο εύκολος χαρακτήρας καθώς συχνά λειτουργεί εγωιστικά, με βάση το προσωπικό του συμφέρον και συχνά είναι απρόβλεπτος. Εάν ο Τοξότης νιώσει την αίσθηση της απόρριψης, η σχέση τους σίγουρα θα φθαρεί. Αντιθέτως, εάν επικρατήσει η λογική , η σχέση μεταξύ των δύο σίγουρα συγκαταλέγεται στην λίστα των επιτυχημένων σχέσεων του Ζωδιακού. Καθώς και οι δύο είναι επινοητικοί κι ενθουσιώδης εραστές, το σεξ αποτελεί άλλο ένα από τα υπέρ αυτής την πρωτότυπης ερωτικής σχέσης. Καθώς η οικονομική διαχείριση δεν αποτελεί το δυνατό χαρακτηριστικό κανενός από τους δυο, θα πρέπει να την αναλάβει όποιος έχει περισσότερα γήινα στοιχεία στον γενέθλιο χάρτη του.

Τοξότης με Ιχθύες

Το μεγάλο ερώτημα στην περίπτωση αυτού του ζευγαριού είναι εάν και κατά πόσο μπορεί να ισχύσει το ρητό « η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Το σίγουρο είναι ότι μόλις βρεθούν για πρώτη φορά μαζί, ο ενθουσιασμός που εκδηλώνεται και από τις δυο πλευρές είναι έντονος ˙ ωστόσο, όσα φαντάζουν ωραία στην αρχή, μπορεί στην πορεία να εξελιχθούν σε πηγή μεγαλύτερων ή μικρότερων προβλημάτων. Για τον Τοξότη θα είναι δύσκολο να καταλάβει πραγματικά τον ονειροπόλο και μυστικοπαθή Ιχθύ κι επιπλέον θα πρέπει να επωμιστεί ένα μεγάλο ποσοστό των κοινών υποχρεώσεων, γεγονός που σίγουρα δεν θα γεμίσει τον Τοξότη μας με ενθουσιασμό. Οι σεξουαλικές και συναισθηματικές προσδοκίες του Τοξότη και του Ιχθύ έχουν πολλά κοινά στοιχεία, έτσι σίγουρα οι δυο τους θα ζήσουν συναρπαστικές στιγμές τόσο μέσα , όσο κι έξω από την κρεβατοκάμαρα. Τα κοινά οικονομικά θα αποτελέσουν ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα καθώς, δυστυχώς, κανένας από τους δυο δεν θεωρείται ιδιαίτερα ικανός να κάνει σωστή διαχείριση, με αποτέλεσμα συχνά να επικρατεί χάος σε αυτό τον τομέα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τετράγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα (4/12/2022)

Τετράγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα (4/12/2022) Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στις 4/12/2022 στις 09:12 π.μ. θα προκύψει στον Ουράνιο θόλο μία αρνητική όψη 90ο –Τετραγώνου-...

Προβλέψεις Κινέζικου Ωροσκοπίου από 5/12/2022 – 11/12/2022

Προβλέψεις Κινέζικου Ωροσκοπίου από 5/12/2022 – 11/12/2022 Από την Έρη Τηλ. 14990 Σ’ αυτό το άρθρο σας δίνονται οι εβδομαδιαίες προβλέψεις της Κινέζικης Αστρολογίας. Για να βρείτε το...

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ 4/12-10/12/2022

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Οι Πλανητικές Ώρες, είναι ο χωρισμός του 24ώρου της μέρας από την Ώρα της Ανατολής του Ηλίου μέχρι της...

Ερωτικά Ταρώ 3/12-4/12/2022 

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...