Home ΖΩΔΙΑ Αφιέρωμα στον Αιγόκερω

Αφιέρωμα στον Αιγόκερω

Από τον Σταύρο Μιχαήλο
14990

Ο Αιγόκερος είναι το δέκατο από τα ζώδια του Ζωδιακού κύκλου και το πρώτο από τα ζώδια του χειμώνα. Η περίοδος που ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Αιγόκερω είναι μεταξύ τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 20 Ιανουαρίου. Το γένος του Αιγόκερω είναι θηλυκό, η ποιότητα του παρορμητική και στοιχείο του η γη , μια γη που είναι διαφορετική από εκείνη του Ταύρου και της Παρθένου καθώς συνδέεται συμβολικά με τις κορυφές των βουνών που αντιπροσωπεύουν την υλοποίηση της φιλοδοξίας και των στόχων. Κυβερνήτης του Αιγόκερω είναι ο Κρόνος. Εδώ ο Άρης βρίσκεται σε έξαρση, η Σελήνη σε αδυναμία κι ο Δίας σε πτώση. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Αιγόκερω είναι η παραγωγικότητα , η ανάγκη επίτευξης, ο έλεγχος και η καταστολή. Τον χαρακτηρίζουν η σοβαρότητα , η οργάνωση, η σταθερότητα, η υπευθυνότητα , η θέληση για εργασία, η επιλογή υψηλών στόχων, η φιλοδοξία , η αυστηρότητα, η αποδοχή των ευθυνών κι ο ρεαλισμός. Συχνά αποζητά την δύναμη και την εξουσία. Είναι εξαιρετικά οργανωμένος κι αυτοπειθαρχημένος κι έχει ένα αυστηρό σύστημα ηθικών αξιών. Δεν είναι εύκολος στην επικοινωνία, κάθε του κίνηση είναι ελεγχόμενη και συνήθως θέτει τον εαυτό του σε περιορισμό.

Ο Αιγόκερος θέλει να έχει μια καλή θέση στην κοινωνία και να αποκτήσει δύναμη κι εξουσία. Είναι συντηρητικός, εχέμυθος και υπερήφανος. Πολλές φορές τείνει στην περισυλλογή και νιώθει την ανάγκη να κλειστεί στον εαυτό του. Καθώς παίρνει τη ζωή και τα πράγματα πολύ στα σοβαρά, πολλές φορές τυχαίνει να βαραίνει την ατμόσφαιρα γύρω του με την βαρύθυμη διάθεση του και τις σκέψεις του. Έχει αρκετά καλή νοημοσύνη κι αντίληψη και μαθαίνει πάρα πολύ εύκολα. Δεν θέλει με τίποτα και ποτέ να κάνει λάθος βήματα . Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά προσεκτικός και σκέφτεται τα πάντα σε βάθος, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αργεί να πάρει αποφάσεις. Η υλική ανεξαρτησία που πολλές φορές καταφέρνει να αποκτήσει οφείλεται στην οξύτατη αντίληψη του, στην εφευρετικότητα του και στην επίμονη ατομική του εργασία. Ο Αιγόκερος είναι υπεύθυνο, σοβαρό κι εργατικό άτομο. Σέβεται αυστηρά τα καθιερωμένα και το πρωτόκολλο. Είναι φιλόδοξος και προσπαθεί πάντα να είναι πιστός στο πρόγραμμα που έχει καταστρώσει και να μην παρεκκλίνει της πορείας του. Έχει την βαθιά επιθυμία να τον σέβονται οι γύρω του κι ενοχλείται ιδιαιτέρως από τυχόν αρνητικά σχόλια ή από πράξεις κακίας που μπορεί να γίνουν εις βάρος του . Μάλιστα, θα κάνει και πολλά χρόνια να τα βγάλει από την σκέψη του.

Η ικανότητα στην σύνθεση που χαρακτηρίζει τον τρόπο σκέψης του εκφράζεται με μαθηματικό ή μουσικό ταλέντο ( μέσα στον χώρο της μουσικής ανακαλύπτει αυτό που του χρειάζεται για να ηρεμεί και να χαλαρώνει). Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλός ομιλητής κι έχει πολύ καλό μνημονικό. Στο ζώδιο του Αιγόκερω συναντάμε μεγάλους βιομηχάνους, τραπεζίτες, γλύπτες, αρχιτέκτονες, δασκάλους, δικηγόρους, αστυνομικούς και πολλούς πολιτικούς. Στις προσωπικές του σχέσεις, ο Αιγόκερος είναι σταθερός, προσεκτικός και ιδιαίτερα παραδοσιακός. Συχνά γίνεται καταπιεστικός και ο έλεγχος που ασκεί πάνω στο ταίρι του είναι έντονος. Δεν μπορεί να αφήσει ποτέ τον εαυτό του απολύτως ελεύθερο να απολαύσει τον έρωτα. Πολλές φορές απογοητεύεται από την κυκλοθυμική συμπεριφορά των άλλων αλλά και λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων που θέτει ο ίδιος στους άλλους. Απολαμβάνει την στοργή, αλλά δεν είναι εκδηλωτικός. Είναι επιρρεπής στην κατάθλιψη και πολλές φορές γίνεται μίζερος και μικροπρεπής λόγω της υπερβολικής αίσθησης της οικονομίας που τον διακατέχει.

Ο Αιγόκερος δεν υποκύπτει εύκολα στις ασθένειες. Είναι νευρώδης, επίμονος και θα πρέπει να υποφέρει πολύ πριν να παραδοθεί. Είναι μεθοδικός και συνεπής κι ακολουθεί πιστά το διαιτολόγιο ή την θεραπεία που θα του συστήσει ο γιατρός του. Δεν ικανοποιείται με τις φυσικές δραστηριότητες τις οποίες και θεωρεί «χαμένη» ώρα. Έχει γερή κράση και τα προβλήματα του προέρχονται συνήθως από στεναχώρια ή νευρικότητα. Οι παθήσεις που τον ταλαιπωρούν αφορούν κυρίως τις αρθρώσεις ( και ιδιαιτέρως τα γόνατα), το πεπτικό σύστημα και το δέρμα. Για να παραμένει υγιής πρέπει να βρίσκει μια ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ξεκούρασης, να επιδιώκει να περνάει αρκετό χρόνο στον καθαρό αέρα και να μην καπνίζει, να τρώει υγιεινά και να αποφεύγει τις πικάντικες τροφές, να αθλείται, να αποφεύγει την απομόνωση και να μην καταπιέζεται συναισθηματικά. Κυρίως, όμως, θα πρέπει να σταματήσει να παίρνει την ζωή τόσο στα σοβαρά, να γελά και να χαίρεται όσο το δυνατόν πιο συχνά. Να μπορεί ν’ αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο να αγαπήσει και ν’ αγαπηθεί χωρίς τα «μήπως» και τα «δήθεν», καθώς μέσα του υπάρχει ένα κράμα κυριαρχίας, ρομαντισμού και ζήλιας.

Ο ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΔΙΑ:

Αιγόκερος με Κριό

Το ζευγάρι Αιγόκερου-Κριού αποτελεί έναν δύσκολο ερωτικό συνδυασμό. Ο Αιγόκερος είναι ορθολογιστής, λογικός κι αρκετά πρακτικός και προτιμά να ακολουθεί τον ασφαλή και σίγουρο δρόμο. Αυτή του η στάση είναι εμφανής και στην ερωτική του ζωή κι έτσι, όταν πρόκειται να κάνει μια σχέση, είναι πολύ συντηρητικός. Αντιθέτως, ο Κριός είναι αυθόρμητος, παρορμητικός, του αρέσουν το ρίσκο και η περιπέτεια, ζει το παρόν αλλά περιμένει και με λαχτάρα τις εκπλήξεις που μπορεί να του φέρει το αύριο. Πρόκειται , λοιπόν, για δυο πολύ διαφορετικές στάσεις ζωής. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι πραγματικά ένας πολύ δύσκολος ερωτικός συνδυασμός κι ένας από τους πιο δυσάρεστους του ζωδιακού κύκλου. Το γεγονός αυτό υπερτονίζεται κι από την σχέση μεταξύ των παραδοσιακών κυβερνητών των δυο ζωδίων : ο Κρόνος, που κυβερνά τον Αιγόκερω, είναι διαμετρικά αντίθετος με τον Άρη, τον κυβερνήτη του Κριού. Ο ένας είναι εσωστρεφής ενώ ο άλλος εξωστρεφής. Γι’ αυτούς τους λόγους , λοιπόν, μια σχέση μεταξύ Αιγόκερω και Κριού θα είναι πολλές φορές μια μάχη και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και πειθαρχία για να έρθουν οι δυο κοντά και να παραμείνουν δεμένοι. Ο σύντροφος που ανήκει στο ζώδιο του Κριού θα πρέπει να κατανοήσει πόσο σημαντική είναι η επιτυχία για τον Αιγόκερω και, αντίστροφα, ο Αιγόκερος να μην αναλύει με τόση αυστηρότητα την αυθόρμητη συμπεριφορά του Κριού. Σε σεξουαλικό επίπεδο, η σχέση αυτή είναι πολλά υποσχόμενη. Εάν υπάρχει διάθεση συμβιβασμού, αγάπη και σεβασμός και δοθεί έμφαση στην σωστή επικοινωνία, τα περισσότερα εμπόδια αυτού του συνδυασμού μπορούν να ξεπεραστούν.

Αιγόκερος με Ταύρο

Ο Αιγόκερος και ο Ταύρος έχουν μια φυσική κατανόηση μεταξύ τους καθώς και οι δυο ανήκουν στην γήινη τριάδα και μπορούν να επιτύχουν πολλά μαζί. Από την αρχή της γνωριμίας τους, ο ένας θα κερδίσει εύκολα την εμπιστοσύνη του άλλου. Ο Αιγόκερος προσφέρει στον Ταύρο την ασφάλεια και την σταθερότητα που τόσο έχει ανάγκη ενώ ο Ταύρος θαυμάζει την ανοδική κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική πορεία του Αιγόκερω. Μαζί αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό και εξελίσσονται σε αντικείμενο θαυμασμού στον κοινωνικό τους κύκλο. Η σεξουαλική χημεία μεταξύ τους είναι δυνατή. Μοιράζονται το ίδιο πάθος για το σεξ το οποίο μεταξύ τους είναι εκρηκτικό και πολλές φορές μετατρέπεται σε βασικό κίνητρο επανασύνδεσης έπειτα από συγκρούσεις και διαμάχες. Ο ένας εκπληρώνει τις φαντασιώσεις και τις επιθυμίες του άλλου κι αυτό, σε συνδυασμό με την ισχυρή ερωτική χημεία μεταξύ τους, τους κάνει ένα από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια του ζωδιακού κύκλου.Τα όνειρα τους για δημιουργία οικογένειας, για σταθερότητα κι αρμονία στην ζωή τους μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εάν και οι δυο το επιθυμούν. Τα μόνα σημεία στα οποία θα πρέπει να δείξουν προσοχή καθώς μπορεί να προκαλέσουν ρήξη μεταξύ των δυο είναι το πείσμα του Ταύρου και ο καταπιεστικός χαρακτήρας του Αιγόκερω.

Αιγόκερος με Δίδυμο

Ο Αιγόκερος και οι Δίδυμοι είναι δυο ζώδια που αντιμετωπίζουν τη ζωή από μια τελείως διαφορετική σκοπιά γι’ αυτό και η ερωτική τους συνύπαρξη μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη. Οι Αιγόκεροι είναι σεμνοί και ήσυχοι, με έντονη τάση στην σταθερότητα και στο πείσμα . Από την άλλη, οι Δίδυμοι είναι εξωστρεφείς, εύστροφοι, ευέλικτοι κι αλλάζουν γνώμη με μεγάλη ευκολία. Οι Αιγόκεροι, ως άνθρωποι της λογικής , που ακολουθούν τους κανόνες και φιλοδοξούν να κατακτήσουν τους στόχους τους είναι πολύ πιθανό να θεωρήσουν τους Διδύμους επιπόλαιους κι ανεύθυνους. Εάν αυτοί οι δυο κατανοήσουν ο ένας τις προσεγγίσεις του άλλου και στην συνέχεια τις εφαρμόσουν, είναι ικανοί να επιτύχουν πολλά και η σχέση τους να έχει διάρκεια στον χρόνο. Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι οι δυο τους θα είναι πολύ καλύτεροι επιχειρηματικοί συνέταιροι παρά εραστές. Διαφορά αντιλήψεων υπάρχει και στα οικονομικά, εκτός των ερωτικών. Για τον Αιγόκερω το χρήμα είναι σκοπός ενώ για τους Διδύμους αποτελεί το μέσο για τη εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Αισθησιακός ο Αιγόκερος, εγκεφαλικός ο Δίδυμος και καθώς ο καθένας περιμένει από τον άλλο να προσαρμοστεί στις δικές του επιθυμίες και τεχνικές, μάλλον αποτυγχάνουν στην σχέση αυτή.

Αιγόκερος με Καρκίνο

Το ζώδιο του Αιγόκερω και το ζώδιο του Καρκίνου βρίσκονται διαμετρικά απέναντι κι επομένως, το ένα συμπληρώνει το άλλο. Η χημεία που υπάρχει σε αυτό το ζευγάρι και η μεταξύ τους σχέση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιδανικές. Ο Αιγόκερος θα νιώσει ότι δίπλα στον Καρκίνο βρήκε αυτό που πάντα έψαχνε, δηλαδή έναν / μια σύντροφο που τον υποστηρίζει και τον φροντίζει. Από την μεριά του , ο Καρκίνος θα νιώσει την ασφάλεια και την σταθερότητα που επιζητά και θα προσπαθήσει να δώσει όλη του την αγάπη στον/στη σύντροφο του. Εάν άλλο μεγάλο θετικό στοιχείο αυτής της σχέσης βρίσκεται στην υπευθυνότητα απέναντι στον θεσμό της οικογένειας που χαρακτηρίζει και τους δύο. Το μοναδικό ευαίσθητο σημείο αυτής της σχέσης είναι η κυκλοθυμική συμπεριφορά και των δυο , που εύκολα μπορεί να δημιουργήσει καβγάδες κι ασυνεννοησία. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές θα υπερτερούν τα βαθιά τους συναισθήματα με αποτέλεσμα η σχέση τους να γίνεται καλύτερη και πιο δυνατή με τον καιρό. Η δύναμη , η αξιοπιστία και η σταθερότητα του Αιγόκερω είναι αυτά που κάνουν τον/τη Καρκίνο να θέλουν να κουρνιάσουν στην αγκαλιά του. Εάν οι δυο καταφέρουν να συνυπάρξουν και να παραμείνουν μαζί, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα καταφέρουν να δημιουργήσουν και περιουσία μαζί.

Αιγόκερος με Λέοντα

Η σχέση μεταξύ των εκπροσώπων αυτών των δυο τόσο διαφορετικών ζωδίων χαρακτηρίζεται από το έντονο ενδιαφέρον που ο ένας θα προκαλέσει στον άλλο. Και οι δυο αγαπούν την άνεση, γι’ αυτό εργάζονται για την επίτευξη των στόχων τους . Απολαμβάνουν εξίσου το προσκήνιο και τα υλικά αγαθά. Και οι δυο είναι άνθρωποι με έντονες φιλοδοξίες και η συνύπαρξη τους μπορεί να αποτελέσει έναν μοναδικό τρόπο να εξελιχθούν μαζί. Η σεξουαλική χημεία που υπάρχει μεταξύ τους είναι ισχυρή και πολλά υποσχόμενη : ο Λέοντας θα παρασύρει τον σεμνό Αιγόκερω σε ερωτικά παιχνίδια και θα τον κάνει να νιώθει ερωτικός κι ανέμελος. Πιθανό πρόβλημα μπορεί να αποδειχθεί η συντηρητική στάση του Αιγόκερω απέναντι στο σεξ και στο χρήμα. Καθώς ο Λέοντας δεν ανέχεται εύκολα τους περιορισμούς, ενδέχεται να αποφασίσει να αποχωρίσει από τη σχέση αυτή. Πρόκειται για δυο ζώδια με ισχυρές προσωπικότητες κι ενώ αρχικά μπορεί να μην δείχνουν και τόσο ταιριαστά μαζί, τελικά μπορούν να περάσουν καλά μαζί και εάν αφοσιωθούν στον σύντροφο τους και στην διατήρηση της σχέσης τους. Με τον καιρό , αργά και σταθερά, ο Αιγόκερος θα μαλακώσει και θα γίνει όλο και πιο επιρρεπής στην πολυτέλεια και στις απολαύσεις που τόσο αρέσουν στον Λέοντα.

Αιγόκερος με Παρθένο

Αιγόκερος και Παρθένος μπορούν να φτιάξουν το τέλειο ζευγάρι. Είναι ζώδια που ανήκουν στην ίδια οικογένεια ,δηλαδή στο στοιχείο της γης και συνεπώς, έχουν συμβατό τρόπο αντιμετώπισης της ζωής. Συνήθως , η σχέση τους ξεκινά με χαλαρή διάθεση και το συναίσθημα γίνεται πιο δυνατό με το πέρασμα του χρόνου. Το αξιοπερίεργο είναι ότι το δυνατό δέσιμο που αναπτύσσεται μεταξύ των δυο σπάνια γίνεται αντιληπτό από τους έξω. Πρόκειται για δυο άτομα συγκροτημένα και πρακτικά που επιθυμούν να υπάρχει τάξη, οργάνωση και συνέπεια στη ζωή τους. Μαζί , μπορούν να νιώσουν πραγματικά ευτυχισμένα καθώς υπάρχει αμοιβαία συμπαράσταση και στήριξη στους στόχους και στις φιλοδοξίες τους. Στον ερωτικό τομέα υπάρχει μεγάλη ταύτιση καθώς ο ένας δίνει στον άλλο αυτό που πραγματικά χρειάζεται, γι’ αυτό και η σεξουαλική σχέση που αναπτύσσεται τους κάνει αχώριστους. Τα κοινά ενδιαφέροντα και οι κοινοί στόχοι κάνουν αυτή την σχέση εξαιρετικά ευχάριστη. Το μεγάλο της ατού είναι η απίστευτη αφοσίωση που υπάρχει μεταξύ των δυο συντρόφων. Ωστόσο, αυτή η σχέση μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική εάν ο Αιγόκερος θα είναι αυτός που θα προτείνει τις ιδέες και ο Παρθένος θα τις εξελίσσει .

Αιγόκερος με Ζυγό

Με μια πρώτη ματιά, αυτά τα δυο ζώδια δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους. Ενώ ο Αιγόκερος είναι ήσυχος και συνεσταλμένος , ο Ζυγός είναι γνωστός ως κοινωνικό ζώδιο που απολαμβάνει την συναναστροφή με άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά μας αποκαλύπτει ότι αυτά τα δύο ζώδια είναι σε θέση να επικοινωνήσουν , και να κατανοήσουν το ένα το άλλο σε μεγάλο βαθμό και να προκύψει ένα πολύ όμορφο ζευγάρι από την ερωτική τους έλξη . Και οι δυο είναι πολύ φιλόδοξοι και δίνουν μεγάλη σημασία στην κοινωνική τους καταξίωση. Εάν σε αυτό τον τομέα τα πηγαίνουν καλά, τότε μπορούν να χαλαρώσουν και να επιτρέψουν στην δυνατή ερωτική έλξη που υπάρχει μεταξύ τους να βγει στην επιφάνεια. Ωστόσο η αφοσίωση και η διατήρηση των ισορροπιών θα κρατήσει αυτό το ζευγάρι ενωμένο. Η σχέση αυτή έχει πολλές απαιτήσεις όμως, μπορούν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλο, εάν καταβάλλουν την κατάλληλη προσπάθεια και να επιτρέψουν στον σύντροφο τους να είναι ο εαυτός του και όχι να μπαίνει ο ένας στα πόδια του άλλου.

Αιγόκερος με Σκορπιό

Αυτά τα δυο ζώδια παρ όλες τις διαφορές τους στη βάση τους μπορεί να ανακαλύψουν ότι μεταξύ τους υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία. Ένα από αυτά είναι η εργατικότητα και η υπομονή που δείχνουν και οι δυο όταν επιθυμούν να πετύχουν κάτι που θέλουν πολύ. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ο ένας να επισημαίνει τα λάθη του άλλου μέσα από χαμηλούς τόνους ώστε να μη νιώθει κανείς θιγμένος. Ο/η σύντροφος που ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού θα πρέπει να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η επιτυχία για το ταίρι του και ο/η Αιγόκερος , με την σειρά του , θα πρέπει να περιορίσει την τάση να κριτικάρει τον/τη σύντροφο του Σκορπιό. Ο Σκορπιός θα πρέπει να προσέχει διότι ο Αιγόκερος δεν συγχωρεί εύκολα τα μυστικά, τις ζήλειες και τα επικίνδυνα παιχνίδια. Σε ερωτικό επίπεδο, αυτοί οι δυο αποτελούν ένα παθιασμένο ζευγάρι και οι νύχτες πάθους που θα περάσουν μαζί δεν θα είναι λίγες. Το σεξ θα είναι εκρηκτικό και θα προσφέρει ζωντάνια και ανανέωση στην σχέση αυτή. Η σχέση μπορεί να γίνει εκρηκτική και φλογερή και να κάνει και τους δυο πολύ ευτυχισμένους, πάντα υπό έναν όρο : να καταφέρει ο Αιγόκερος να εμπιστευθεί τον Σκορπιό. Στα οικονομικά ζητήματα καταφέρνουν να έχον καλή επικοινωνία και να συμπορεύονται με επιτυχία.

Αιγόκερος με Τοξότη

Η σχέση μεταξύ ενός Αιγόκερω κι ενός Τοξότη είναι δύσκολη. Ο Αιγόκερος θέλει να νιώθει σιγουριά και να λαμβάνει επιβεβαίωση από το ταίρι του. Ο Τοξότης, από την πλευρά του , είναι αρκετά φιλελεύθερος και δεν του αρέσει να νιώθει δεσμευμένος. Για να μπορέσει αυτή η σχέση να προχωρήσει και να είναι ικανοποιητική, ο Αιγόκερος θα πρέπει να είναι περισσότερο διαλλακτικός κι ο Τοξότης να δείχνει περισσότερη υπευθυνότητα. Ωστόσο, ο Τοξότης μπορεί να διδάξει στον Αιγόκερω τον αυθορμητισμό και ταυτόχρονα, να επιτύχει μεγαλύτερη σταθερότητα στη ζωή του εάν ακολουθήσει την λογική σκέψη του Αιγόκερω. Το σίγουρο είναι ότι η σχέση μεταξύ αυτών των δυο ανθρώπων περνάει από έντονες διακυμάνσεις : την μια θα περνάνε υπέροχα, την άλλη η κατάσταση θα είναι εκρηκτική. Εάν καταφέρουν να ισορροπήσουν και να βρουν τη χρυσή τομή, οι πιθανότητες είναι πολλές να αναπτύξουν μια μακροχρόνια σχέση . Φυσικά, η οικονομική διαχείριση θα είναι στα χέρια του Αιγόκερω. Στον έρωτα συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα. Η σχέση, σε σεξουαλικό επίπεδο , είναι πολλά υποσχόμενη, αρκεί να μην υπάρχουν υπόνοιες απιστίας.

Αιγόκερος με Αιγόκερω

Αυτός ο δεσμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «συμφωνία κυριών». Όπως είναι φυσικό , οι δυο μοιράζονται πολλά κοινά : αγαπούν την πολυτέλεια, έχουν τα ίδια γούστα, αντιμετωπίζουν την ζωή με φιλοδοξία κι επιθυμούν την κοινωνική κι επαγγελματική καταξίωση. Μαζί, μπορούν να αποκτήσουν ισχύ, περιουσία και να κάνουν οικογένεια. Όλη αυτή η φιλοδοξία κι ο πόθος για την επίτευξη των στόχων μπορούν να γίνουν αιτία διαφωνιών που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κατάλληλα διότι, δεν πρέπει να ξεχνάμε, η κακή διάθεση δημιουργεί αποξένωση. Θα πρέπει και οι δυο να δείχνουν μεγαλύτερη διαλλακτικότητα για τον τρόπο που το ταίρι τους χειρίζεται τις καταστάσεις. Ο ερωτισμός δεν λείπει από αυτό το συνδυασμό, το ίδιο και οι ερωτικές φαντασιώσεις. Στις ιδιαίτερες στιγμές του, τίποτα δεν ερεθίζει το ζευγάρι αυτό περισσότερο από το παιχνίδι. Η φυσική έλξη και ο αισθησιασμός είναι διάχυτα όπου κι αν βρεθεί το ζευγάρι, αρκεί ο ένας να παραμένει ευαίσθητος στις προσωπικές ανάγκες του άλλου και να υπάρξει η δυνατότητα να αναπτυχθούν η αγάπη και η τρυφερότητα. Σε βάθος χρόνου, οι πολλές ομοιότητες του χαρακτήρα και τα κοινά στοιχεία ενδέχεται να κουράσουν , γι’ αυτό και κατά καιρούς αυτή η σχέση έχει ανάγκη από αναθέρμανση κι ανανέωση. Θα πρέπει οι δυο να φροντίζουν να συζητούν όσα τους απασχολούν και να μην αφήνουν τα προβλήματα να συσσωρεύονται, εάν επιθυμούν η σχέση τους να έχει διάρκεια.

Αιγόκερος με Υδροχόο

Η σχέση μεταξύ ενός Αιγόκερου κι ενός Υδροχόου είναι πιθανό να αρχίσει σαν μια καλή φιλία και στο τέλος οι δυο να αποφασίσουν πως θέλουν να ζήσουν μαζί ως ζευγάρι. Ωστόσο, ο Αιγόκερος θεωρεί τον Υδροχόο υπερβολικά ανεξάρτητο κι αντίθετα, ο Υδροχόος βρίσκει τον Αιγόκερω πολύ σοβαρό για τα γούστα του. Έτσι, συχνά, η σχέση μεταξύ των δυο είναι αρκετά δύσκολη. Μολονότι και τα δυο ζώδια διαθέτουν έντονο ερωτισμό και ρομαντισμό, χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταφέρει ο ένας να προσεγγίσει καλύτερα τον άλλο. Εάν καταφέρουν να ταυτιστούν από πλευράς επιθυμιών και τεχνικής, μπορούν να ζήσουν την απόλυτη ερωτική εμπειρία. Η αγάπη θα αποτελεί σταθερή αξία μεταξύ των δυο, αλλά και προς όλους όσους βρίσκονται γύρω τους. Ο Αιγόκερος θα πρέπει να ακολουθεί το ταίρι του στις κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που τόσο σημαντικές είναι γι’ αυτό καθώς δεν αγαπά να αποκόβεται από τον κοινωνικό του κύκλο. Αν καταφέρει να του δείξει εμπιστοσύνη και του επιτρέψει να πάει μόνος του, τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Αιγόκερος με Ιχθύες

Η σχέση ενός Αιγόκερω με έναν Ιχθύ θεωρείται σχετικά καλή. Ο Αιγόκερος νιώθει μεγάλη έλξη για τον κοινωνικό και σέξι Ιχθύ κι αντιστοίχως, ο Ιχθύς για τον Αιγόκερω. Οι δυο ενδέχεται να αρχίσουν σαν φίλοι, γρήγορα όμως θα γίνουν εραστές. Ο ένας θαυμάζει τον άλλο και είναι ειλικρινείς κι αφοσιωμένοι στον σύντροφο τους . Ο Αιγόκερος εκτιμά την ευγενική φύση του Ιχθύ κι ο Ιχθύς παρασύρεται από την γρήγορη αντίληψη και την επιμονή του Αιγόκερω. Η σχέση τους μπορεί να εξελίσσεται με αργούς και σταθερούς ρυθμούς, ωστόσο, χρόνο με τον χρόνο θα γίνεται πιο ισχυρή.Προβλήματα μπορεί να προκύψουν εάν ο Αιγόκερος γίνει δεσποτικός προς τον ευαίσθητο Ιχθύ. Η διαχείριση των οικονομικών θα είναι στα χέρια του Αιγόκερω, καθώς ο Ιχθύς δεν επιθυμεί να ασχολείται με την δυσάρεστη όψη της καθημερινότητας. Ερωτικά, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο Ιχθύς βάζει την φαντασία και ο Αιγόκερος τις τεχνικές, με αποτέλεσμα οι δυο μαζί να ζουν μαγευτικές στιγμές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Η παρουσία του Ερμή στον Τοξότη και η επίδραση του στα 12 Ζώδια

Η παρουσία του Ερμή στον Τοξότη και η επίδραση του στα 12 Ζώδια Από τον Ανδρέα Παπιδά Τηλ. 14990 Ο Ερμής, από 1/12/2020 στις 21:51μέχρι τις 21/12/2020...

Ο Ερμής στον Τοξότη

Ο Ερμής στον Τοξότη Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Η διέλευση του Ερμή απ’ το Ζώδιο του Τοξότη απ’ τις 1/12/2020 στις 21:51μέχρι τις 21/12/2020...

Ερωτικά Ταρώ 1/12/2020

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 1/12/2020

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...