Home ΖΩΔΙΑ Αφιέρωμα στους Ιχθείς

Αφιέρωμα στους Ιχθείς

Από τον Σταύρο Μιχαήλο
14990

Οι Ιχθείς είναι το δωδέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το τρίτο από τα ζώδια του χειμώνα. Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τους Ιχθείς είναι περίπου από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 20 Μαρτίου. Το γένος των Ιχθύων είναι θηλυκό, η ποιότητα τους είναι μεταβλητή και το στοιχείο του είναι το νερό. Κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας «σύγχρονη αστρολογία» και ο Δίας «παραδοσιακή αστρολογία». Στους Ιχθείς η Αφροδίτη βρίσκεται σε έξαρση, ο Ερμής σε αδυναμία και σε πτώση. Οι έννοιες που συνδέονται με τους Ιχθείς είναι η συμπόνια, η παθητικότητα, η σύγχυση, οι ψευδαισθήσεις και η φαντασία. Είναι το πιο ευαίσθητο από τα ζώδια του νερού με τονισμένο το συναίσθημα της αγάπης και της θυσίας. Είναι ονειροπόλοι, πολύπλευροι, δίκαιοι, φιλεύσπλαχνοι, φιλειρηνικοί, αλλά και άστατοι, ανασφαλείς, ανυπόμονοι και επίμονοι, ενώ συχνά αλλάζουν διαθέσεις. Είναι πανέξυπνοι, πολυμαθείς και συχνά φιλοσοφούν τα πράγματα. Ο πνευματισμός, η οξύτατη διαίσθηση και αντίληψη τους οδηγούν στα σωστά μονοπάτια, η μνήμη τους είναι εξαιρετικά ισχυρή. Ο βαθύς στοχασμός τους, τους ωθεί να ασχολούνται συχνά με τη θεωρία και το συλλογισμό. Είναι προικισμένοι με οξύτατη παρατηρητικότητα και κατέχουν το ασυνήθιστο δώρο να γνωρίζουν πράγματα τα οποία κανένας δεν τους δίδαξε.

Η φύση των Ιχθύων τους κάνει αλτρουιστές και ιδεαλιστές οξύνοντας το αισθητικό τους κριτήριο. Βλέπουν τα πράγματα όχι όπως είναι, αλλά όπως θα εύχονταν ή θα επιθυμούσαν να είναι. Τους διακρίνει μία εσωστρέφεια και ο έντονος συναισθηματισμός τους, τους οδηγεί από το ένα άκρο του ενθουσιασμού στο άλλο της μελαγχολίας. Τους διακρίνει μία μυστικοπάθεια, καθώς αφήνουν συχνά να αιωρείται ένα πέπλο μυστηρίου για τη ζωή τους. Έχουν ανάγκη από στοργή, καλοσύνη και ασφάλεια.Συχνά περνούν περιόδους κατάθλιψης και έχουν την τάση να είναι περισσότερο ήρεμοι, αόριστοι, συναισθηματικοί και πολύ ευαίσθητοι απέναντι στους ανθρώπους και το περιβάλλον τους. Τους αρέσουν τα μυστήρια και τους ευχαριστεί πολύ η μουσική, δείχνουν υπερβολική αγάπη για τα ζώα και για κάθε ανυπεράσπιστο πλάσμα, ενώ δεν διστάζουν όπου και αν βρίσκονται, να τα βοηθήσουν. Αργούν να αντιδράσουν αλλά αργούν και να λησμονήσουν κάποια προσβολή που τους έγινε και εκδικούνται αργά η γρήγορα. Είναι συμπονετικοί, φιλόξενοι και ευχάριστοι γι’ αυτό έχουν πολλούς φίλους και άλλους τόσους γνωστούς. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί και καλοί ακροατές.

Οι Ιχθείς συνήθως συναντούν πολλές δυσκολίες στη ζωή τους και η πιθανότητα μα πέσουν θύματα εξαπάτησης ή πλάνης είναι μεγάλη. Αφού βλέπουν πάντα το καλό μέρος της προσωπικότητας των ανθρώπων και επηρεάζονται εύκολα από αυτούς. Οι Ιχθείς είναι υπομονετικοί, εξαιρετικά συνεργάσιμοι και προσαρμοστικοί, προτιμάνε να εργάζονται μόνοι τους ή σε κάποιο ήσυχο μέρος. Οι αποφάσεις όμως για τα μελλοντικά σχέδια είναι μερικές φορές πολύ δύσκολες γι’ αυτούς. Ταξιδεύουν συνήθως πολύ, κάθε εργασία, η οποία έχει σχέση με τη θάλασσα, είναι ευνοϊκή γι’ αυτούς. Οι Ιχθείς διακρίνονται ως περίφημοι μυθιστοριογράφοι, γιατί ακριβώς είναι κάτοχοι μεγάλης φαντασίας και ρομαντικής διάθεσης. Επίσης έχουν μεγάλη κλίση προς την έρευνα του αόρατου κόσμου, ιδιαίτερα μάλιστα προς τον πνευματισμό. Διαπρέπουν στις επιστήμες και τις καλές τέχνες. Η αγάπη τους για το άπιαστο τους φέρνει συχνά σε επαφή με το μυστικισμό. Ενδιαφέρονται για την ψυχολογία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Μπορούν να προσφέρουν φιλανθρωπικές υπηρεσίες σε διάφορους τομείς και να γίνουν καλοί θεραπευτές. Γίνονται φιλόσοφοι, ψυχολόγοι, καλλιτέχνες, μεσολαβητές, μυστικοσύμβουλοι , μοναχοί, ιερείς, θαλασσοπόροι. Έχουν καλλιτεχνικά προσόντα και ρέπουν στην υποκριτική. Γίνονται καλοί γλύπτες, ζωγράφοι και ηθοποιοί. Οι τεράστιες αλλαγές και μεταβολές που έχουν στη ζωή τους, μπορούν να τους οδηγήσουν σε αυτοκαταστροφικές ενέργειες και να τους επιφέρουν σοβαρά πλήγματα στην προσωπικότητα τους και γενικότερα στη ζωή τους.

Στην προσωπική τους ζωή είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί, ξέρουν να αγαπούν βαθιά και να δίνονται ολοκληρωτικά στις σχέσεις τους. Παρόλα αυτά θεωρείται ένα από τα πιο άπιστα ζώδια, λόγω της πολυπλοκότητας του και της ικανότητας να κρύβονται καλά. Είναι δύσκολο γι’ αυτούς να δεσμευτούν και να σηκώσουν τα βάρη που έχει μία σταθερή – μακροχρόνια σχέση ή μια οικογένεια. Αν αγαπήσουν πραγματικά όμως, το έντονο συναίσθημα τους κάνει να μην μπορούν να αρνηθούν οτιδήποτε στο σύντροφό τους, καθώς δεν θέλουν να τον στεναχωρούν. Πολλές φορές κάνουν έναν γάμο από ανασφάλεια η φόβο μην χάσουν το αντικείμενο του πόθου, όταν όμως καλούνται να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους καταλαμβάνει μία έντονη τάση φυγής. Πολλές φορές οδηγούνται στο διαζύγιο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν σε παράνομες σχέσεις.

Οι Ιχθείς έχουν μία φυγόπονη και αρνητική φύση και γι’ αυτό πολύ συχνά αναζητούν εύκολες λύσεις, η ιδιοσυγκρασία είναι γενικά ασθενική. Καθώς μεγαλώνουν έχουν την τάση να παχαίνουν και αυτό προκαλεί βλάβες στην υγεία τους. Οι Ιχθείς ανταποκρίνονται πολύ εύκολα στις όποιες υποδείξεις, είτε για το καλό, είτε για το κακό και το ίδιο άμεσα θα ανταποκριθούν και στην επιρροή του θεραπευτή τους. Οι Ιχθείς κυβερνούν τα κάτω άκρα, κυρίως τα πέλματα, τα δάχτυλα, τους συνδέσμους, τους μύες, το λεμφικό σύστημα και το βασίλειο της ανθρώπινης ψυχής. Τα περισσότερα οργανικά τους προβλήματα προέρχονται από συναισθηματική θλίψη, όπου συχνά τους οδηγεί σε δυσάρεστες διαγνώσεις, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί μερικές φορές ίσως φτάσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα. Οι Ιχθείς τουλάχιστον σε κάποια περίοδο της ζωής τους ρέπουν προς τον αλκοολισμό και τη χρήση ουσιών, γι’ αυτό πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην παρασύρονται. Έχουν μία τάση για κρυολογήματα, για νοσήματα των πνευμόνων και των νεύρων, στις μολύνσεις και τις μακροχρόνιες ασθένειες. Έχουν στομαχικές ή πεπτικές διαταραχές, δεν είναι δυνατοί σωματικά και παραπονιούνται συχνά για πόνο και κούραση στα πόδια τους. Οι γυναίκες του ζωδίου, πάσχουν από ωοθήκες και έχουν συχνά διαταραχές του κύκλου.

Με σκοπό την καλή υγεία τους

1) Δεν πρέπει να κοιμούνται πολύ

2) Να έρχονται περισσότερο κοντά στη φύση και κυρίως στο νερό

3) Να ξεκινήσουν μία μακροβιοτική ή χορτοφαγική δίαιτα  

4) Να εκφράζουν τα συναισθήματα και τα άγχη τους

5) Να αποφεύγουν τα αρνητικά και τα ανισόρροπα άτομα

6) Να έχουν καλλιτεχνική ή δημιουργική διέξοδο

7) Να είναι φυσικά δραστήριοι και να διατηρούνται πάντα σε φόρμα

8) Να κάνουν ασκήσεις πνευματικού ελέγχου: Προσευχή, διαλογισμό

ΟΙ ΙΧΘΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΔΙΑ:

Ιχθύς με Κριό

Με μία πρώτη ματιά Κριός με Ιχθύς δεν ταιριάζουν καθόλου, όμως αν υπάρξει πραγματική αγάπη μπορούν να εκπληρώσουν τις ανάγκες του συντρόφου τους. Ο Ιχθύς αντιμετωπίζει πάντα τις ερωτικές του σχέσεις με συναισθηματισμό, ρομαντισμό και ηρεμία. Ο Κριός είναι ισχυρό ζώδιο, έρμαιο όμως των παρορμήσεων του, τις οποίες και ακολουθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ταχύτητα του Κριού δεν ταιριάζει στην αργή φύση του Ιχθύ. Έχει τεράστια θέληση και αυτοπεποίθηση και αυτό θα είναι ένας από τους λόγους που δεν θα μπορέσουν «ίσως ποτέ» να κατανοήσουν την ανασφάλεια του Ιχθύ. Ωστόσο αυτός θα είναι ένας λόγος για να έρθετε πολύ κοντά, διότι ο Κριός θα θελήσει να σας δώσει όλη την προστασία και την ασφάλεια που έχετε ανάγκη. Εσείς με τη σειρά σας, θα του προσφέρεται την ηρεμία που χρειάζεται. Όμως τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί ο ένας στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του άλλου. Ερωτικά με έναν Κριό ταιριάζουν, καθώς ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, η ανάγκη τους να εκφράσουν την αγάπη τους είναι πολύ δυνατή και η ερωτική τους επαφή είναι αισθησιακή και μεθυστική. Στα οικονομικά ίσως θεωρηθούν απαράδεκτοι και οι δύο. Ο Κριός θα θέλει να κάνει οικονομικά ρίσκα και ο Ιχθύς να «καταχωνιάζει» χρήματα.

Ιχθύς με Ταύρο

Όταν ένας Ιχθύς συναντά έναν Ταύρο το πιο πιθανό είναι να αναπτυχθεί μεταξύ τους μία ρομαντική ερωτική σχέση που θα έχει όλα τα εφόδια να διατηρηθεί στο χρόνο. Ο Ταύρος θα προσφέρει στον Ιχθύ όλη του την υπερπροστατευτικότητα και θα του χαρίσει μία σχέση γεμάτη ασφάλεια και σταθερότητα. Ο Ιχθύς θα αγκαλιάσει τον Ταύρο με στοργή και τρυφερότητα και θα τον κάνει να αισθανθεί πληρότητα. Είναι και οι δύο καλλιεργημένοι και αναζητούν αρμονία και σταθερότητα σε μία σχέση. Όμως οι συναισθηματικές εναλλαγές του Ιχθύ και το πείσμα του Ταύρου μπορούν να δημιουργήσουν συγκρούσεις, ο Ταύρος όπως πάντα θα είναι ανυποχώρητος και αυτό μπορεί να πληγώσει τον ευαίσθητο Ιχθύ. Η ερωτική τους σχέση έχει όλες τις καλές προοπτικές για μελλοντική πορεία. Το σεξ αναμεταξύ τους είναι έντονο και μπορεί να οδηγήσει τον Ιχθύ σε μακροχρόνια δέσμευση. Οικονομικά δεν θα υπάρχουν προβλήματα διότι οι Ταύροι μπορούν να χαρίσουν την οικονομική ασφάλεια στον Ιχθύ. Πολύ καλή σχέση, γιατί ο ένας σύντροφος θα είναι πολύ κοντά στον άλλο.

Ιχθύς με Δίδυμο

Το πάθος που συνδέει έναν Ιχθύ με ένα Δίδυμο είναι πολύ έντονο. Το ίδιο έντονο όμως είναι και τα προβλήματα τους. Ο Ιχθύς μπορεί να πληγωθεί πάρα πολύ εύκολα από τον απερίσκεπτο και άτακτο Δίδυμο. Όμως όταν υπάρχει ερωτική έλξη μεταξύ τους, τότε δημιουργείται ένα ζευγάρι με μεγάλη συναισθηματική ταύτιση. Ο Δίδυμος είναι εγκεφαλικός, γλυκομίλητος και εύστροφος και θα κάνει τον Ιχθύ να δει την ζωή από μία πιο λογική οπτική γωνία. Το κοινό τους είναι ότι προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε περίσταση, διαθέτουν ευελιξία και νέες ιδέες. Αν καταφέρουν να ισορροπήσουν θετικά τις μεταξύ τους διαφορές τότε τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ανάμεσα τους. Η ερωτική έλξη αναμεταξύ τους είναι έντονη, αλλά παραμένει αβέβαιο το που θα τους οδηγήσει. Ωστόσο το σεξ είναι και παραμένει το βασικό κίνητρο της σχέσης τους και μερικές φορές των τσακωμών τους. Το σίγουρο είναι ότι κάποιος από τους δύο στην πορεία της ζωής τους θα μείνει πίσω πληγωμένος, αν και κατά έναν περίεργο τρόπο τα προβλήματα αυτού του ζευγαριού λύνονται στο κρεβάτι. Όμως φτάνει αυτό; Καλό είναι τα οικονομικά σε αυτή τη σχέση να τα διαχειρίζεται ο Ιχθύς καθώς και οι Δίδυμοι από τη φύση τους είναι αρκετά επιπόλαιοι και σπάταλοι.

Ιχθύς με Καρκίνο

Η ερωτική έλξη ανάμεσα σε έναν Καρκίνο και έναν Ιχθύ είναι έντονη και η προοπτική για μία όμορφη σχέση είναι μεγάλη καθώς είναι και οι δύο ζώδιο του νερού και ταιριάζουν απόλυτα. Διαθέτουν και οι δύο έντονη διαίσθηση, έτσι με μία ματιά μπορούν να καταλάβουν τι σκέφτεται και τι θέλει ο σύντροφος τους. Είναι και οι δύο συναισθηματικοί και προστατευτικοί, λατρεύουν την οικογενειακή ζωή και σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν οικογένεια και παιδιά. Είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων και πολύ δύσκολα θα έχουν εντάσεις και προστριβές, διότι και οι δύο είναι τρυφεροί, στοργικοί και ρομαντικοί. Ερωτικά θα υπάρξει μια άκρως αισθησιακή αλλά και φλογερή ένωση, καθώς η σεξουαλική χημεία ανάμεσα τους είναι έντονη και οι προοπτικές για μακροχρόνια σχέση μεγάλες.

Παρόλα τα κοινά σημεία, όταν προκύψουν διαφωνίες μεταξύ τους γίνονται αρκετά μελοδραματικοί και οι δύο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υπερβολή. Οικονομικά θα υπάρχει σύμπνοια απόψεων και δεν θα αντιμετωπίζουν προστριβές στην διαχείριση των χρημάτων.

Ιχθύς με Λέοντα

Ο Ιχθύς με Λέοντα είναι σίγουρα ένας δύσκολος συνδυασμός. Ο Ιχθύς είναι ντροπαλός, συνεσταλμένος και ονειροπόλος. Ο Λέοντας είναι κοινωνικός, δυναμικός και ζει με το πάθος και ένταση τις ερωτικές του σχέσεις. Ωστόσο υπάρχει ερωτική έλξη μεταξύ τους καθώς ο Λέοντας θα γοητευτεί από την ήρεμη και ρομαντική φύση του Ιχθύ και ο Ιχθύς θα νοιώσει ασφάλεια και σιγουριά δίπλα στο πλευρό του Λέοντα. Η πρώτη τους συνάντηση διακατέχεται από ερωτισμό και μυστήριο και σύντομα εξελίσσεται σε μία σχέση γεμάτη ρομαντισμό καθώς ο Ιχθύς νιώθει ότι συνάντησε τον έρωτα της ζωής του. Αν και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί μία σχέση μεταξύ τους είναι δύσκολο να καταφέρουν να την διατηρήσουν στο χρόνο. Η τάση του Λέοντα για προβολή και θαυμασμό θα δημιουργεί ανασφάλεια στον Ιχθύ. Ερωτικά οι Λέοντες είναι από τους καλυτέρους εραστές, η ανάγκη τους να βρεθούν μαζί είναι δυνατή και γεμάτη πάθος, η ερωτική τους επαφή είναι αισθησιακή και μεθυστική. Ωστόσο πάντα θα είναι μία εύθραυστη σχέση. Οικονομικά ίσως οι υπερβολικές ανάγκες του Λέοντα να φέρουν φόβο και ανασφάλεια στον Ιχθύ, αλλά με λίγη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές δεν θα υπάρξουν έντονα οικονομικά προβλήματα.

 

Ιχθύς με Παρθένο

Συχνά επικρατεί η γνώμη ότι τα αντίθετα έλκονται. Στην περίπτωση όμως αυτών των αντίθετων ζωδίων του ζωδιακού αυτή η άποψη μπορεί να διαψευσθεί. Ωστόσο τα πράγματα μεταξύ τους θα κυλήσουν με απόλυτη ηρεμία και συνεννόηση, εάν ο Παρθένος καταφέρει να δει την όμορφη και γλυκιά πλευρά της ζωής και του έρωτα. Το σημαντικότερο όμως είναι η φροντίδα που θέλουν να δίνουν στους συντρόφους τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση τους με έναν Ιχθύ. Ωστόσο η κτητική διάθεση του Παρθένου μπορεί να πληγώσει κάποιες στιγμές τον τρυφερό και ευαίσθητο Ιχθύ, που με τα συναισθηματικά του ξεσπάσματα και την γκρίνια του, θα δημιουργεί ένταση στη μεταξύ τους σχέση. Αν παραμερίσουν τις μεταξύ τους διαφορές, υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάρει ο ένας από τον άλλο. Ερωτικά όταν νοιώσουν μαζί ασφάλεια θα μπορέσουν να επιδείξουν ερωτική ζεστασιά, διότι ο Ιχθύς βλέπει στον Παρθένο τον ιδανικό εραστή και αυτό κάνει ότι περνά από το χέρι του για να τον κρατήσει. Το συναρπαστικό σεξ ενισχύει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ του ζευγαριού. Τα οικονομικά καλό είναι να τα αναλάβει να τα διαχειρίζεται ο Παρθένος, διότι θα υπάρχει ασφάλεια και σιγουριά.

Ιχθύς με Ζυγό

Παρόλο που η σχέση του Ζυγού με τον Ιχθύ μπορεί να είναι λίγο δύσκολη μεταξύ τους, μερικές φορές πετυχαίνει και γίνεται πολύ καλή. Οι Ζυγοί είναι πολύ ρομαντικοί και κοινωνικοί, ξέρουν να δίνουν αγάπη και τους αρέσει ο σύντροφός τους να είναι ευτυχισμένος κοντά τους. Όταν βρίσκονται μαζί περνούν υπέροχα και νοιώθουν την έλξη τους να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ο Ζυγός με τον Ιχθύ νιώθει μεγάλη ασφάλεια και διάθεση να προχωρήσει σε μακροχρόνια σχέση. Ο Ιχθύς θα είναι υπερήφανος για τον κομψό και στιλάτο ταίρι του. Η σχέση τους έχει μεγάλες πιθανότητες να διαρκέσει καθώς και οι δύο αγαπούν την οικογένεια και τα παιδιά. Εάν αφοσιωθούν ο ένας στον άλλο, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Οι Ζυγού είναι πάρα πολύ καλοί εραστές, ευρηματικοί και αισθησιακοί και το σεξ αναμεταξύ τους είναι γεμάτο πάθος. Τα προβλήματα μεταξύ τους είναι σπάνια, όμως ο Ζυγός μπορεί πάρα πολλές φορές να επηρεάζει πολύ τον Ιχθύ. Πρόκειται για μία ειλικρινή σχέση η οποία εκτιμά την αλήθεια και την αρμονία, τόσο στη σχέση αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Οικονομικά θα είναι ένα πολύ συγκροτημένο ζευγάρι χωρίς υπερβολές και θα υπάρχει μεταξύ τους πάντα μία καλή συνεννόηση.

Ιχθύς με Σκορπιό

Από την πρώτη στιγμή της συνάντησης τους αυτά τα δύο ζώδια νιώθουν να είναι πλασμένα για το άλλο. Με τον καιρό συνδέονται πολύ βαθιά, ερωτεύονται και περνούν υπέροχες στιγμές μαζί. Ο Ιχθύς είναι από τα ζώδια που έχουν πολύ ρομαντισμό και αισθήματα τρυφερότητας και έτσι γοητεύεται πολύ έντονα από το φλερτ που μπορεί να του κάνει ο Σκορπιός. Ωστόσο η ένωση τους κατά ένα μεγάλο μέρος θα βασίζεται και στην εμπιστοσύνη, που θα διακρίνει τους δύο τους. Οι Σκορπιοί μισούν το ψέμα και καλό είναι ο Ιχθύς να μην μπει στη λογική να κρατήσει μυστικά, διότι θα υπάρξουν προστριβές, εντάσεις, πάθη και ζήλειες. Οι Σκορπιοί είναι εκδικητικά άτομα, αλλά αν ο Ιχθύς τους φερθεί τίμια και σωστά θα εισπράξει αγάπη και παντοτινή πίστη. Ο Σκορπιός και ο Ιχθύς είναι από τη φύση τους ζώδια διαισθητικά, έντονα σεξουαλικά, μυστηριώδη και έχουν ανάγκη να εκφράσουν την αγάπη τους. Το σεξ μεταξύ τους είναι αισθησιακό και μεθυστικό. Σκορπιός με Ιχθύ μπορεί να μας δώσει μία ουσιαστική και μακροχρόνια σχέση. Οικονομικά την διαχείριση των χρημάτων καλό θα είναι να την αναλάβει ο Σκορπιός και να είστε σίγουροι πως δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα και σπατάλες από την πλευρά του.

Ιχθύς με Τοξότη

Η σχέση μεταξύ Ιχθύ και Τοξότη δεν είναι ιδιαίτερα συμβατή. Ο Ιχθύς έχει πολύ ρομαντισμό και αντιμετωπίζει με ηρεμία τους άλλους. Ο Τοξότης με την μεγάλη του ελευθερία και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα μπορεί να δημιουργήσει πολλές ανασφάλειες και ερωτηματικά στον Ιχθύ. Για να μπορέσει αυτή η σχέση να προχωρήσει θα πρέπει ο Τοξότης να γίνει λίγο πιο εσωστρεφής και τότε είναι σίγουρο πως θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ιχθύ. Ο Ιχθύς αγαπά την αισιόδοξη φύση του Τοξότη. Ο Τοξότης από την πλευρά του θα πει στον Ιχθύ αυτό ακριβώς που θέλει να ακούσει. Έτσι στην αρχή όλα θα φαίνονται ιδανικά. Ωστόσο ο Τοξότης προβλέπεται να κρατήσει πολλά μυστικά αλλά και παράνομες σχέσεις κρυφές από τον Ιχθύ. Ο Ιχθύς δεν θα ανεχθεί αυτή τη στάση του Τοξότη και θα νιώσει προδομένος και αυτό θα σημαίνει και το τέλος της σχέσης. Η αλήθεια είναι πως ο Τοξότης πολλές φορές ξεχνά την έντονη διαίσθηση του Ιχθύ. Ερωτικά αυτά τα δύο ζώδια μπορούν να ζήσουν έντονες ερωτικές στιγμές μαζί, όμως δεν φτάνει μόνο αυτό, για να καλύψουν όλες τις υπόλοιπες διαφορές τους. Εκτός από αυτά προβληματικός εμφανίζεται και ο οικονομικός τους τομέας. Η ανευθυνότητα και των δύο, μπορεί να τους φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ιχθύς με Αιγόκερο

Ο Ιχθύς είναι ένα ζώδιο που λειτουργεί με το συναίσθημα, είναι αρκετά ρομαντικός και συνήθως δεν κινείται με την λογική, αλλά τις περισσότερες φορές ακούει την φωνή της διαίσθησης. Ο Αιγόκερος είναι ζώδιο που λειτουργεί με τη λογική, είναι ορθολογιστής και φιλόδοξος, δεν κάνει ποτέ απερίσκεπτες κινήσεις και τον ενδιαφέρει πολύ η κοινωνική καταξίωση. Η συνάντηση τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο μοιραία γνωριμία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Για να μπορέσει αυτή η σχέση να κρατηθεί θα πρέπει και τα δύο ζώδια να κάνουν υποχωρήσεις, έτσι με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς η σχέση τους μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση ζωής και να γίνει ένα ζευγάρι που στη σχέση τους θα επικρατεί η ειλικρίνεια και η αφοσίωση. Ο Αιγόκερος εκτιμά την ευγενική φύση του Ιχθύ και ο Ιχθύς παρασύρεται από την γρήγορη αντίληψη και την επιμονή του Αιγόκερου. Ερωτικά και οι δύο χρησιμοποιούν το σεξ σαν ένα μέσο ώστε να δείξουν τα συναισθήματα τους στον σύντροφο τους. Το σεξ με τον καιρό γίνεται όλο και καλύτερο και η σχέση θα καταλήξει σε γάμο. Οικονομικά την διαχείριση θα την αναλάβει φυσικά ο Αιγόκερος καθώς αγαπά την οικονομική ασφάλεια και είναι συνετός με τα έξοδα του.

Ιχθύς με Υδροχόο

Αυτά τα δύο ζώδια είναι ιδεαλιστές τόσο σαν ζευγάρι όσο και σαν προσωπικότητες, έτσι όταν υπάρχει ερωτική έλξη μεταξύ τους υπάρχει μεγάλη δημιουργία και συμπόνια. Ο Υδροχόος αν αισθανθεί πραγματικά την αγάπη μπορεί να είναι σταθερός και να κάνει οικογένεια και παιδιά, γι’ αυτό εκτιμά ιδιαιτέρως τον συναισθηματισμό και την εύθραυστη φύση του Ιχθύ. Ο Ιχθύς σέβεται την εξωστρεφή φύση του Υδροχόου και νιώθει ασφάλεια κοντά του, αυτό που ενώνει αυτό το ζευγάρι είναι η αιώνια φιλία. Μαζί μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα αρκεί ο Υδροχόος να σεβαστεί την δημιουργικότητα του Ιχθύ και ο Ιχθύς να περιορίσει το πείσμα και την ανασφάλεια. Σαν ερωτικοί σύντροφοι θα περάσουν αξέχαστες στιγμές. Το σεξ αναμεταξύ τους είναι γεμάτο ρομαντισμό αλλά και οι συζητήσεις ατελείωτες. Έτσι θα έχουν μια σπάνια και γεμάτη πάθος σχέση. Ιχθύς με Υδροχόο δεν παύει να είναι δύσκολη σχέση αλλά συμβατή γιατί ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Οικονομικά θα πρέπει να βρείτε την χρυσή τομή στην διαχείριση των χρημάτων, ώστε να περιοριστούν πιθανά λάθη και από τις δύο πλευρές.

Ιχθύς με Ιχθύ

Όταν υπάρξει ερωτική έλξη ανάμεσα σε δύο Ιχθύες δημιουργείται μία ευαίσθητη και δημιουργική σχέση, διότι μοιράζονται μία ειλικρινή επικοινωνία, έναν πλούσιο συναισθηματικό δεσμό αλλά και μία βαθιά πνευματική σύνδεση. Μοιράζονται την επιθυμία για ομορφιά, για ηρεμία, για ρομαντισμό, ενώ και οι δύο δεσμεύονται να διατηρήσουν αυτή τη σχέση, διότι πρόκειται για δύο ευαίσθητα άτομα με διαισθητικό χαρακτήρα και ικανότητα να μαντεύουν τις σκέψεις του συντρόφου τους. Από την αρχή της γνωριμίας τους νιώθουν να είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Τα συναισθήματα τους είναι βαθιά και υπερισχύουν της λογικής, κάτι που μπορεί να τους κάνει αυτοκαταστροφικούς σε περίπτωση διαφωνίας, γι’ αυτό η σχέση αυτή χρειάζεται προσοχή, ωστόσο σαν συνδυασμός έχει προοπτικές για σχέση ζωής. Ερωτικά θα ζήσουν στιγμές γεμάτες φαντασία, πάθος και πλούσια συναισθήματα, καθώς συμφωνούν απόλυτα στο σεξ και στη σημασία της αγάπης και της αφοσίωσης. Οικονομικά θα υπάρχει καλή συνεννόηση, έχουν μεγαλύτερη επιτυχία όταν ακολουθούν το ίδιο επάγγελμα και διαχειρίζονται μαζί τα οικονομικά. Ωστόσο δεν παύει να είναι ένα ονειρικό ζευγάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ερωτικά Ταρώ 7/7/2022

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 7/7/2022

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...

Ερωτικά Ταρώ 6/7/2022

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 6/7/2022

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...