Home ΖΩΔΙΑ Αφιέρωμα στον Καρκίνο

Αφιέρωμα στον Καρκίνο

Από τον Σταύρο Μιχαήλο
14990

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το πρώτο από τα ζώδια του καλοκαιριού. Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τον Καρκίνο είναι περίπου από τις 22 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου. Το γένος του Καρκίνου είναι Θηλυκό, η ποιότητα του είναι Παρορμητική και στοιχείο του είναι το νερό. Κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη, ο Δίας βρίσκεται σε έξαρση, ο Κρόνος σε αδυναμία και ο Άρης σε πτώση. Η φυσιογνωμία των Καρκίνων είναι αξιαγάπητη, το πρόσωπο τους είναι συνήθως στρογγυλό, τα μάτια τους μεγάλα, το δέρμα τους χλωμό και μερικές φορές εμφανίζουν διπλοσάγονο. Ο Καρκίνος συνδέεται με την περιποίηση, την φροντίδα, την εξάρτηση και την πίστη. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η ανθρωπιά, η ευαισθησία, η τρυφερότητα, ο συναισθηματικός πλούτος, η οικογενειακή ζωή, οι συχνές μεταβολές και ανακατατάξεις, η διαίσθηση, αλλά και η υποχωρητικότητα, η ανασφάλεια και η δυσπιστία. Συχνά είναι προσκολλημένος στην οικογένεια του και του αρέσει να προστατεύει τα άτομα για τα οποία νοιάζεται. Όταν υποστεί επίθεση γίνεται εξαιρετικά αμυντικός και μπορεί να πληγωθεί πολύ εύκολα. Θέλει να έχει την αποδοχή των άλλων και δεν μένει σε ένα περιβάλλον που δεν αισθάνεται άνετα.

Επηρεάζεται πολύ από την γνώμη που έχουν οι άλλοι, γι’ αυτό και στεναχωριέται ιδιαίτερα όταν τον σχολιάζουν αρνητικά. Οι διαθέσεις του μεταβάλλονται από στιγμή σε στιγμή. Δεν εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους, συχνά γίνεται εγωιστής και ευερέθιστος και πολλές φορές σκέφτεται το όφελος που θα έχει από τους άλλους. Αγαπάει την άνεση, την πολυτέλεια, το χρήμα, τη ζεστασιά και την οικογένεια. Ωστόσο έχει συχνά προβλήματα με την ίδια του την οικογένεια. Διακρίνεται για την γρήγορη αντίληψη του και το φιλοσοφικό του πνεύμα και έχει μία τάση για τη φιλοσοφία και τη θρησκεία. Τον χαρακτηρίζει η αγάπη για την τάξη και το ωραίο. Είναι υπερβολικά ευαίσθητος και όταν πληγώνεται δεν το ξεχνάει εύκολα, έχει μία τάση αχόρταγης κατανάλωσης, είναι ευφάνταστος και πολλές φορές υποχόνδριος. Του αρέσουν τα πράγματα αξίας και συλλέγει διάφορα και συχνά σπάνια αντικείμενα. Οι φίλοι δεν λείπουν από τη ζωή του, αν και του αρέσει να έχει λίγους φίλους και καλούς. Όταν καταφέρνει να εμπιστευτεί ένα άτομο και να το κάνει φίλο του, το πιο πιθανό είναι η φιλία αυτή να κρατήσει πολλά χρόνια. Ένας Καρκίνος έχει ισχυρή διαίσθηση, χαρακτηριστική μνήμη και ιδιαίτερο σύνδεσμο με τους ανθρώπους που αγαπά. Είναι οικονόμος και ξέρει πως να διαχειρίζεται και να επενδύει σωστά τα χρήματα του.

Η θάλασσα τον ελκύει αρκετά και συχνά πολλοί καρκίνοι γίνονται ναυτικοί ή διατηρούν επιχειρήσεις κοντά στη θάλασσα. Ο Καρκίνος αγαπάει την ποίηση, τη μουσική και το θέατρο, γίνεται καλός δάσκαλος και είναι μοναδικός στο να δείχνει και να εξηγεί. Στις διαπροσωπικές του σχέσεις είναι πολύ ευαίσθητος, δίνεται ολοκληρωτικά και αγαπάει πολύ βαθιά και αληθινά. Είναι πιστός και ιδιαίτερα περιποιητικός ως σύντροφος, όμως δεν φανερώνει τις προθέσεις του, αν δεν έχει τη βεβαιότητα ότι δέχεται την πλήρη ανταπόκριση. Αναζητά μία μόνιμη και σταθερή σχέση που να έχει την προοπτική για δημιουργία οικογένειας. Ιδιαίτερα σημαντικό για έναν Καρκίνο είναι η διατήρηση της ψυχικής του ηρεμίας και ασφάλειας. Πολλά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν έναν Καρκίνο οφείλονται στην αγάπη του για το φαγητό. Αν εξαιρέσουμε την διατροφή, οι ασθένειες που πιθανόν να εκδηλωθούν είναι ψυχοσωματικής προέλευσης. Οι φόβοι και το άγχος, οι ανασφάλειες, η καταπίεση και τα προβλήματα του σπιτιού είναι από κάθε άποψη βλαβερά γι’ αυτόν. Οι Καρκίνοι παρουσιάζουν προβλήματα πεπτικά, εντερικούς σπασμούς, γαστρίτιδες, έλκος του στομάχου, δυσπεψία και τάση προς αλκοολισμό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται το στομάχι και οι μαστοί.

Με στόχο να είναι υγιής:

1) Πρέπει να έχει ένα ποικίλο διαιτολόγιο, αποφεύγοντας τα τηγανητά και τα πολύ λιπαρά.

2) Η διατροφή του πρέπει να είναι άφθονη σε πράσινα και φυλλωτά λαχανικά.

3) Να αποφεύγει τις διαφωνίες και την ένταση, κυρίως την ώρα του φαγητού.

4) Να αποφεύγει να τρώει υπερβολικά.

5) Να προσπαθεί να ηρεμεί κάνοντας ασκήσεις αερόμπικ, κολύμπι ή ποδήλατο.

6) Να ακούει απαλή μουσική, να κάνει αναπνευστικές και χαλαρωτικές ασκήσεις και να έρχεται σε επαφή με τη φύση και κυρίως με το νερό.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΔΙΑ:

Καρκίνος με Κριό

Με αυτό το ζευγάρι μπορεί να συμβούν τα πιο απίθανα πράγματα. Ο Καρκίνος από τη φύση του είναι ευαίσθητος και συναισθηματικός, ο Κριός είναι φύση ορμητική και επιπόλαια. Το μόνο κοινό σημείο που έχουν είναι η παρόρμηση, η οποία τελικά ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και αυτή μόνο ανταγωνιστικά. Ο Κριός δεν συνηθίζει να βάζει όρια, ούτε στις δραστηριότητες του, ούτε και στις σχέσεις του, καθώς είναι ένας άνθρωπος αυθόρμητος ο οποίος δύσκολα μπαίνει σε καλούπια. Ο Καρκίνος στην ζωή του επιθυμεί μία ήσυχη και στρωμένη ζωή και όλα αυτά τα βλέπει και τρομάζει. Στην αρχή της γνωριμίας τους ο Κριός θα νιώσει έλξη από την συναισθηματική φύση του καρκίνου και θα θελήσει να τον κατακτήσει με κάθε τρόπο. Ο Καρκίνος θα γοητευτεί από τον εξωστρεφή χαρακτήρα του Κριού και θα προσπαθήσει να προσφέρει στον Κριό, την θαλπωρή της οικογενειακής ζωής και την συναισθηματική ασφάλεια. Και εδώ είναι που αρχίζει η γκρίνια του Καρκίνου και η απογοήτευση του Κριού, για την λανθασμένη επιλογή τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν θα έπρεπε να συναντηθούν, αν πάρα ταύτα έτυχε και έγιναν ζευγάρι, για να διατηρηθεί η σχέση θα πρέπει να υπάρξουν αμοιβαίοι συμβιβασμοί και υποχωρήσεις. Διαφορές ανάμεσα στο ζευγάρι μπορεί να υπάρξουν και στις πιο στενές ερωτικές τους σχέσεις. Ο Καρκίνος θεωρεί τον έρωτα την πραγμάτωση της αληθινής αγάπης. Ο Κριός επιζητά πάντα έναν δυναμικό και παθιασμένο ερωτικό σύντροφο, αφού η φαντασία του χτυπάει κόκκινο. Στον οικονομικό τομέα ο Καρκίνος είναι άριστος διαχειριστής των οικονομικών, αρκεί να του αφήσετε λίγο χρόνο για να σας το αποδείξει. Πάντως δεν παύει να είναι μία σχέση, όπου πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος της διάλυσης, γιατί οι διαφορές είναι σημαντικές.

Καρκίνος με Ταύρο

Η σχέση ανάμεσα σε έναν Καρκίνο και έναν Ταύρο είναι απολύτως συμβατή και με πολύ καλές προοπτικές. Είναι μία σχέση που βασίζεται σε πολλά κοινά σημεία και δίνει την εντύπωση πως ο ένας κυριολεκτικά συμπληρώνει τον άλλον. Ο Ταύρος αρέσκεται να έχει μία ήρεμη οικογενειακή ζωή, καλό φαγητό, άνετο και ευχάριστο σπίτι και επιπλέον ένα «ζεστό» κρεβάτι για τις πολύ τρυφερές του στιγμές. Από τη στιγμή που ανακαλύπτει όλα αυτά στο πρόσωπο του Καρκίνου είναι σαφές ότι η σχέση τους θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου με βαθιά και αμοιβαία κατανόηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα μπορούσε να δυσκολέψει την μεταξύ τους σχέση είναι η επιμονή του Ταύρου και η αντίδραση του Καρκίνου να καταπνίγει τα συναισθήματα του και να κλείνεται στον εαυτό του. Η ιδανική λύση είναι να αφήσουν χώρο ο ένας για τον άλλο, για να μην κλονιστεί επικίνδυνα η σχέση τους. Ωστόσο η αμοιβαία αγάπη τους για το σπίτι και το αίσθημα της ασφάλειας, καθιστά τη σχέση τους μοναδική και με διάρκεια στο χρόνο. Ερωτικά θα λέγαμε πως ταιριάζουν πολύ στα θέλω τους. Ο Καρκίνος θα χαρίσει απίστευτες στιγμές τρυφερότητας και ρομαντισμού, που δένουν απόλυτα με τον ακατανίκητο αισθησιασμό του Ταύρου. Οικονομικά δεν θα υπάρχουν προβλήματα διότι και οι Ταύροι δεν είναι σπάταλοι και ξέρουν που και πως να ξοδεύουν τα χρήματα τους. Γενικά είναι μία σχέση από τις πλέον κατάλληλες και έχει πολλές δυνατότητες να αντέξει στο χρόνο.

Καρκίνος με Δίδυμο

Καρκίνος με Δίδυμο είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Ο Δίδυμος από τη φύση του είναι άνθρωπος επικοινωνιακός. Ο Καρκίνος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και συναισθηματικός και δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με σαφήνεια, με αποτέλεσμα να παρεξηγεί αρκετές φορές τον χειμαρρώδη χαρακτήρα του συντρόφου του και να νιώθει ανασφάλεια. Από την άλλη πλευρά είναι πιθανόν ο Δίδυμος να κουραστεί από τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και τις ανασφάλειες του Καρκίνου. Ο Δίδυμος ακόμα και παντρεμένος δεν ανέχεται τη δέσμευση. Κατ’ αυτόν δεν υπάρχει κανένα αμάρτημα ακόμα και αν φλερτάρει εμπρός στα μάτια του/της συντρόφου του. Από την πλευρά του Καρκίνου αυτό είναι θανατηφόρο αμάρτημα και ο άπιστος πρέπει να «εκτελεστεί». Σε τέτοιες και παρόμοιες μεταξύ τους εκρήξεις η σχέση τους θα έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια. Παρόλα αυτά η έλξη που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ τους, μπορεί να προχωρήσει σε μία ερωτική σχέση που όμως θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας, διότι έχουν εντελώς διαφορετικά ζητούμενα στις ερωτικές τους σχέσεις. Οικονομικά ο Καρκίνος πρέπει να αναλάβει την διαχείριση των οικονομικών, για να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Γενικά η σχέση αυτή έχει πάρα πολλές βασικές διαφορές που κάνει δύσκολη την συντροφική και ερωτική συμβατότητα.

Καρκίνος με Καρκίνο

Αν δύο Καρκίνοι ερωτευτούν, θα αποτελούν ένα πιστό και τρυφερό ζευγάρι, που ο ένας θα σέβεται τον άλλον. Ευαίσθητοι, ρομαντικοί, γεννημένοι και οι δύο για οικογένεια, θα καταφέρουν και θα πετύχουν μία ευτυχισμένη συμβίωση. Η σχέση τους θα βασίζεται στην πίστη, στην αφοσίωση και στην υποστήριξη για μία όμορφη και ονειρεμένη οικογενειακή ζωή, με σκοπό να δημιουργήσουν οικογένεια με πολλά παιδιά. Αναμφισβήτητα και οι δύο έχουν πολλά κοινά στοιχεία και μέσα από αυτά, ο ένας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του άλλου. Είναι και οι δύο τρυφεροί, στοργικοί, ρομαντικοί και χαμηλών τόνων άνθρωποι με αποτέλεσμα αυτή η σχέση πολύ δύσκολα θα έχει εντάσεις και προστριβές. Ωστόσο αυτό που μπορεί κάποια στιγμή να καταντήσει κουραστικό είναι το ότι και οι δύο είναι συναισθηματικά ευάλωτοι και επεξεργάζονται με τον ίδιο τρόπο ταυτόχρονα κάθε λέξη και κάθε κίνηση, με αποτέλεσμα ο ένας να βρεθεί να αντιμάχεται τον άλλον. Στις ιδιαίτερες ερωτικές τους στιγμές αγαπάνε και οι δύο τις αγκαλιές και τα φιλιά και έχουν απόλυτη ανάγκη μέσα από τον έρωτα να επιβεβαιώνουν την αγάπη τους. Οικονομικά είναι ένα δυνατό ζευγάρι που έχει όλη την δύναμη, την θέληση και την ικανότητα να πραγματοποιήσει τους οικονομικούς του στόχους. Δεν παύει να είναι μία πολύ καλή συναστριακή σχέση, αρκεί να καταφέρουν να μετριάσουν τις συναισθηματικές τους εκρήξεις.

Καρκίνος με Λέοντα

Όταν υπάρξει ερωτική έλξη μεταξύ Καρκίνου και Λέοντα, τότε και οι δύο γνωρίζουν πως να καλύψουν τις βασικές συναισθηματικές ανάγκες ο ένας του άλλου. Ο Καρκίνος «Κυβερνήτης η Σελήνη» επιθυμεί σταθερότητα και συναισθηματική αρμονία. Ο Λέοντας «Κυβερνήτης ο Ήλιος» διψά για εγκάρδια συναισθήματα και ειλικρινή θαυμασμό. Και οι δύο είναι πολύ πιστοί στις σχέσεις τους έως κτητικοί αλλά για διαφορετικούς λόγους, ο Καρκίνος εξ’ αιτίας της ανασφάλειας και ο Λέων εξαιτίας της αυτοπεποίθησης του. Και οι δύο θέλουν σε έντονο βαθμό να νιώθουν άνετα και ασφαλείς και επιθυμούν αποκλειστικότητα, τρυφερότητα, αγάπη και φροντίδα. Για να υπάρξει μακροχρόνια σχέση και σταθερότητα πρέπει ο Λέοντας να περιορίσει την τάση του για επιβολή στον Καρκίνο και ο Καρκίνος να ελαττώσει την τάση του για υπερβολή. Ερωτικά ο Καρκίνος κοντά στον Λέοντα θα ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές πάθους, καθώς είναι από τους καλύτερους εραστές, αλλά και ο Λέοντας θα είναι ευτυχισμένος έχοντας δίπλα του έναν ευαίσθητο και ονειροπόλο Καρκίνο, που είναι έτοιμος να του τα δώσει όλα. Οικονομικά ενδέχεται κάποιες φορές να φανούν στον Καρκίνο υπερβολικές οι ανάγκες του Λέοντα, αλλά με λίγη καλή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Γενικά είναι μία πάρα πολύ καλή σχέση και έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Καρκίνος με Παρθένο

Όταν ένας Καρκίνος συναντά έναν Παρθένο το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει ένας τέλειος συνδυασμός. Η σχέση μπορεί να ξεκινήσει με αργούς ρυθμούς «διότι είναι και οι δύο άνθρωποι που δεν ανοίγονται εύκολα συναισθηματικά», αλλά να εξελιχθεί σε μία δυνατή και προσγειωμένη σχέση με μεγάλες αντοχές. Πρόκειται για μία σχέση που θα καλυτερεύει με το πέρασμα του χρόνου καθώς και τα δύο ζώδια είναι πειθαρχημένα και επικεντρωμένα στο στόχο τους. Ο Καρκίνος εκτιμά την ικανότητα προσαρμοστικότητας και την ευφυΐα του Παρθένου και ο Παρθένος σέβεται την ήρεμη δύναμη και την αφοσίωση του Καρκίνου. Ο Καρκίνος θα κολακευτεί από τον προστατευτικό χαρακτήρα του Παρθένου, αν και μερικές φορές μπορεί να απογοητευτεί από την συνεχόμενη κριτική διάθεση του συντρόφου του. Ο παρθένος από την άλλη πλευρά γοητεύεται από την γλυκύτητα και την αφοσίωση που του δείχνει ο Καρκίνος. Ωστόσο ο Παρθένος θα πρέπει να μην είναι υπερβολικός, γιατί άθελα του θα πληγώσει τον Καρκίνο. Ερωτικά ακόμη και αν από την μεριά των Παρθένων δεν υπάρχει φλογερό πάθος, με την πάροδο του χρόνου αυτό θα αλλάξει και όταν νιώσουν ασφάλεια, θα μπορέσουν να επιδείξουν ερωτική ζεστασιά. Στον οικονομικό τομέα ο Παρθένος αγαπά την καλή διαχείριση οικονομικών, έτσι τα πράγματα θα κυλήσουν με απόλυτη συνεννόηση. Γενικά είναι μία πολύ καλή σχέση για μία μακροχρόνια και ευτυχισμένη ζωή.

Καρκίνος με Ζυγό

Ο Καρκίνος με τον Ζυγό είναι και τα δύο παρορμητικά ζώδια και σε αυτή τη σχέση μπορεί να δίνονται μάχες για το ποιος θα είναι στο τιμόνι της ζωής. Είναι και οι δύο διαφορετικοί. Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος και εσωστρεφής και νιώθει μεγάλη σιγουριά και ασφάλεια, να απολαμβάνει τη ζεστασιά του σπιτιού. Ο Ζυγός είναι κοινωνικός, του αρέσουν η εξωτερική ζωή και οι νέες γνωριμίες και δεν του αρέσει να του στερούν την ελευθερία του και να περιορίζεται. Ωστόσο στην αρχή της σχέσης τους ο Ζυγός μπορεί να ανεχτεί τα συναισθηματικά ξεσπάσματα του Καρκίνου, όμως στην πορεία της σχέσης εάν ο Καρκίνος δεν δείξει κατανόηση και καλή συνεργασία, ο Ζυγός θα αποχωρίσει. Όμως το πιο σοβαρό τους πρόβλημα είναι η δυσκολία και των δύο να αναλάβουν σοβαρές ευθύνες και να πάρουν αποφάσεις. Η ερωτική έλξη ανάμεσα τους, η αλήθεια είναι πως είναι δυνατή, αλλά και εδώ η ερωτική ζωή μπορεί να περνά περιόδους κρίσεις, όταν ο Καρκίνος εκδηλώνει ζήλια για την εμφάνιση ή τα φλερτ του Ζυγού. Στον οικονομικό τομέα και οι δύο είναι ένα πολύ συγκροτημένο ζευγάρι, χωρίς υπερβολές και θα υπάρχει μεταξύ τους μία καλή συνεννόηση. Δεν παύει να είναι μία σχέση που μπορεί έχει διάρκεια στο χρόνο, αν μάθουν και οι δύο να συνεργάζονται και να μην συγκρούονται κάθε φορά που οι ιδέες τους ή οι προσεγγίσεις τους διαφέρουν.

Καρκίνος με Σκορπιό

Η σχέση που δημιουργείται από την ερωτική έλξη Καρκίνου και Σκορπιού είναι ιδανική, διότι καταφέρνουν μέσα από τη σχέση τους να ισορροπήσουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα τους. Είναι και οι δύο εκπρόσωποι του υδάτινου στοιχείου και έχουν κάποια κοινά σημεία: Την ευαισθησία, την ικανότητα της διάθεσης και της εισχώρησης στην ψυχή του άλλου. Ο Σκορπιός όταν αγαπάει, αγαπάει με πάθος, έτσι και ως ερωτευμένος μπορεί να κάνει τα πάντα για τον/την σύντροφο του, αρκεί βέβαια να είναι σίγουρος πως υπάρχει αγάπη και παντοτινή πίστη, διαφορετικά η έννοια της αγάπης θα πάρει άλλη μορφή. Οι Σκορπιοί είναι πολύ καχύποπτοι και ζηλιάρηδες και αυτό κάποιες φορές είναι δυνατόν να πιέσει αφόρητα τους Καρκίνους. Η κυκλοθυμική συμπεριφορά του Καρκίνου και η τάση απομόνωσης του Σκορπιού ανά διαστήματα, μπορεί να προκαλέσει εντάσεις στην μεταξύ τους σχέση, που εύκολα όμως μπορούν να ξεπεράσουν. Ερωτικά από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, υπάρχει έντονη έλξη και πάθος ανάμεσα τους, με αποτέλεσμα να ζήσουν μία όμορφη και ερωτική σχέση. Οικονομικά καλό θα ήταν να αφήσετε την διαχείριση των χρημάτων στον Σκορπιό και να είστε σίγουροι πως δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα. Σε γενικές γραμμές ο Σκορπιός είναι ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς για έναν Καρκίνο.

Καρκίνος με Τοξότη

Ένας Καρκίνος με έναν Τοξότη είναι δύο εντελώς διαφορετικά ζώδια, με αποτέλεσμα η συμβίωση μεταξύ τους να μη έχει την απαιτούμενη σταθερότητα. Ο Καρκίνος είναι ένας άνθρωπος ντροπαλός με αρκετές ανασφάλειες και έχει ανάγκη από μία σταθερή σχέση, η οποία θα του προσφέρει αφοσίωση και σιγουριά. Ο Τοξότης είναι από τη φύση του ένας άνθρωπος ανεξάρτητος και ελεύθερος, δεν του αρέσει να εγκλωβίζεται στα δεσμά μίας σχέσης που τον καταπιέζει. Έτσι στην αρχή της γνωριμίας τους αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να αλληλοϋποχωρούν ως προς τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα τους, όμως σταδιακά ο καθένας θα επιστρέφει στις προσωπικές του συνήθειες. Για να διατηρηθεί αυτή η σχέση θα πρέπει ο ένας τουλάχιστον από τους δύο να υποχωρεί και συνήθως αυτός ο κλήρος πέφτει στον Καρκίνο. Ερωτικά μαζί με έναν Τοξότη, ο Καρκίνος μπορεί να ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές που θα τον κάνουν ευτυχισμένο. Ωστόσο το μόνιμο «αγκάθι» στην σχέση τους, θα είναι η ανάγκη για ξεπόρτισμα του Τοξότη. Οικονομικά καλό θα είναι να μην περιμένετε πολλά από έναν Τοξότη, όσον αφορά την διαχείριση των οικονομικών. Είναι μία σχέση η οποία έχει ελάχιστα κοινά στοιχεία και δύσκολα μπορεί να έχει διάρκεια στο χρόνο, εκτός και αν υπάρχουν άλλοι κατάλληλοι συνδυασμοί.

Καρκίνος με Αιγόκερω

Ο Καρκίνος με έναν Αιγόκερω θεωρητικά θα έπρεπε να ταιριάζουν καθώς ο ένας βρίσκεται απέναντι από τον άλλο, όμως υπάρχουν καλά αλλά και κακά με αποτέλεσμα, όσο μπορεί να πετύχει άλλο τόσο μπορεί και να αποτύχει αυτή η σχέση. Ο Καρκίνος λειτουργεί με το συναίσθημα, ενώ ο Αιγόκερος με την λογική. Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του νερού και ο Αιγόκερος της γης, στοιχεία που είναι απολύτως συμβατά, γι’ αυτό η σχέση τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απολύτως συμβατή. Και τα δύο ζώδια έχουν τοποθετήσει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων τους και αναζητούν κοινό και μακροπρόθεσμο σεβασμό. Στον Αιγόκερω σύντροφο του, ο Καρκίνος βρίσκει αφοσίωση και ως αντάλλαγμα εισπράττει την κατανόηση του για την επιμονή του. Και τα δύο ζώδια λατρεύουν την οικογένεια και ακολουθούν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Το μοναδικό ευαίσθητο σημείο στην σχέση τους είναι η κυκλοθυμική συμπεριφορά και των δύο, που μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις και παρεξηγήσεις. Ερωτικά και οι δύο χρησιμοποιούν το σεξ σαν ένα μέσο, ώστε να δείξουν τα συναισθήματα τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία έντονη έλξη ανάμεσα τους. Είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να δημιουργήσει ένα υπέροχο ζευγάρι με διάρκεια στο χρόνο.

Καρκίνο με Υδροχόο

Η σχέση Καρκίνου με Υδροχόου είναι αρκετά δύσκολη, διότι είναι δύο άνθρωποι τόσο διαφορετικοί, που μόνο με τρομερές προσπάθειες «και ειδικά από την πλευρά του Καρκίνου», αυτή η σχέση θα μπορούσε να λειτουργήσει. Καρκίνος και Υδροχόος είναι και οι δύο φιλόδοξοι, θέλουν να περνάει το δικό τους και είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν ο ένας τον άλλο. Ο Καρκίνος είναι κολλημένος στην παράδοση και στην ρουτίνα και δεν θα τον χαρακτήριζε κάποιος απελευθερωμένη φυσιογνωμία. Ο Υδροχόος είναι πολύ μοντέρνος και η λέξη ρουτίνα δεν βρίσκεται καν στο λεξιλόγιο του. Για να μπορέσει η σχέση αυτή να είναι πολύ καλή, θα πρέπει ο Καρκίνος να είναι πιο διαλεκτικός στις ιδέες και τις πράξεις του Υδροχόου. Αν μπορέσουν να ισορροπήσουν τις μεταξύ τους διαφορές, τότε θα μπορέσουν να έχουν μία μακροχρόνια ευτυχισμένη σχέση. Ερωτικά παρόλο που και τα δύο ζώδια έχουν έντονο ερωτισμό δεν τον αφήνουν να βγει εύκολα στην επιφάνεια, όμως πολλές φορές το πάντρεμα αυτών των δύο συμπεριφορών, μπορεί να έχει ένα ρομαντικό αποτέλεσμα. Οικονομικά ένας Υδροχόος συνήθως είναι σπάταλος, γι’ αυτό καλό είναι την διαχείριση να την αναλάβει ο Καρκίνος. Η σχέση αυτή μπορεί να επιβιώσει εάν και από τις δύο πλευρές υπάρχει προθυμία για συμβιβασμό.

Καρκίνο με Ιχθύ

Καρκίνος με Ιχθύ είναι δύο ζώδια του νερού και ταιριάζουν απόλυτα, καθώς είναι ζώδια ανεκτικά και συμπονετικά. Αν και στο ξεκίνημα της γνωριμίας τους, τους διακρίνει μία καχυποψία, δεν αργεί να αναπτυχθεί ένας έντονος έρωτας ανάμεσα τους. Ο Καρκίνος μπορεί να δείξει πλήρη αφοσίωση και αγάπη στον Ιχθύ και να τον κάνει να νιώσει μοναδικός. Ο Ιχθύς από την πλευρά του μπορεί να προσφέρει στον Καρκίνο, μία σταθερή σχέση που θα έχει συναισθηματική ασφάλεια και σιγουριά. Και οι δύο αγαπούν πολύ την ιδέα ενός άπιαστου ονείρου και αυτό τους κάνει πολύ ρομαντικούς, αλλά και εξωπραγματικούς. Είναι αληθινοί και ειλικρινείς, αλλά κάποιες φορές μυστικοπαθής και αυτό ίσως να είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό τους που ενδέχεται να τους χαλάσει τη σχέση. Αν και οι δύο προσπαθήσουν να μετριάσουν τις έντονες συναισθηματικές τους εξάρσεις, θα παραμείνουν ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι, με διάρκεια στο χρόνο. Ερωτικά είναι και τα δύο ζώδια ρομαντικά και ο έρωτας μοιάζει με ιεροτελεστία, κάνοντας το σεξ-τέχνη, με αναμμένα κεριά και ρομαντική μουσική. Οικονομικά δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, διότι και οι δύο θα έχουν μία κοινή προσέγγιση στο θέμα αυτό. Γενικά δεν παύει να είναι μία σχέση η οποία διαθέτει γερές βάσεις, οι οποίες είναι δύσκολο να καταρριφθούν μέσα στο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ερωτικά Ταρώ 7/7/2022

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 7/7/2022

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...

Ερωτικά Ταρώ 6/7/2022

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 6/7/2022

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...