Home ΖΩΔΙΑ Αφιέρωμα στον Κριό

Αφιέρωμα στον Κριό

Από τον Σταύρο Μιχαήλο
14990

Ο Κριός είναι το πρώτο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το πρώτο από τα ζώδια της άνοιξης. Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τον Κριό είναι περίπου από τις 21 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου και σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και την αναγέννηση της φύσης, μετά από τη χειμερία νάρκη της. Το γένος του είναι αρσενικό, η ποιότητα του παρορμητική και το στοιχείο του είναι η φωτιά. Κυβερνήτης του Κριού είναι ο Άρης. Στον Κριό ο Ήλιος βρίσκεται σε έξαρση, η Αφροδίτη σε αδυναμία και ο Κρόνος σε πτώση. Ο Κριός αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία, την επιθετικότητα και την πρωτοβουλία. Οι αντιδράσεις του είναι ταχύτατες, και πολλές φορές καθαρά ενστικτώδεις. Είναι θυελλώδεις και παρορμητική φύση, ηγετική ιδιοσυγκρασία, διακατέχεται από τόλμη, θέληση, αυτοπεποίθηση αλλά και θρασύτητα, φιλονικία και πολλές φορές έλλειψη λεπτότητας. Ο Κριός μπορεί να κάνει πολλά λάθη, αφού είναι κατηγορηματικός σε αυτά που πιστεύει, δεν ακούει τι του λένε οι άλλοι και πιστεύει πως η δική του άποψη είναι η πιο σωστή. Πολλές φορές γίνεται οξύθυμος, απότομος, είρωνας και δρα απερίσκεπτα. Ιδιαίτερα όταν τον έχει ενοχλήσει κάτι δεν μπορεί να σκεφτεί ψύχραιμα, έστω και αν ξέρει πως με αυτό τον τρόπο έχει πολλά να χάσει. Δίνει μεγάλη σημασία στην οικογένεια και την κοινωνία, αλλά θεωρεί απολύτως απαραίτητη την ανεξαρτησία του.

Αγαπάει την ελευθερία του, λατρεύει την γνώση , είναι πνευματώδης και ευχάριστος στις παρέες του. Έχει πολλούς φίλους καθώς αποτελεί πάντα εύθυμη συντροφιά. Αν έχει κάποια θέση στην κοινωνία, συνήθως θα έχει και πολυάριθμους κρυφούς εχθρούς. Στα επαγγελματικά του, θέλει να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία, για να μπορεί να αναπτύξει τις ατομικές του ικανότητες. Αντέχει στο μόχθο και στα απρόβλεπτα που μπορεί να παρουσιάσει μία εργασία με εκπληκτική δύναμη και δεν τον ενδιαφέρει αν αυτή περικλείει και κινδύνους. Όσοι δουλεύουν μαζί του δεν πρέπει να δίνουν σημασία στις τσουχτερές του κουβέντες, γιατί ο θυμός του ξεθυμαίνει όσο γρήγορα ανάβει. Ο απότομος τρόπος του δεν είναι από κακία, απλώς δεν είναι από εκείνους που στις σχέσεις τους τους μεταχειρίζονται όμορφες κουβέντες, ωστόσο δεν είναι κρυψίνους και έτσι οι άλλοι ξέρουν με ποιόν έχουν να κάνουν. Είναι ανυπόμονος και πάνω από όλα, εκτιμά την ευθύτητα και την ειλικρίνεια. Μπορεί να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία και συνήθως έχει την εύνοια της τύχης.

Στις σχέσεις του παθιάζεται και διακατέχεται από ισχυρά σεξουαλικά αισθήματα και έντονη ορμητικότητα. Ερωτεύεται γρήγορα, κεραυνοβόλα και βίαια, θέλει να έχει το πάνω χέρι και είναι πιστός. Πολλές φορές νιώθει έντονα το αίσθημα της ζήλιας και δεν συγχωράει εύκολα τα σφάλματα των άλλων, ούτε αναγνωρίζει τα δικά του, εξαιτίας του οξύθυμου χαρακτήρα του δεν είναι πάντα αγαπητός από το αντίθετο φίλο. Η παρορμητικότητα του, ο επιπόλαιος τρόπος σκέψης και η ταχύτητα των πράξεων του, τον οδηγεί πολλές φορές σε λάθος επιλογές με αποτέλεσμα να υστερεί στην αγάπη και τον έρωτα, καθώς συχνά επιλέγει συντρόφους τελείως διαφορετικούς από τον ίδιο. Σπάνια παρατηρείται αρμονικός γάμος, υπάρχουν πάντοτε διαφορές χαρακτήρα, οι οποίες συχνά είναι έντονες και μπορούν να καταλήξουν και σε δικαστικές διαμάχες. Ο Κριοί δεν θέλουν να μένουν για πολύ στον ίδιο τόπο και τους αρέσει να κάνουν πολλά ταξίδια, τα οποία πολλές φορές γίνονται λόγω επαγγέλματος. Ένας Κριός μπορεί να νικήσει κάθε είδους φοβία που έχει μέσα του, όχι μόνο με το φυσικό θάρρος που διαθέτει, αλλά ακόμα καλύτερα με την αυτογνωσία του, καθώς πρώτα απ’ όλα είναι καλός φίλος με τον εαυτό του, ωστόσο πρέπει να μάθει την τέχνη του να μοιράζεται και να παραμερίζει τον εγωισμό του.

Ο Κριός έχει σχετικά καλή υγεία, κυρίως όμως διαθέτει μεγάλη ζωτικότητα και αναρρώνει αρκετά γρήγορα από τις οργανικές ασθένειες, καθώς καταβάλει προσωπική προσπάθεια, που τον βοηθά να νικά τις ασθένειες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα θετικά ζώδια «φωτιάς και αέρα» πάντα βοηθούν το θεραπευτή τους, διότι δεν παραμελούν ποτέ τις οδηγίες του. Τα περισσότερα προβλήματα που δημιουργούνται σε έναν Κριό είναι, λόγω του παρορμητισμού, της επιθετικότητας και της ανυπομονησίας τους. Μερικά από τα πεπτικά του προβλήματα συχνά προέρχονται από τη βιαστική κατάποση, με συνέπεια την κακή πέψη. Οι Κριοί μπορεί εύκολα να αναπτύξουν υψηλό πυρετό και έχουν προδιάθεση προς τις κεφαλαλγίες, τις νευραλγίες, τις αυπνίες, τις παθήσεις των ματιών, τις σοβαρές ενοχλήσεις των αυτιών, τις ρινορραγίες, τους ιλίγγους και τις οδοντικές παθήσεις.

Με στόχο να έχει καλή υγεία:

1)Πρέπει να εξασκείται συχνά σε κάποιο σπορ που απαιτεί φυσική  προσπάθεια.

2)Να πίνει μεγάλες ποσότητες φυσικού νερού και να ακολουθεί μία καλή και ποικίλη διατροφή «όχι μόνο κρέας και πικάντικες τροφές» μη εξαιρουμένων των λαχανικών και των φρούτων.

3)Να αρχίσει να ελέγχει τα εκρηκτικά του συναισθήματα, αλλά και να κοιμάται κανονικές ώρες.

4)Να αποφεύγει την κακή συμπεριφορά και τις εκνευριστικές σχέσεις.

Μην ξεχνάτε πως οι Κριοί είναι σαν τα μικρά παιδιά, αθώοι και ειλικρινείς, προσιτοί και ανοιχτοί προς όλους, ζητούν αγάπη, αλλά και απόλυτη αφοσίωση από τον άνθρωπο που επιλέγουν για σύντροφο ή φίλο, γι’ αυτό είναι και πιστοί φίλοι αν δεν τους πληγώσεις.

Ο ΚΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΔΙΑ:

Κριός με Κριό

Η σχέση δύο ανθρώπων που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολη, διότι ο ένας αντανακλά τα καλύτερα ή τα χειρότερα χαρακτηριστικά του άλλου. Ο έρωτας ανάμεσα σε δύο Κριούς είναι σχεδόν πάντα κεραυνοβόλος. Σε αυτή τη σχέση υπάρχει αρκετή ενέργεια και μεγάλος ενθουσιασμός. Μαζί μπορούν να καταφέρουν πολλά, καθώς δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούν να κάνουν, είναι και οι δύο άκρως δημιουργικοί και στους δύο αρέσει να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Στην ερωτική τους συνύπαρξη οι εκρήξεις θα είναι αναπόφευκτες, διότι σαν χαρακτήρες είναι ανταγωνιστικοί και καλούνται σαν ζευγάρι να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις. Ωστόσο εάν θέλουν να μείνουν μαζί πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται, να πάψουν να είναι ατομιστές, και να γίνουν συντροφικοί. Η σχέση θα λειτουργήσει καλά, αν στηρίξει ο ένας τα όνειρα του άλλου, και μπορέσουν να μοιραστούν τις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες τους, αν το καταφέρουν η σχέση τους θα έχει διάρκεια στο χρόνο. Εάν υπάρξει σύγκρουση μεταξύ τους, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να χωρίσουν οριστικά, διότι και οι δύο είναι αρκετά εγωιστές και δεν υποχωρούν εύκολα. Στον οικονομικό τομέα κανείς από τους δύο δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά, γι’ αυτό καλό θα είναι να αναλάβει τα οικονομικά αυτός που έχει περισσότερη γη στο χάρτη του «π.χ. προσωπικούς πλανήτες στο ζώδιο του Ταύρου».

Κριός με Ταύρο

Ο Κριός από τη φύση του είναι ένας άνθρωπος αρκετά παρορμητικός και διακατέχεται από δυνατά ερωτικά συναισθήματα, εν αντιθέσει με τον Ταύρο που θέλει το χρόνο του για να ανοίξει την καρδιά του και να εμπιστευτεί κάποιον. Επίσης ο Ταύρος είναι άτομο με έντονη τη διάθεση της κτητικότητας και για να νιώθει ικανοποιημένος, θα πρέπει εκτός από την εξασφάλιση των υλικών αγαθών του να έχει εξασφαλίσει και την συναισθηματική του ισορροπία. Έτσι θα προσπαθήσει να βάλει τον Κριό σε μία τάξη κάτι που στην πορεία θα αποδειχθεί ανώφελο. Ο κυβερνήτης του Κριού «Άρης» και του Ταύρου «Αφροδίτη» είναι δύο αισθησιακοί και ερωτικοί πλανήτες. Ο Άρης ορίζει το πάθος και την αρσενική ενέργεια, ενώ η Αφροδίτη τον ερωτισμό και τη θηλυκή ενέργεια. Αυτό σημαίνει πως ένας Κριός με έναν Ταύρο μπορεί να δημιουργήσουν μία συναρπαστική σεξουαλική επαφή και θα υπάρξει μία φυσική έλξη μεταξύ τους, που θα είναι εμφανής από την πρώτη συνάντηση τους. Ο Κριός θα μεταδώσει στον Ταύρο λίγο από τον παρορμητισμό, την αισιοδοξία και την ενεργητικότητα του, και ο Ταύρος θα προσπαθήσει να μάθει τον Κριό να είναι πιο λογικός και σταθερός. Ωστόσο αν στη σχέση αυτή δεν γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, η σχέση τους είναι δύσκολο να αντέξει στο χρόνο, διότι στα αλήθεια δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν ευτυχισμένοι. Στον οικονομικό τομέα καλό θα είναι τη διαχείριση να την αναλάβει ο Ταύρος, καθώς είναι ο πλέον ειδικός γι’ αυτό.

Κριός με Δίδυμο

Ο Κριός με Δίδυμο ταιριάζουν όχι μόνο σε φυσικό αλλά και σε πνευματικό επίπεδο. Είναι ζώδια υπέρ-δραστήρια και παραμένουν αισιόδοξα ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής. Έχουν μεταξύ τους άριστη επικοινωνία και βαθιά κατανόηση, είναι λάτρεις της περιπέτειας και οι δύο θέλουν να νιώθουν ανεξάρτητοι και δεν αντέχουν τις καταπιεστικές σχέσεις. Και τα δύο ζώδια έχουν πολλαπλά ενδιαφέροντα, και το καλύτερο είναι πως στο τέλος μίας μακράς και επίπονης ημέρας, ο Κριός θα επιστρέψει σπίτι και θα εξιστορήσει στο φλύαρο Δίδυμο τα πάντα. Επίσης έχουν την ικανότητα να δουλεύουν μαζί και τα αποτελέσματα να είναι άριστα. Ωστόσο για να κρατήσει σε βάθος χρόνου η σχέση τους και τα δύο ζώδια πρέπει να μάθουν καθένα προσωπικά πως να ανταποκρίνονται στα σκληρά λόγια, και να φροντίσουν να αποφεύγουν τις διαμάχες. Στον ερωτικό τομέα συνήθως ταιριάζουν, η φαντασία του Διδύμου αρέσει στον Κριό και τον βοηθά να βγάλει προς τα έξω όλες τις ερωτικές επιθυμίες που έχει. Οικονομικά και οι δύο είναι αρκετά σπάταλοι και είναι λίγο δύσκολο να κάνουν ένα σωστό οικονομικό προγραμματισμό. Φυσικά ο πιο κατάλληλος για τη διαχείριση των οικονομικών θα είναι αυτός που έχει προσωπικούς πλανήτες στο ζώδιο του Ταύρου. Πάντως είναι μία πολύ δυνατή σχέση που μπορεί να έχει μακροχρόνια συμβίωση και επιτυχία.

Κριός με Καρκίνο

Ο ερωτικός συνδυασμός Κριού με Καρκίνο είναι αρκετά δύσκολος και προμηνύει προβλήματα και εντάσεις στη μεταξύ τους σχέση. Ο Καρκίνος χαρακτηρίζεται από τον έντονο συναισθηματισμό του, ο οποίος όμως συχνά μεταβάλλεται και πάντα επιζητά την επιβεβαίωση των συναισθημάτων του συντρόφου του. Ο Κριός δυσκολεύεται πολύ να καταλάβει τις μελαγχολίες ενός Καρκίνου, και πολύ συχνά όλο αυτό τον κουράζει, και τον κάνει να νιώθει εγκλωβισμένος. Φυσικά στην αρχή ο Κριός θα νιώσει έλξη από την συναισθηματική φύση του Καρκίνου και θα θελήσει να τον κατακτήσει με κάθε τρόπο, στη συνέχεια όμως θα υπάρξουν διαφωνίες. Ο Κριός είναι ένας άνθρωπος αυθόρμητος, δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια, εκφράζει τα συναισθήματα του με τρόπο υπερβολικό, και πολλές φορές μπορεί να πληγώσει τον Καρκίνο, ο οποίος τα παίρνει όλα τις μετρητοίς και επιζητά ασφάλεια, σιγουριά και επιβεβαίωση στις σχέσεις του. Για να υπάρξει διάρκεια στη σχέση αυτή θα πρέπει να υπάρξουν αμοιβαίοι συμβιβασμοί και υποχωρήσεις. Ωστόσο αν ο Καρκίνος είναι πρόθυμος να προσφέρει την ελευθερία που χρειάζεται ο Κριός, αυτή η σχέση είναι πολύ πιθανόν να λειτουργήσει. Διαφορές ανάμεσα στο ζευγάρι μπορεί να υπάρχουν και στον έρωτα. Ο Καρκίνος είναι πολύ τρυφερός, θεωρεί τον έρωτα την πραγμάτωση της αληθινής αγάπης. Αγαπά τη σιγουριά και την οικογένεια. Ο Κριός επιζητά έναν δυναμικό και παθιασμένο ερωτικό σύντροφο. Έτσι εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος της διάλυσης, καθώς οι διαφορές είναι σημαντικές. Στον οικονομικό τομέα ο Καρκίνος είναι άριστος διαχειριστής.

Κριός με Λέων

Ο Κριός με Λέοντα σαν ζευγάρι μπορούν να δημιουργήσουν έναν αρκετά ισχυρό δεσμό. Να αγαπηθούν με πάθος και να νιώσουν αλληλεξάρτηση. Όταν ένας Κριός ενωθεί με έναν Λέοντα η σχέση τους ακτινοβολεί, είναι και οι δύο ζώδια της φωτιάς γεμάτα πάθος και δύναμη και τρέφουν θαυμασμό και σεβασμό ο ένας για τον άλλο και οι δύο είναι δημιουργικοί και μαζί μπορούν να πετύχουν τα σχέδια τους για το μέλλον. Ο Λέοντας σέβεται απόλυτα την τάση του Κριού για ελευθερία, ενώ ο Κριός φροντίζει με τις φιλοφρονήσεις του να ανυψώνει το εγώ του Λέοντα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν ενδέχεται να προέλθουν από τον έντονο ανταγωνισμό, καθώς και τα δύο είναι περήφανα και κυρίαρχα ζώδια, γι’ αυτό η σχέση τους θα πρέπει να βασιστεί στον αμοιβαίο σεβασμό. Διαφορετικά αργά ή γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια η ερώτηση «ποιος είναι ο αρχηγός», τότε ο ένας από τους δύο θα πρέπει να κάνει πίσω. Καλό είναι να διατηρηθεί ο αλληλοσεβασμός και να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις με χαλαρό και διασκεδαστικό τρόπο. Η σεξουαλική τους ζωή είναι γεμάτη ένταση και πάθος, καθώς ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, έτσι οι δύο τους αποτελούν ένα μοναδικό ερωτικό συνδυασμό που γράφει ιστορία στο θέμα του πάθους – είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Οικονομικά οι Λέοντες είναι επιρρεπείς στα υλικά αγαθά, κάτι που είναι ενοχλητικό για έναν Κριό. Καλό θα είναι και οι δύο να βρουν μία λύση που θα τους ικανοποιεί, ώστε να μην έχουν προστριβές.

Κριός με Παρθένο

Ο Κριός με Παρθένο είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα, ο Κριός είναι επιπόλαιος, κυρίαρχος, επιθετικός, του αρέσει να καταπιάνεται με καινούργια πράγματα και είναι σχεδόν πάντα ανυπόμονος. Ο Παρθένος είναι ήσυχος, ντροπαλός και δουλεύει με υπομονή και λεπτομέρεια τους μακροπρόθεσμους στόχους του. Στο πρώτο στάδιο της σχέσης τους, ο Κριός πιστεύει πως ο σύντροφος του είναι εξαιρετικά λεπτομερής και ο Παρθένος πιστεύει πως ο σύντροφος του είναι υπερβολικά επιπόλαιος. Όμως εάν επικεντρωθούν ο ένας στις δυνάμεις του άλλου θα ανακαλύψουν έναν πολύ καλό συνδυασμό, καθώς ο Κριός διδάσκει στον Παρθένο τη διασκέδαση, τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό, ενώ ο Παρθένος διδάσκει στον Κριό την υπομονή, την προσοχή στη λεπτομέρεια, την προσφορά και την εργατικότητα. Έτσι ο Παρθένος θα βάλει σε τάξη τον Κριό και ο Κριός θα δώσει αισιοδοξία στον Παρθένο, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο λέγεται ότι έχουν σχέση καρμική. Αν υπάρχουν ανάμεσα τους έντονα συναισθήματα και αρκετή θέληση, η σχέση αυτή μπορεί να έχει διάρκεια στο χρόνο, ωστόσο θα πρέπει να προσπαθήσουν σκληρά για να διατηρήσουν τη σχέση τους. Στον έρωτα ένας Παρθένος έχει μεγάλη επιθυμία να αγαπήσει και να αγαπηθεί και είναι έτοιμος να απολαύσει το τολμηρό πάθος του Κριού. Οικονομικά ο Παρθένος είναι ευσυνείδητος, ενώ ο Κριός ξοδεύει πολλά, αιτία που θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα αν και οι δύο δεν κάνουν υποχωρήσεις.

Κριός με Ζυγό

Αν και υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στον Κριό με τον Ζυγό, μαζί μπορούν να κάνουν ένα αχτύπητο δίδυμο. Ο Κριός είναι ακριβώς απέναντι από το Ζυγό, πολλοί ακολουθώντας το ρητό «τα αντίθετα έλκονται» πιστεύουν ότι είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός. Ο Ζυγός είναι αρκετά ερωτικός, αισθησιακός και γλυκομίλητος και μπορεί να κατακτήσει εύκολα την καρδιά του Κριού με τους καλούς του τρόπους. Ο Κριός μπορεί να στηρίξει δυναμικά τον αναποφάσιστο και μπερδεμένο Ζυγό και να του τονώσει την αυτοπεποίθηση του και να τον βοηθήσει να παίρνει πιο εύκολα αποφάσεις. Και στα δύο ζώδια αρέσει να έχουν το πάνω χέρι, αλλά ο Κριός δίνει εντολές λόγω της προσωπικής του εξουσίας, ενώ ο Ζυγός έλκει τους άλλους να κάνουν πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό και για τους δύο να κατανοούν τον συμβιβασμό, ο Κριός συνήθως δυσαρεστείται όταν υποχωρεί, ωστόσο ο Ζυγός είναι ικανός να βλέπει και τις δύο πλευρές σε μία διαφωνία και να συμβιβάζεται πιο εύκολα, προκειμένου να κρατήσει την ισορροπία και τη γαλήνη στη σχέση. Μαζί μπορούν να απολαύσουν υπέροχες στιγμές, αφού λατρεύουν και οι δύο την κοινωνική ζωή και τα ταξίδια. Στις ιδιαίτερα ερωτικές τους στιγμές ο Ζυγός συμμετέχει με αρκετά ρομαντικό τρόπο, ακόμα και αν ο δεσμός τους μετριέται σε πολλά χρόνια, καθώς μεταξύ τους υπάρχει απόλυτη σεξουαλική έλξη. Στον οικονομικό τομέα δεν υπάρχουν έντονα διαφορές μεταξύ τους, καθώς και οι δύο μπορούν να συνεργαστούν ήρεμα και αρμονικά για την οικονομική τους διαχείριση.

Κριός με Σκορπιό

Ο Κριός με τον Σκορπιό μπορούν να ζήσουν μαζί μία μοναδική φλογερή σχέση και να γίνουν το τέλειο ζευγάρι. Πρόκειται για ένα μοναδικό και έντονο συνδυασμό, λέγεται πως έχουν καρμική σχέση, είναι και οι δύο πολύ αυταρχικά άτομα και είναι πιθανόν να θελήσει ο ένας να επιβληθεί στον άλλο. Ο Σκορπιός από την πρώτη στιγμή θα γοητεύσει τον Κριό με τον ακαταμάχητο μαγνητισμό του, επίσης έχει ισχυρή θέληση και πολύ υπομονή όταν θέλει να πετύχει το στόχο του. Ο Κριός θα γοητεύσει τον Σκορπιό με τον ευθύ, ειλικρινή και αυθόρμητο χαρακτήρα του. Στην αρχή της σχέσης ο Κριός θα νομίζει πως έχει το πάνω χέρι, ωστόσο στην πορεία θα καταλάβει πως τα πράγματα δεν είναι έτσι, ένας Σκορπιός θέλει να υποτάσσει τον σύντροφο του και να παίζει μαζί του παιχνίδια εξουσίας. Στην αρχή αυτό θα φανεί ελκυστικό στον Κριό, αλλά πολύ γρήγορα θα τον κουράσει και θα τον κάνει να νιώσει απογοήτευση σε αυτή τη σχέση. Ο Κριός μπορεί να θυμώσει κάποιες φορές, αλλά θα το ξεχάσει εύκολα, αντιθέτως ο Σκορπιός δεν ξεχνά ποτέ οτιδήποτε σχετίζεται με τα συναισθήματα και την καρδιά του. Στις ιδιαίτερα ερωτικές τους στιγμές οι Σκορπιοί είναι πολύ συμβατοί με τους Κριούς, καθώς έχουν και οι δύο πολύ αυτοπεποίθηση, πάθος και σεξουαλικότητα. Ακόμα και εάν έχουν πολλές διαφορές στην προσωπικότητα τους, οι διαφωνίες ξεπερνιούνται όταν κλείσει η πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Οικονομικά καλό είναι να βρείτε μία κοινή πορεία με έναν καλό προγραμματισμό από κοινού.

Κριός με Τοξότη

Ο Κριός με τον Τοξότη μπορούν να γίνουν ιδανικό ζευγάρι, κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το έντονο πάθος σε ό,τι κάνουν αλλά και η αγάπη τους για περιπέτεια και ζωή. Κριός και Τοξότης είναι εξίσου καλοί φίλοι όσο και εραστές, κατανοούν την αισιόδοξη άποψη για τη ζωή που έχει ο ένας για τον άλλο. Τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν είναι σπάνια, ωστόσο ο Τοξότης έχει μεγαλύτερη ανάγκη για ανεξαρτησία απ’ ότι ο Κριός. Ο Κριός είναι επίσης περισσότερο ευαίσθητος από τον εύθυμο Τοξότη, που πολλές φορές συνηθίζει να μιλάει χωρίς να αναλαμβάνει ευθύνες. Επίσης κάποιες φορές είναι αδέξιος στις ερωτικές τους περιπέτειες και αυτό είναι κάτι που μπορεί να πληγώσει πολύ έναν Κριό. Το καλό είναι πως και τα δύο ζώδια ξεχνούν και συγχωρούν γρήγορα, το να κρατήσουν μούτρα είναι γι’ αυτούς απλά χάσιμο χρόνου! Είναι άνθρωποι με καλούς τρόπους, χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, γεμάτοι ζωντάνια και αγάπη για τη ζωή. Περιστασιακά, φυσικά και θα υπάρξουν συγκρούσεις και έντονες συζητήσεις, αλλά εάν μάθουν πως να ελέγχουν τα πάθη τους και τις εγωιστικές τους τάσεις, η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός θα τους συντροφεύουν σε όλη τη ζωή. Από τη στιγμή που θα αποφασίσουν να είναι μαζί, το δυνατό σημείο της σχέσης τους είναι η σεξουαλική τους ζωή, η οποία χαρακτηρίζεται από πάθος και ένταση. Ερωτικά ένας Τοξότης θα σας κάνει να βιώσετε μία συναρπαστική περιπέτεια καθώς θα σας ταξιδέψει σε άλλους ορίζοντες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν στη διαχείριση των οικονομικών τους, καθώς και οι δύο είναι της άποψης ότι το χρήμα πρέπει να ρέει, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Κριός με Αιγόκερω

Ο Κριός με Αιγόκερω πρόκειται για έναν ιδιαίτερο δύσκολο συνδυασμό, ίσως μάλιστα να είναι ένας από τους πιο δύσκολους του ζωδιακού, καθώς και οι δύο πρέπει να παλέψουν σκληρά για να διατηρήσουν τη σχέση τους. Μία σχέση μεταξύ Κριού και Αιγόκερω θα είναι πολλές φορές μία μάχη και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και πειθαρχία για να έρθουν οι δύο κοντά και να παραμείνουν δεμένοι. Ο Κριός κινείται γρήγορα, είναι αυθόρμητος και παρορμητικός που του αρέσει το ρίσκο και η περιπέτεια. Ο Αιγόκερος είναι ορθολογιστής και πρακτικός άνθρωπος, που ακολουθεί πάντα τον ασφαλή και σίγουρο δρόμο. Οι Αιγόκεροι είναι συντηρητικοί και θέλουν να υπάρχει πάντα τάξη στη ζωή τους, όταν ερωτευτούν, το πάθος και η ζήλια τους μπορεί να τους οδηγήσει σε πολλούς καυγάδες. Τα δύο αυτά ζώδια ταιριάζουν περισσότερο στον εργασιακό χώρο, καθώς και οι δύο είναι ανένδοτοι και δεν υποχωρούν εύκολα, αν δεν διοχετεύσουν τις ενέργειες τους με θετικό τρόπο π.χ εργασία, μπορεί να προκαλέσουν μεταξύ τους σκληρότητα έως και βία. Σε ερωτικό επίπεδο και οι δύο είναι θερμοί και ικανοί να κάνουν τα πάντα, καθώς υπάρχει σεξουαλική χημεία μεταξύ τους. Φυσικά με αρκετές υποχωρήσεις και υπομονή εάν θέλουν να διατηρηθεί η σχέση τους. Στα οικονομικά θα υπάρξουν προβλήματα καθότι οι Αιγόκεροι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν τις ανάγκες ενός Κριού.

Κριός με Υδροχόο

Ο Κριός με τους Υδροχόους ταιριάζουν σαν δύο σταγόνες βροχής. Πολλές σχέσεις μεταξύ Κριού-Υδροχόου βασίζονται στον αμοιβαίο θαυμασμό. Ο Κριός μαγνητίζεται από την μοναδικότητα του Υδροχόου, το κοφτερό του μυαλό και τις νεωτεριστικές του ιδέες. Ο Υδροχόος λατρεύει την αυτονομία και τον παρορμητισμό του Κριού. Ο Κριός είναι παρορμητικό ζώδιο και ο Υδροχόος σταθερό, ο Κριός προσφέρει στον Υδροχόο την εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσει μπροστά και ο Υδροχόος βοηθά τον Κριό να σταθεροποιήσει και να ολοκληρώσει τα σχέδια του. Η σχέση τους έχει πάντα συγκίνηση, ενθουσιασμό και χαρά, καθώς κυριαρχεί η αγάπη, το πάθος και τα κοινά όνειρα για τη ζωή και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε στιγμή μεγάλης έντασης, καθώς γνωρίζουν πως να ανταπεξέλθουν στις στιγμές της κρίσης. Μπορεί εύκολα να κατανοήσει ο ένας τις ανάγκες του άλλου και να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, οι διαφορές που υπάρχουν δεν μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση αρνητικά. Κανείς από τους δύο δεν είναι κτητικός ή επιρρεπής στη ζήλια, είναι και οι δύο λάτρεις της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, έτσι μπορούν να χαρούν τον έρωτα χωρίς να καταπιέζουν ο ένας τον άλλο, αν και οι Κριοί θα είναι πάντα πρόθυμοι να υποκύψουν στις περιπετειώδης προτάσεις του Υδροχόου. Οικονομικά δεν θα υπάρξουν έντονες διαφορές, καθότι και οι δύο μπορούν να συνεργαστούν καλά.

Κριός με Ιχθύ

Ο Κριός με Ιχθύ δεν είναι εύκολη σχέση, καθώς ο ρομαντικός και ονειροπόλος Ιχθύς δεν μπορεί να ακολουθήσει τους γρήγορους ρυθμούς του Κριού. Ο Ιχθύς είναι ευαίσθητος και άστατος, η αμεσότητα και η έλλειψη φινέτσας του Κριού δεν ανταποκρίνεται στη ήρεμη φύση του Ιχθύ, η δυναμικότητα του Κριού μπορεί αρχικά να τρομάξει έναν Ιχθύ και αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα στη σχέση. Επίσης η μυστικοπάθεια που διακρίνει έναν Ιχθύ, θα ενοχλήσει και θα εκνευρίσει έναν Κριό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές εντάσεις. Ο Κριός είναι πολύ πιθανό να βαρεθεί σύντομα τις ανασφάλειες του Ιχθύ, ο οποίος ζητά διαρκώς την επιβεβαίωση και την σταθερότητα. Κριός με Ιχθύ δεν ταιριάζουν εύκολα, όμως εάν αγαπηθούν μπορούν να εκπληρώσουν τις ανάγκες του συντρόφου τους. Ο Ιχθύς είναι πολύ διαισθητικός και σαν προσωπικότητα και σαν εραστής. Ερωτικά οι Ιχθύες είναι ρομαντικοί και αναζητούν τον έρωτα σαν λύτρωση, αλλά και θυσία, στην αρχή μπορεί αυτό να εξιτάρει τον ερωτικό Κριό στην πορεία όμως μπορεί και να καταντήσει βαρετό. Οι ιχθύες αγαπούν τους ήπιους τόνους και όχι τα έντονα πάθη. Αυτό θα πρέπει ένας Κριός να μην το ξεχνά και να μην προσπαθήσει να αλλάξει τις ερωτικές συνήθειες του Ιχθύ, διότι πολύ γρήγορα θα το μετανιώσει. Αν ο Κριός μάθει να διαχειρίζεται τα έντονα «εγώ του» θα έχουν μία αισθησιακή και μεθυστική ερωτική επαφή. Στον οικονομικό τομέα καλό θα είναι να αναλάβουν από κοινού τον οικονομικό προγραμματισμό, ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ερωτικά Ταρώ 7/7/2022

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 7/7/2022

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...

Ερωτικά Ταρώ 6/7/2022

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 6/7/2022

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...