Home ΖΩΔΙΑ Αφιέρωμα στον Ταύρο

Αφιέρωμα στον Ταύρο

Από τον Σταύρο Μιχαήλο
14990

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το δεύτερο από τα ζώδια της Άνοιξης. Η περίοδος που εισέρχεται ο Ήλιος από τον Ταύρο είναι περίπου από τις 21 Απριλίου μέχρι τις 20 Μαΐου. Το γένος του Ταύρου είναι θηλυκό, η ποιότητα του σταθερή και στοιχείο του είναι η γη. Κυβερνήτης του Ταύρου είναι η Αφροδίτη, εδώ η Σελήνη βρίσκεται σε έξαρση, ο Άρης σε αδυναμία και ο Ουρανός σε πτώση. Ο Ταύρος αντιπροσωπεύει την ασφάλεια, την κτητικότητα, την συνοχή και την εκτίμηση. Είναι πράος, επινοητικός, αισθησιακός, παραγωγικός, μαλακός, υπερήφανος, συναισθηματικός, αλλά και οκνηρός, υπερφίαλος, υλιστής, εγωιστής, επίμονος, άπληστος, ζηλιάρης και ισχυρογνώμον. Ο Ταύρος έχει σταθερό μυαλό και κάνει μακροχρόνιους συλλογισμούς, ωστόσο πολλές φορές η έμφυτη μαλθακότητα του τον οδηγεί, σε οκνηρία και αδράνεια του σώματος και του πνεύματος. Παρά την τάση του προς την μαλθακότητα και την τεμπελιά του αρέσουν οι πρακτικές ενασχολήσεις. Η φύση του τον κάνει επιφυλακτικό και συντηρητικό. Μαθαίνει πολύ εύκολα, έχει πολύ καλή μνήμη και ξεχνάει δύσκολα τα καλά ή τα κακά που του κάνουν οι άλλοι. Έχει μία ιδιαίτερη αγάπη για τις απολαύσεις της ζωής και ξέρει πως να την κάνει πιο όμορφη και πιο ευχάριστη. Αγαπάει την πολυτέλεια, το χρήμα, το φαγητό, το ποτό, τον έρωτα και την τέχνη. Δυσνόητη φύση, θέλει να βγαίνει πάντα νικητής και έχει ανεπτυγμένο ένα αίσθημα υπεροχής απέναντι στους άλλους, αυτό τον κάνει πολλές φορές υπερόπτη, άδικο και πεισματάρη. Δεν χρειάζεται βοήθεια από τους άλλους και οτιδήποτε θέλει να πετύχει το καταφέρνει μόνος του, ωστόσο οι γονείς του στέκονται δίπλα του και απολαμβάνει πολλά εκ μέρους των.

Ο Ταύρος φημίζεται για την επαγγελματική του οξύνοια. Θα διαλέξει μία ήδη δοκιμασμένη επιχείρηση και θα την διευρύνει σιγά-σιγά, χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τους κόπους ή τα χρήματα του, είναι μεθοδικός, ποτέ δεν κάνει την δουλειά του όπως-όπως και σπάνια αποτυγχάνει. Η απεριόριστη υπομονή του, τον βοηθά να ξεπεράσει κάθε δυσκολία που του παρουσιάζεται και να πετύχει τους στόχους του. Είναι καλός στη διαχείριση των οικονομικών του και δίνει μεγάλη σημασία στην υλική του εξασφάλιση και στην οικονομική του ανεξαρτησία. Πολλοί καλλιτέχνες και μουσικοί ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου και το χαρακτηριστικό τους σημείο, είναι ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν την τέχνη τους από υλική άποψη. Έχουν επίσης επιτυχία στις τραπεζικές και χρηματιστηριακές επιχειρήσεις και μεγάλη κλήση προς την γεωργία, την κηπουρική, τα κτηματικά και τις οικοδομές. Ο Ταύρος έχει πολύ λίγους φίλους, αν και περιβάλλεται από έναν μεγάλο κύκλο γνωστών. Τους λιγοστούς ανθρώπους που έχει κοντά του, τους προσέχει και τους προστατεύει, τους αντιμετωπίζει σαν οικογένεια. Αντίθετα οι φίλοι με τους οποίους θα έχει επαγγελματικές συνδιαλλαγές, γρήγορα θα έρθουν σε σύγκρουση μαζί του και τελικά μπορεί να τον βλάψουν. Οι διαπροσωπικές τους σχέσεις έχουν ως κύριο σκοπό την απόλαυση και στο ενεργητικό του έχει πολλές ερωτικές περιπέτειες. Ακόμα και τα συναισθήματα αγάπης που αισθάνεται, έχουν ένα χαρακτήρα υλικό. Ωστόσο είναι πιστός και τον ενδιαφέρει πολύ να έχει μία σταθερή σχέση, ενώ θεωρεί τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας σκοπό ζωής. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και θέλει να αποκτήσει πολλά. Είναι αρκετά ανασφαλής και αισθάνεται έντονα τα συναισθήματα της κτητικότητας και της ζήλειας πολύ βαθιά μέσα του, αλλά σπάνια τα αφήνει να βγαίνουν στην επιφάνεια. Πολλές φορές απογοητεύεται από τον/την σύντροφο που διαλέγει, ωστόσο η κτητικότητα που τον διακατέχει συμβάλει στον να συντηρεί καταστάσεις, ενώ είναι δυστυχισμένος. Ένας Ταύρος πρέπει να μάθει να ελέγχει τους φόβους του με τη λογική, για να μπορέσει να τους ξεπεράσει, διότι μόνο έτσι θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Ένας ασθενής Ταύρος ποτέ δεν πρέπει να πιστέψει ότι είναι σοβαρά άρρωστος, αφού ο φόβος του για την ασθένεια θα τον κάνει στις περισσότερες περιπτώσεις να χειροτερεύσει. Πεισματάρης και ανυποχώρητος καθώς είναι, δεν βοηθάει και πολύ στην εξακρίβωση ή την ίαση κάποιας ασθένειας. Ο Ταύρος έχει μία τάση προς τις ασθένειες του λαιμού, τη λαρυγγίτιδα, την αμυγδαλίτιδα, συχνά υποφέρει από χρόνιες ωτίτιδες, από παθήσεις των φωνητικών χορδών και του λάρυγγα, μπορεί επίσης να του παρουσιαστούν προβλήματα με τις ωμοπλάτες, με τον αυχένα, με τους θυροειδές αδένες και γενικά με διάφορες ασθένειες των οργάνων που βρίσκονται στο λαιμό.

Με στόχο να είναι υγιής:

1) Πρέπει να αποφεύγει να τρώει και να πίνει υπερβολικές ποσότητες τροφής και ποτών.

2) Να έχει ισορροπημένο διαιτολόγιο, αποφεύγοντας ιδιαίτερα τα γλυκά και τη ζάχαρη.

3) Να τρώει φρέσκα τρόφιμα και λαχανικά, είναι σημαντικό να μάθει από μικρή ηλικία πότε και πως να τρώει.

4) Να παρακολουθεί συχνά το βάρος του.

5) Η συνήθεια και το πείσμα είναι η βασική αιτία που δεν καταφέρνει να αλλάζει πολύ εύκολα ως ενήλικας, κάτι που έχει μάθει από παιδί.

6) Η συχνή άσκηση του σώματος του, ακόμα και το απλό καθημερινό περπάτημα, μπορεί να τον βοηθήσουν πολύ.

7) Να κάνει αναπνευστικές ασκήσεις.

8) Να προσπαθεί να ζει και να εργάζεται αρμονικά σε ήρεμο περιβάλλον.

9) Γενικότερα να μάθει να περιορίζει την τάση του για υπερβολή στις απολαύσεις της ζωής.

Ο ΤΑΥΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΔΙΑ:

Ταύρος με Κριό

Ο Ταύρος από τη φύση του είναι πολύ υπομονετικός και αξιόπιστος, κάτι που θα τραβήξει πολύ εύκολα την προσοχή του παρορμητικού Κριού. Ο Ταύρος διακατέχεται από αισθησιασμό, υπομονή και ευγένεια. Χαρακτηριστικά που ελκύουν τον Κριό, ο οποίος βρίσκει στο πρόσωπο του συντρόφου του το απόλυτο, σταθερό και πιστό στήριγμα. Η σχέση Ταύρου-Κριού μπορεί να αποτελέσει «μεγάλο σχολείο» και για τα δύο ζώδια. Καθώς ο Ταύρος είναι φύση ρομαντική με τάσεις φιληδονίας, χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν με τον έντιμο και θρασύ χαρακτήρα του Κριού. Έτσι ο Ταύρος μπορεί να χαλιναγωγήσει τον Κριό στις παράλογες παρορμήσεις του, ενώ ο Κριός θα βοηθήσει τον Ταύρο να γίνει πιο αυθόρμητος και περιπετειώδης. Η σχέση ανάμεσα στον Ταύρο και τον Κριό, μπορεί να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αν όμως στη σχέση αυτή δεν γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τότε ο Ταύρος θα κουραστεί πολύ εύκολα από τον χειμαρρώδη χαρακτήρα του Κριού, αλλά και ο κριός θα βαρεθεί από τη νωχελικότητα του Ταύρου.   Ο Ταύρος με έναν Κριό μπορούν να δημιουργήσουν μία συναρπαστική σεξουαλική επαφή καθώς και οι δύο εκπέμπουν έντονο ερωτισμό. Η ορμή και το πάθος του Κριού λειτουργούν άψογα σε σεξουαλικό επίπεδο με τον αισθησιασμό και την τρυφερότητα του Ταύρου. Στον οικονομικό τομέα καλό θα είναι τη διαχείριση να την αναλάβει ο Ταύρος, καθώς είναι ο πλέον ειδικός γι’ αυτό.

Ταύρος με Ταύρο

Με την ερωτική ένωση δύο Ταύρων, μόνο μία αισθησιακή και σταθερή σχέση θα μπορούσε να προκύψει. Οι Ταύροι επιζητούν μία σχέση με σταθερότητα και πραγματική αγάπη και είναι ικανοί να δώσουν τα πάντα στο ταίρι τους. Η σχέση τους μπορεί να ξεκινήσει με αργούς ρυθμούς, αλλά στην πορεία να καταλήξει να είναι σταθερή, γιατί ψάχνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Είναι αρκετά αισθησιακοί, τους αρέσει η πολυτέλεια και οι ανέσεις και μπορούν να απολαύσουν μαζί μία σχέση, που θα βασίζεται σε ειλικρινή συναισθήματα. Ωστόσο επειδή το πείσμα, η κτητική διάθεση και η ζήλια αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα τους, θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί όταν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ τους, επειδή δεν υποχωρούν εύκολα ενδέχεται να εμπλέκονται σε βίαιους τσακωμούς. Στην ερωτική τους ζωή, την οποία θεωρούν και οι δύο ως το πλέον σημαντικό παράγοντα, για τη σταθερότητα του δεσμού τους, θα υπάρχει ειλικρίνεια. Οι φυσικές επιθυμίες και των δύο είναι τόσο ισχυρές, που λέγεται ότι τη μισή ζωή τους την περνούν στην κουζίνα και την άλλη μισή στην κρεβατοκάμαρα. Στον οικονομικό προγραμματισμό θα λέγαμε πως είναι κυριολεκτικά αχτύπητοι, καθώς συνεννοούνται σχεδόν πάντα και καταφέρνουν και πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Ταύρος με Δίδυμο

Ο Ταύρος με Δίδυμο είναι δύο άνθρωποι αρκετά διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο Ταύρος είναι σταθερός, του αρέσει να είναι σίγουρος για τις πράξεις του και τα λόγια του και είναι προσγειωμένος στην πραγματικότητα. Ο Δίδυμος είναι ένας κοινωνικός άνθρωπος, που θέλει διαρκώς νέες σχέσεις, νέες γνώσεις και εμπειρίες ζωής και απεχθάνεται την σταθερότητα. Ο Ταύρος και Δίδυμος χρειάζονται χρόνο για να συνειδητοποιήσουν την δυναμική της σχέσης τους και το πως θα τα καταφέρουν να συνυπάρξουν αρμονικά μαζί. Έχουν και οι δύο πολλά να μάθουν από αυτή τη σχέση, όμως χρειάζεται από κοινού προσπάθεια και προσαρμογή. Εάν ο κτητικός Ταύρος καταφέρει να εξασφαλίσει μία σχέση ασφάλειας, χωρίς παράλληλα να στερήσει την ελευθερία του Διδύμου, τότε τα πράγματα θα κυλίσουν ομαλά μεταξύ τους. Και οι δύο έχουν πάντα πολλά να συζητήσουν και θα περνάνε ώρες απολαμβάνοντας ο ένας την συντροφιά του άλλου, καθώς η επιθυμία τους να εξερευνούν τους ταιριάζει. Έτσι ενώ σε μερικά επίπεδα ο συνδυασμός αυτός δεν είναι κακός, το ανησυχητικό πνεύμα των Διδύμων μπορεί να κάνει κουραστική σε βάθος χρόνου τη σχέση. Ερωτικά θα λέγαμε πως υπάρχει μία πολύ καλή χημεία και μαζί θα μπορέσουν να ζήσουν στιγμές έντονου αισθησιασμού, αλλά και πάθους. Στα οικονομικά την διαχείριση πρέπει να την αναλάβει αυτός που εκπροσωπείται από το ζώδιο του Ταύρου, καθώς ο Δίδυμος πολύ εύκολα μπορεί να σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού.

Ταύρος με Καρκίνο

Μία σχέση μεταξύ Ταύρου και Καρκίνου, βασίζεται σε πολλά κοινά σημεία και δίνει την εντύπωση πως ο ένας κυριολεκτικά συμπληρώνει τον άλλον. Οι θέσεις τους στον ζωδιακό κύκλο είναι πολύ κοντά και συνήθως σε αυτά τα ζώδια παρατηρούνται καρμικοί δεσμοί και βαθιά αμοιβαία κατανόηση. Αναζητούν εξίσου στις διαπροσωπικές τους σχέσεις ασφάλεια, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και είναι και οι δύο λάτρεις του σπιτιού και της οικογένειας, καθώς αγαπούν την οικογενειακή ζωή και αρέσκονται στο να περνούν ήσυχα βράδια στο σπίτι τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα μπορούσε να επισκιάσει αυτή τη σχέση, είναι η επιμονή του Ταύρου να κάνει πράγματα με το δικό του τρόπο και η αντίδραση του Καρκίνου να καταπνίγει τα συναισθήματα του και να κλείνεται στον εαυτό του. Η ιδανική λύση είναι το να αφήσουν χώρο ο ένας για τον άλλο, αν το κάνουν αυτό η δυνατότητα συνύπαρξης αυξάνεται σημαντικά. Η έλξη ανάμεσα τους είναι ισχυρή και σε συναισθηματικό επίπεδο. Ερωτικά ο Καρκίνος θα χαρίσει απίστευτες στιγμές τρυφερότητας και ρομαντισμού, που δένουν απόλυτα με τον ακατανίκητο αισθησιασμό του Ταύρου. Η αμοιβαία αγάπη τους για το σπίτι καθώς και το αίσθημα ασφάλειας, καθιστά τη σχέση τους μοναδική και με διάρκεια στο χρόνο. Οικονομικά δεν θα υπάρχουν προβλήματα συνεννόησης καθώς και τα δύο ζώδια συμφωνούν απόλυτα.

Ταύρος με Λέων

Ο Ταύρος με Λέοντα είναι ένας συνδυασμός που ξεκινάει με έναν κεραυνοβόλο έρωτα, ο οποίος όμως σπάνια διατηρείται. Οι ανάγκες τους σχεδόν ταυτίζονται, ο Ταύρος χρειάζεται τρυφερότητα, αγάπη και στοργή, ενώ στον Λέων αρέσουν οι έπαινοι και θέλει να τον αποδέχονται και να τον θαυμάζουν. Είναι και οι δύο λάτρεις της οικογένειας και αγαπούν τα παιδιά. Επίσης είναι και οι δύο εξαιρετικά πιστοί και κτητικοί εραστές και τους αρέσει η άνεση και η πολυτέλεια. Παρόλο που μπορούν να συνεργαστούν άριστα, δεν είναι όλα ρόδινα μεταξύ τους και οι δύο είναι πολύ πεισματάρηδες και πρέπει να δουλέψουν σκληρά, για να κατανοήσουν και να αποδεχθούν ο ένας τον άλλον. Καθώς και τα δύο ζώδια αναζητούν την κυριαρχία και είναι αρκετά δυναμικά. Ο Λέοντας θέλει πάντα να επικρατεί η γνώμη του, γεγονός που εξοργίζει τον Ταύρο, δημιουργώντας συχνά κλίμα ασυνεννοησίας και αίσθημα αστάθειας. Είναι και οι δύο σταθερά ζώδια και εάν βάλουν κάτι στο μυαλό τους δύσκολα αλλάζουν γνώμη. Τα ατού αυτής της σχέσης είναι ο αμοιβαίος θαυμασμός τους. Ερωτικά ο Ταύρος είναι ένας/μία σύντροφος που έχει ανάγκη από επιβεβαίωση και ο Λέοντας μπορεί να καλύψει όλες του τις συναισθηματικές ανάγκες, αφού είναι αρκετά εκδηλωτικός. Οικονομικά καλό θα είναι να κρατήσει την διαχείριση των οικονομικών ο Ταύρος, χωρίς φυσικά να ξεχνά πως ο καλλωπισμός για έναν Λέοντα είναι προτεραιότητα ζωτικής ανάγκης.

Ταύρος με Παρθένο

Η σχέση ανάμεσα σε έναν Ταύρο και έναν Παρθένο, μπορεί να είναι αρμονική και με καλή πορεία, διότι έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά και καταλαβαίνει εύκολα ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Είναι και τα δύο ζώδια της γης και επιδιώκουν στην ζωή τους συναισθηματική και υλική ικανοποίηση και σταθερότητα. Και οι δύο θα χρειαστούν τον χρόνο τους μέχρι να εκδηλώσουν τα συναισθήματα τους, αλλά δεν έχουν ανάγκη τόσο από τα πολλά λόγια, όσο από τις πράξεις. Γι’ αυτό όταν και οι δύο σύντροφοι βεβαιωθούν για την σοβαρότητα της σχέσης, η σχέση μοιάζει με υπέρ ταχεία που τρέχει με τις δικές της ταχύτητες και είναι δύσκολα να σταματήσει και σίγουρα θα τους οδηγήσει σε μία μακροχρόνια σχέση. Ο Ταύρος και ο Παρθένος αρέσκονται να περιτριγυρίζονται από όμορφα πράγματα, ένα πλούσιο σπίτι, έργα τέχνης και γενικά ακριβά αντικείμενα. Η κοινή τους επιθυμία για πολυτέλεια αλλά και οικονομική ασφάλεια, διασφαλίζει πως αυτό το ζευγάρι θα προσπαθήσει πολύ να αποφύγει τις σπατάλες. Το ευαίσθητο σημείο της σχέσης τους είναι η «γκρίνια» του Παρθένου και το πείσμα του Ταύρου. Ωστόσο δεν παύει να είναι ιδανική σχέση για γάμο και οικογένεια. Ερωτικά η αγάπη και η φροντίδα τους είναι ικανή με την πάροδο του χρόνου, να δημιουργήσει ανεπανάληπτη ζεστασιά και να κάνει την σχέση να αντέξει στον χρόνο με επιτυχία. Οικονομικά και οι δύο είναι ικανοί για την καλή διαχείριση των οικονομικών τους πόρων.

Ταύρος με Ζυγό

Όταν ο Ταύρος και ο Ζυγός έλκονται ερωτικά, είναι σαν να βρίσκει ο καθένας το άλλο του μισό, γι’ αυτό θεωρείται πως η σχέση τους είναι καρμική. Τόσο ο Ταύρος όσο και ο Ζυγός είναι δύο άνθρωποι που επιζητούν στην ζωή τους μία ήρεμη ερωτική σχέση, χωρίς συγκρούσεις και εντάσεις. Είναι και οι δύο λάτρεις των καθημερινών απολαύσεων και της καλής ζωής, ωστόσο ο Ζυγός θέλει να ξοδεύει αλόγιστα χωρίς να σκέφτεται το αύριο, ενώ ο Ταύρος προσπαθεί να διατηρεί πάντα τον έλεγχο. Επίσης η έντονη κοινωνικότητα του Ζυγού, μπορεί να κουράσει τον Ταύρο που θέλει την αποκλειστικότητα. Υπάρχουν στιγμές που το πείσμα και η ξεροκεφαλιά του Ταύρου, έρχεται σε σύγκρουση με την αναποφασιστικότητα του Ζυγού. Όμως με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, μπορούν να διατηρήσουν μία μακροχρόνια σχέση. Ερωτικά οι Ζυγοί είναι πολύ τρυφεροί και συναισθηματικοί, νοιώθουν το σεξ σαν μία υπέρτατη απόδειξη αγάπης. Καλύπτοντας έτσι όλες τις συναισθηματικές ανάγκες του Ταύρου, καθώς είναι ευαίσθητος και στο σεξ συμμετέχει πάντα η καρδιά του. Πρόκειται για μία σχέση που παρά τις διαφωνίες, ο ένας ξέρει καλά πως να αποδεχθεί τον άλλον. Οικονομικά και οι δύο μπορούν από κοινού να διαχειριστούν τα οικονομικά τους και να εκπληρώσουν τις όποιες επιθυμίες τους.

Ταύρος με Σκορπιό

Η σχέση Ταύρου με Σκορπιό είναι αρκετά έντονη. Πρόκειται για δύο ζώδια που είναι το ένα απέναντι από το άλλο στο ζωδιακό κύκλο και χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη και πολύπλοκη σχέση, καθώς ισχύει ο κανόνας πως τα ετερώνυμα έλκονται. Αν και υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, υπάρχει έντονη έλξη ανάμεσα τους που τους οδηγεί στην δημιουργία μίας ερωτικής σχέσης με καλές προοπτικές. Ταύρος και Σκορπιός έχουν έντονες επιθυμίες, ο Ταύρος για τα κεκτημένα και ο Σκορπιός για την εξουσία. Και οι δύο αναζητούν την οικονομική άνεση και παθιάζονται σχεδόν με τα πάντα. Και τα δύο ζώδια επιθυμούν πάντα την συναισθηματική ασφάλεια, αλλά με διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο Ταύρος αναζητά την τιμιότητα και ειλικρίνεια και αποστρέφεται την απιστία, ενώ ο Σκορπιός λατρεύει το μυστήριο. Αν δεν αφήσουν τις μικρές διαφορές τους να εισχωρήσουν στην καθημερινότητα τους, η σχέση τους μπορεί να διαρκέσει μία ολόκληρη ζωή. Στην ερωτική τους ζωή παρόλο ότι και οι δύο είναι έντονα ερωτικοί, μπορεί να προκύψει το πρόβλημα της επικράτησης. Δηλαδή να περιμένει ο ένας να υποκύψει ο άλλος, ιδιαίτερα αν προηγουμένως είχαν έρθει σε σύγκρουση για κάποιο ζήτημα. Ωστόσο οι ιδιαίτερες στιγμές τους, θα διακατέχονται από σφοδρό ερωτικό πάθος. Οικονομικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα συνεννόησης, αλλά καλό θα είναι να κρατήσει την διαχείριση των χρημάτων ο εκπρόσωπος του Ταύρου.

Ταύρος με Τοξότη

Ουσιαστικά, ένας Ταύρος με έναν Τοξότη είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι και είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα αποτελέσουν ένα αρκετά δύσκολο συνδυασμό. Παρότι φαινομενικά δεν ταιριάζουν, υπάρχει μία βαθιά καρμική σχέση. Ο Ταύρος ως γήινο και πρακτικό ζώδιο τον απασχολεί ο υλικός κόσμος και η βελτίωση της καθημερινότητας του, γι’ αυτό θέλει πάντα να ξέρει τι δίνει και τι παίρνει, σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο. Αντιθέτως ο Τοξότης αγαπά τις αλλαγές, είναι άνθρωπος δραστήριος και κοινωνικός, έχει φιλελεύθερο και σύγχρονο πνεύμα και πιθανότατα να του φανεί ανιαρή η ζωή ενός Ταύρου. Η λύση είναι εφικτή μόνο εάν και οι δύο κληθούν να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ο Ταύρος θα πρέπει να περιορίσει την κτητικότητα του και ο Τοξότης να βάλει ένα όριο στην ελευθερία και ανεξαρτησία του. Ερωτικά μπορεί να υπάρξει έντονη σεξουαλική έλξη, η οποία όμως είναι αρκετά δύσκολο να έχει διάρκεια στον χρόνο. Καθότι οι Τοξότες είναι φιλελεύθερα άτομα και δεν δαμάζονται εύκολα. Σε ότι αφορά τα οικονομικά τους, ο Ταύρος είναι γνωστό ότι διαχειρίζεται με φειδώ τα χρήματα του και θα μπορούσε να δείξει και στον Τοξότη πως να αποταμιεύει, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα καταφέρει να τον πείσει να ακολουθήσει αυτή την τακτική.

Ταύρος με Αιγόκερω

Ταύρος με Αιγόκερω είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός που από την αρχή της γνωριμίας τους θα κερδίσει εύκολα ο ένας την εμπιστοσύνη του άλλου. Πρόκειται για ζώδια που είναι προσγειωμένα όσον αφορά τις απόψεις τους και τους αρέσει η οργάνωση, η σταθερότητα και η υπευθυνότητα, καθώς και οι δύο αναζητούν την ασφάλεια σε όλους τους τομείς της ζωής. Στις κινήσεις τους είναι πολύ προσεκτικοί και σχολαστικοί και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο λάθους. Ο Ταύρος αποφεύγει να ρισκάρει όσον αφορά τις συναισθηματικές του σχέσεις και ο Αιγόκερος πράττει το ίδιο όσον αφορά όμως τα χρήματα και την καριέρα. Η καριέρα είναι πολύ σημαντική για τη ζωή ενός Αιγόκερου, ο Ταύρος έχει και αυτός υψηλές επιδιώξεις αλλά για την αγάπη, τις σχέσεις και τα υλικά αγαθά. Ανήκουν και οι δύο στη γήινη τριάδα και μπορούν να επιτύχουν πολλά μαζί, καθώς έχουν μεταξύ τους μία φυσική κατανόηση. Μαζί αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό και εξελίσσονται σε αντικείμενο θαυμασμού στον κοινωνικό κύκλο. Η σεξουαλική χημεία μεταξύ τους είναι δυνατή. Μοιράζονται το ίδιο πάθος για το σεξ, το οποίο μεταξύ τους είναι εκρηκτικό και πολλές φορές μετατρέπεται σε βασικό κίνητρο επανασύνδεσης, έπειτα από εντάσεις και διαμάχες. Η σχέση αυτή έχει πολύ καλή συμβατότητα και στην διαχείριση των οικονομικών πόρων.

Ταύρος με Υδροχόο

Η σχέση Ταύρου με Υδροχόο θα πρέπει να πούμε εξ’ αρχής, πως θέλει μεγάλη υπομονή και επιμονή για να αντέξει. Είναι πραγματικά δύσκολο να νιώσει άνετα ένας Ταύρος με έναν Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι από τη φύση του πάρα πολύ ανεξάρτητος και λατρεύει την ελευθερία του, του αρέσει το κάθε τι καινούργιο και διαφορετικό και δεν είναι εύκολο να ζήσει μέσα στα τυπικά πλαίσια του κατεστημένου, που θα θελήσει να του επιβάλλει ο Ταύρος. Ο Ταύρος είναι κατά των αλλαγών και προτιμά τα πράγματα να μένουν ακριβώς όπως έχουν, ενώ ο Υδροχόος προτιμά να αλλάζει ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής του. Το πείσμα του Ταύρου σε συνδυασμό με την ακαμψία του Υδροχόου, μπορεί να οδηγήσει την σχέση σε σημαντικά προβλήματα. Ο Υδροχόος είναι ένα σταθερό ζώδιο όπως και ο Ταύρος, οπότε είναι πολύ μικρό το περιθώριο να προσαρμοστεί ο ένας στη σκέψη του άλλου. Στον έρωτα παρόλες τις υπόλοιπες διαφορές τους, μπορούν να ταυτιστούν και να υπάρξει έντονη σεξουαλική έλξη, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις για κοινή μελλοντική πορεία. Τα οικονομικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ανήκουν στην δικαιοδοσία του Ταύρου, καθ’ ότι επιζητά υλική και οικονομική πληρότητα στη ζωή του.

Ταύρος με Ιχθύ

Από την ερωτική έλξη Ταύρου και Ιχθύ συνήθως προκύπτει μία ευχάριστη σχέση, που έχει όλα τα εφόδια για να διατηρηθεί στο χρόνο. Ο Ταύρος με το πρακτικό μυαλό του θα στηρίξει τον ευαίσθητο και ανασφαλή Ιχθύ και θα του δείχνει την αγάπη του με προστατευτικό τρόπο. Ο Ιχθύς με την τρυφερότητα και την στοργή του, θα κάνει τον Ταύρο να αισθάνεται πληρότητα και ασφάλεια. Όμως οι συναισθηματικές εναλλαγές του Ιχθύ και το πείσμα του Ταύρου, μπορούν να δημιουργήσουν συγκρούσεις, ο Ταύρος όπως πάντα θα είναι ανυποχώρητος και αυτό μπορεί να πληγώσει τον ευαίσθητο Ιχθύ. Ωστόσο αυτά τα δύο ζώδια έχουν πολλά να προσφέρουν το ένα στο άλλο. Ο Ταύρος μπορεί να βοηθήσει τον Ιχθύ να σταθεροποιήσει την ευαισθησία του και ο Ιχθύς μπορεί να δώσει μία πινελιά μαγείας στη ρεαλιστική προσέγγιση του Ταύρου. Η ερωτική τους σχέση έχει όλες τις καλές προοπτικές για μελλοντική πορεία. Το σεξ αναμεταξύ τους είναι έντονο και μπορεί να οδηγήσει τον Ιχθύ «αν και άπιστο ζώδιο» σε μακροχρόνια δέσμευση. Είναι μία πολύ καλή σχέση, γιατί ο ένας σύντροφος θα είναι πολύ κοντά στον άλλο. Οικονομικά δεν θα υπάρχουν προβλήματα, καθ’ ότι οι Ταύροι μπορούν να χαρίσουν την οικονομική ασφάλεια στον Ιχθύ.  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ερωτικά Ταρώ 7/7/2022

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 7/7/2022

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...

Ερωτικά Ταρώ 6/7/2022

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 6/7/2022

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...