Home ΖΩΔΙΑ Αφιέρωμα στον Λέοντα

Αφιέρωμα στον Λέοντα

Από τον Ανδρέα Παπιδά
14990

Ο Λέοντας ανήκει στα ζώδια της φωτιάς και κυβερνάται από τον Ήλιο, τον Φοίβο Απόλωνα κατά τους Αρχαίους Έλληνες. Είναι σταθερό ζώδιο με θετική (αρσενική) πολικότητα. Η λέξη κλειδί του Λέοντα είναι ΕΓΩ ΦΑΙΝΟΜΑΙ. Αντιπροσωπεύει την ώρα που το έμβρυο βγαίνει στο φως από την μήτρα της μάνας του και όλοι βγάζουν επιφωνήματα χαράς και θαυμασμού. Το ίδιο συμβαίνει όταν ένας Λέοντας μπαίνει στον χώρο ή τουλάχιστον έτσι νιώθει το ίδιο. Είναι η αιώνια φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές μας και μας φωτίζει το σκοτάδι. Έτσι λοιπόν είναι γεννημένος ηγέτης και αρχηγός οπότε θέλει να έχει και μια μεγάλη αυλή γύρω του που να τον θαυμάζει και να τον εκτιμά για την δημιουργικότητα του, το θάρρος και την αρχοντιά του. Είναι συναισθηματικοί και παρασύρονται κυρίως από τα αισθήματα τους, πολύ λιγότερο από την λογική. Δίνει μεγάλη προσοχή στον τρόπο που εκφράζετε κάποιος πάρα στο τι εκφράζει κάποιος. Αυτό τους κάνει να μένουν στην σκηνική παρουσία και στον εξωτερικό τρόπο έκφρασης και πολύ συχνά χάνουν την ουσία.

Μπαίνει λοιπόν στη ζωή με αυτοπεποίθηση και θάρρος και το ίδιο μεταδίδει στο περιβάλλον του οπότε αυτόματα χρίζετε αρχηγός και ηγέτης. Βέβαια αν παρασυρθεί από την κολακεία που του αρέσει πολύ γίνετε εύκολα ματαιόδοξος και εγωκεντρικός οπότε αρχίζει να φθείρετε στα μάτια των αυλικών του και μένει μόνος και φυσικά δυστυχισμένος. Είναι αποφασισμένος να πετύχει στη ζωή, και τα σχέδιά του γίνονται οι στόχοι όλων οπότε καλό είναι να είσαι μαζί τους στη δημιουργία και όχι απέναντι τους γιατί είναι ανηλεείς με τους εχθρούς του και πραγματικά δεν θα ήθελες να δοκιμάσεις την οργή τους. Όσο ανηλεείς είναι με τους εχθρούς τους τόσο μεγαλόκαρδοι και γαλαντόμοι είναι με τους ακολούθους τους οπότε απολαμβάνουν μεγάλη προστασία, αγάπη και πλούσια δώρα. Αυτό βέβαια κάνει την κρίση του υποκειμενική και έτσι μπορεί λόγω λανθασμένης κρίσης και κολακείας να χάσει κάποιες μάχες αλλά όχι και τον πόλεμο.

Είναι ανοιχτό βιβλίο στη ζωή του και εύκολα αποκαλύπτει τα σχέδιά του αφού πλημμυρίζει από ενθουσιασμό και υπερηφάνεια για τις μεγαλοφυείς ιδέες του. Είναι πολύ δυνατό και δραστήριο ζώδιο και πάρα πολύ κοινωνικό. Υπάρχει όμως και η αντίθετη πλευρά του τεμπέλικου και ράθυμου Λέοντα με ροπή στη λαγνεία, στη συνεχή κολακεία, τον τζόγο και το ρίσκο. Είναι συναισθηματικά ευαίσθητα και μεγαλόκαρδα άτομα. Δείχνουν δυνατά και άτρωτα αλλά έχουν καρδιά μικρού παιδιού και πληγώνονται πολύ εύκολα. Τρελαίνονται για θεάματα, διασκέδαση, προβολή με κάθε μέσον και φυσικά φροντίζουν πολύ την εξωτερική τους εικόνα για να λάμπουν παντού και πάντα και να γυρνούν τα κεφάλια όλων προς το μέρος τους μόλις κάνουν την είσοδό τους. Τους ανήκει λοιπόν η σκηνή, το θέατρο και η ηθοποιία. Καμιά φορά γίνονται κιτς αλλά σαν σταρ που είναι πάντα θα λάμπουν. Σαν βασιλιάς λοιπόν αυτός θα δώσει τον χώρο που πρέπει να έχεις μαζί του και βέβαια θα βάλει τα όρια της προσέγγισης. Στις σχέσεις τους υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες αφού οι Λέαινες θα σε περάσουν από κόσκινο. Θα πρέπει να περάσεις όλα τα τεστ γκλαμουριάς, πίστης, γενναιοδωρίας, υπηρεσίας κλπ. αλλά μετά για όσο σε θαυμάζουν θα είναι απόλυτα πιστές και δημιουργικές μέσα στη σχέση. Τα αρσενικά θέλουν την γυναίκα πιστή, λαμπερή, όμορφη και γκλαμουράτη αλλά λίγο κατώτερη και ανεχτική. Επιδίδεται στο συνεχές φλερτ με το άλλο φύλο αφού η αναγνώριση του εγώ τους είναι συνεχής. Βασιλιάς αλλά και παιδί, είναι η δημιουργία και η χαρά της ζωής, η διασκέδαση και η τέχνη, η αλήθεια αλλά και ο ηθοποιός, η ζωτικότητα και η υπερηφάνεια, η οργανωτικότητα και η επίτευξη του στόχου. Στην κακή εκδοχή του εκδηλώνει έπαρση, υπεροψία, κιτς, ξεροκεφαλιά, στόμφο, ματαιοδοξία, ρίσκο, τζόγο και κερδοσκοπία.

Υγειά έχει γενικά καλή. Χρειάζεται προσοχή στην καρδιά, το δεξί μάτι, στην πλάτη και στη σπονδυλική στήλη. Αρρωσταίνει αρκετά δύσκολα και η ανάρρωση συνήθως είναι πολύ γρήγορη. Επαγγέλματα που του ταιριάζουν είναι διευθυντής, επιχειρηματίας, νυκτερινά μαγαζιά, καρδιολόγος, ποδοσφαιριστής, αθλητής, ηθοποιός, επιχειρήσεις θέατρου – κινηματογράφου, παρουσιαστής.

Ο ΛΕΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΔΙΑ:

Λέων με Κριό

Ο Κριός ανήκει στα ζώδια της φωτιάς και σαν το πρώτο φωτεινό ζώδιο που ανοίγει την εποχή της άνοιξης έλκεται πολύ από την μεγαλοπρέπεια, δύναμη και λάμψη του Λέοντα. Ο Λέων από την άλλη έλκεται πολύ από την ορμητικότητα, τον αυθορμητισμό, την παρορμητικότητα και τον ερωτισμό του Κριού και η φωτιά ανάβει σχεδόν ακαριαία μεταξύ τους. Έχετε λοιπόν μια όμορφη ερωτική αλλά και κοινωνική ζωή αφού σας αρέσει να είστε σχεδόν μόνιμα εκτός σπιτιού. Αυτή η σχέση θα σας οδηγήσει σε μεγάλο έρωτα ή σε μεγάλη καταστροφή αν ο ένας από τους δυο δεν μετριάσει το εγώ του. Μετριάστε λοιπόν τα δικά σας θέλω, δώστε χώρο να εκφράζει και ο σύντροφός σας τα δικά του θέλω και τις ανάγκες του και τότε ο Άρης του Κριού θα βγάλει την ερωτική και δημιουργική πλευρά του και ο Ήλιος του Λέοντα θα την κάνει να λάμψει και να μεγαλουργήσει.

Λέων με Ταύρο

Η πρώτη ματιά ίσως ξεγελά τον πρακτικό Ταύρο αφού θα βρει υπερβολικό και ίσως επιδειξιομανή τον Λέοντα εάν όμως αποφασίσει να γνωρίσει τον Λέοντα θα αλλάξει πολύ γρήγορα άποψη. Η χαλαρή διάθεση του Ταύρου και η τάση του να δίνει την αρχηγία σε άλλους αρέσει πολύ στον Λέοντα που αναλαμβάνει με χαρά τον ρόλο του αρχηγού και οργανώνει την κοινωνική ζωή του ζευγαριού. Ο αισθησιασμός και η λαγνεία του Ταύρου που τον κυβερνά η θεά Αφροδίτη κεντρίζουν ερωτικά τον Λέοντα και ο Ήλιος του φυτίζει και λαμπρύνει την Αφροδίτη. Ο θαυμασμός και η αποδοχή της αρχηγίας του Λέοντα στη σχέση από τον Ταύρο θα ωθήσει   τον Λέοντα στο να δημιουργεί και να λάμπει στη ζωή του με αποτέλεσμα να ομορφύνει η σχέση τους αφού το μεγαλόκαρδο Λιοντάρι με μεγάλη χαρά θα κάνει πλούσια δώρα στον Ταύρο που τρελαίνετε για αυτά. Η Αφροδίτη λοιπόν του Ταύρου μαγνητίζεται και αφήνεται στο χάδι του Ηλίου του Λέοντα όπως η λάγνα γυναίκα αφήνει τις ακτίνες του ηλίου να χαϊδέψουν το κορμί της μια καλοκαιρινή μέρα στη θάλασσα. Και μην γελιέστε αυτή Αφροδίτη είναι λάγνα μα και πιστή, θέμα που είναι ουσιώδες για να νιώθει καλά σε μια σχέση ο Λέοντας.

Λέων με Δίδυμο

Αν και με την πρώτη ματιά ο συνδυασμός φαίνεται ταιριαστός αφού ο αέρας του Διδύμου δυναμώνει την σταθερή φωτιά του Λέοντα, αυτό εκφράζεται μόνο στον καλό ερωτικό τομέα της σχέσης. Ο Δίδυμος δεν ενοχλείτε από την τάση αρχηγισμού του Λέοντα μέσα στη σχέση ούτε από την ανάγκη προβολής του απλά δεν τον καταλαβαίνει αφού για εκείνον η συνεχής επικοινωνία, οι νέες ιδέες και οι φρέσκες πληροφορίες όπως και τα καινούργια στέκια της πόλης που πρέπει να πάνε τουλάχιστον μια φορά, είναι η βασική του ανάγκη. Η υποκειμενική και συναισθηματική κρίση του Λέοντα του την σπάει αφού για αυτόν όλα είναι θέμα λογικής απόδειξης και καθημερινής δράσης. Αυτό κάνει τον Λέοντα να μην μπορεί να κυριαρχήσει στην σχέση του με τον φευγάτο πάντα Δίδυμο οπότε κουράζετε στη σχέση με αποτέλεσμα να βγάζει θυμό και ανασφάλεια ως προς την πίστη και προσήλωση του Διδύμου στη σχέση. Ταιριαστοί λοιπόν σε ότι αφορά την ερωτική και κοινωνική ζωή αφού ο Λέων θέλει την προβολή και την επίδειξη ενώ ο Δίδυμος την φρέσκια πληροφορία και επικοινωνία αλλά συνήθως αν δεν έχουμε άλλα κοινά χαρακτηριστικά στον αστρολογικό μας χάρτη είναι μέχρι εκεί.

Λέων με Καρκίνο

Ο Καρκίνος μπορεί να είναι ευαίσθητος και πολύ συναισθηματικός πράγμα που αρέσει πολύ στον Λέοντα άλλα τα συναισθήματα του είναι αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα πολλές φορές. Ο Καρκίνος θα ερωτευθεί την μεγαλοπρέπεια, το θάρρος και την δημιουργικότητα του Λέοντα όπως επίσης και τον τρόπο που τα εκφράζει. Από την άλλη η υπερευαισθησία, η ταπεινότητα, η ντροπαλότητα και η ζήλια του Καρκίνου θα κουράσουν τον Λέοντα που θα νιώσει περιορισμό. Στην αρχή λοιπόν θα κολακευτεί το Λιοντάρι και θα του αρέσει να ξεκουμπώσει τον συναισθηματικό Καρκίνο άλλα ο καθημερινός συναισθηματικός έλεγχος και η αφοσίωση που θέλει ο Καρκίνος θα τον κουράσει. Μην ξεχνάτε ότι οι πανσέληνοι και οι εκλείψεις ανήκουν στην Σελήνη δημιουργούν σχεδόν πάντα θέματα και η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο.

Λέων με Λέων

Φυσικά κοινά τα καλά κοινά και τα άσχημα. Βασιλιάς και Βασίλισσα λοιπόν καταλαβαίνουν, κατανοούν και λαμπρύνουν ο ένας τον χώρο του αλλού. Πολύ ερωτική σχέση άλλα δυο ήλιοι μαζί δεν σου αφήνουν μέρος να κρυφτείς. Μεγάλη αγάπη άλλα και αντιζηλία, ρομαντισμός άλλα και ανταγωνισμός για το ποιος θα κυριαρχήσει στη σχέση. Πρέπει λοιπόν ένας από τους δυο να συμβιβαστεί ή ακόμα καλύτερα να χωρίσουν τους τομείς κυριαρχίας τους στη ζωή. Πολύ καλή κοινωνική ζωή και είναι σίγουρο το ότι αν μπορέσουν να συνεννοηθούν θα είναι το πιο λαμπρό ζευγάρι. Πολύ καλή και μεγαλοπρεπή ερωτική σχέση διανθισμένη με πολυτέλεια και γκλαμουράτες επιλογές.

Λέων με Παρθένο

Ο Παρθένος σαν ζώδιο του Ερμή είναι λογικός, ορθολογιστής, πρακτικός. Του αρέσει η αλήθεια, η τάξη και η καθημερινή δραστηριότητα .Ο Λέοντας από την άλλη είναι των μεγάλων ιδεών της λάμψης και της δημιουργίας. Αυτό έλκει τον Παρθένο που αν και δεν θέλει να είναι πρωταγωνιστής ζητά έναν σύντροφο λαμπερό, δυναμικό και αρχηγό που θα τον βγάζει από την ρουτίνα που τόσο αγαπά αλλά ζητά και το όνειρο. Τα θέματα που τους χωρίζουν έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, την κριτική και την εμμονή που έχει για τάξη και οργάνωση ο Παρθένος .Αυτό προκαλεί μιζέρια και λύπη στον Λέοντα μιας και νιώθει ότι δεν έχει κοινό να εκφράσει τις λαμπερές ιδέες του. Ταιριάζουν στα οικονομικά αφού ο Παρθένος συμμαζεύει τον σπάταλο και λάτρη του λαμπερού και ακριβού, Λέοντα. Στον έρωτα ο συντηρητικός και λάτρης του ορθολογισμού Παρθένος δύσκολα θα συγκινήσει τον Λέοντα. Ένας καλός λοιπόν οικονομικός συνεταιρισμός και ίσως   ένας καλός   γάμος.

Λέων με Ζυγό

Η Αφροδίτη του Ζυγού έλκετε από την λάμψη του Ήλιου του Λέοντα και ζητά την προσοχή και την συντροφιά του. Στη σχέση αν ο Ζυγός νιώσει ότι έχει την αφοσίωση και στοργή του Λέοντα του φτιάχνει ένα όμορφο και λαμπρό περιβάλλον και μια αρμονική και όμορφη ζωή μέσα στην οποία ο Λέοντας πραγματικά λάμπει. Πολύ καλή κοινωνική και ερωτική ζωή αφού ο χαρούμενος Λέοντας φέρεται με μεγάλη αγάπη, στοργή και μεγαλοπρέπεια στον Ζυγό κάνοντάς του μεγαλόπρεπα δώρα πράγμα που για τον Ζυγό είναι απόδειξη αφοσίωσης και αγάπης. Ο Λέοντας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με την συνεχή ανάγκη για επιβεβαίωση αφού ο Ζυγός πάντα έχει πολλούς γνωστούς, φίλους άλλα και θαυμαστές που πάντα είναι πρόθυμοι να καλύψουν τις συναισθηματικές και όχι μόνο ανασφάλειες του Ζυγού που του δημιουργεί ο Λέοντας.

Λέων με Σκορπιό

Μια δύσκολη και δραματική σχέση. Ο Σκορπιός είναι γεννημένος αρχηγός άλλα με πολύ εσωτερικό τρόπο και με φοβερή επιμονή και εμμονή. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει φοβερή ερωτική χημεία αφού μόλις ο Σκορπιός πάψει να ακτινογραφεί τον Λέοντα και αφεθεί, θα μιλήσει ο αισθησιασμός του και το αμέτρητο συναισθηματικό του βάθος και θα κατακτήσει ερωτικά τον Λέοντα. Εκρήξεις πάθους λοιπόν ερωτικά, άλλα δυστυχώς οι εκρήξεις αυτές θα μεταφερθούν σε όλα τα πεδία της ζωής. Η ανάγκη της επιβεβαίωσης του Λέοντα μέσω της κολακείας και του θαυμασμού θα ενοχλήσει βαθύτατα τον εσωστρεφή και ζηλόφθονο Σκορπιό που θα ενεργήσει με κρυφό και σιωπηλό τρόπο προκειμένου να περιορίσει τον εξωστρεφή Λέοντα και να τον χειριστεί. Ο Λέοντας αν το καταλάβει, πράγμα δύσκολο βέβαια αφού ο Σκορπιός ξέρει να κρύβετε, θυμώνει και φεύγει ή αν δεν το καταλάβει χάνει την λάμψη του και γίνεται δυστυχής. Η λάμψη του Ήλιου χάνεται από τον άρχοντα του σκότους Πλούτωνα και το αποτέλεσμα συνήθως είναι θλίψη και λύπη.

Λέων με Τοξότη

Ο Ήλιος του Λέοντα λαμπρίνει ακόμα περισσότερο τον ήδη λαμπερό τυχερό και επεκτατικό Δία του Τοξότη και δημιουργεί μια πολύ εξωστρεφή, φωτεινή και τυχερή σχέση που πραγματικά όλοι θαυμάζουν. Η περιπετειώδης φύση του Τοξότη, η ελευθερία που θέλει αλλά και που δίνει στη σχέση του, προσφέρει την άνεση για να λάμψει ο Λέων. Πολύ καλή κοινωνική ζωή με χαρούμενες και φασαριόζικες παρέες με πολύ γέλιο και χαρά. Το ίδιο θα γινεί και στον ερωτικό τομέα αφού ο Τοξότης επεκτείνει και καλύπτει απόλυτα τις ερωτικές φαντασιώσεις του Λέοντα. Θα πρέπει να υποχωρήσει ο Λέοντας στην ανάγκη για ελευθερία που θέλει ο Τοξότης και αν την έχει η σχέση αυτή θα μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο με πολλά διαστήματα χαράς και πληρότητας και για τους δύο.

Λέων με Αιγόκερω

Φωτιά ο Λέων, Γη ο Αιγόκερως δεν θα λέγαμε και πολύ καλή σχέση. Ζεστός, συναισθηματικός, εξωστρεφής και επικοινωνιακός ο Λέοντας έρχεται σε αντίθεση με τον εσωστρεφή, κλειστό και όχι τόσο συναισθηματικό Αιγόκερο. Φιλόδοξοι και αρχηγοί και οι δυο με εντελώς αντίθετο τρόπο θα υπάρξει σύγκρουση και με τον σκληρό Αιγόκερο δεν τα βάζεις εύκολα αφού η παιδική καρδιά του Λέοντα θα πληγωθεί. Ο Αιγόκερως θα μετρήσει, θα υπολογίσει και μετά θα δράσει σε αντίθεση με τον Λέοντα που θα μετρήσει βέβαια αλλά θα πάρει πολλές φορές το ρίσκο της καρδιάς και όχι της λογικής. Σεξουαλικά αν ο Λέοντας κάνει υπομονή και καλύπτει τις κοινωνικές και κατεστημένες αξίες του Αιγόκερου θα ανακαλύψει μια πλευρά του Αιγόκερου που θα τον εκπλήξει τουλάχιστον ευχάριστα.

Λέων με Υδροχόο

Ο Υδροχόος βρίσκεται απέναντι από τον Λέοντα και αυτό δημιουργεί από μόνο του μια σχέση ζέστης και κρύου. Ο Υδροχόος σαν ζώδιο της συλλογικότητας, της λογικής, της εξυπνάδας και της απόδειξης δεν κατανοεί πολλές φορές την συναισθηματικότητα και στοργικότητα του Λέοντα. Επίσης αυτή η ανάγκη του Λέοντα να ξεχωρίσει και να ηγηθεί του πλήθους απωθεί τον Υδροχόο που λειτουργεί σαν μέρος της ομάδας, λειτουργεί και ολοκληρώνεται μέσα στις ομάδες και τους συνεταιρισμούς. Αν όμως ο Υδροχόος δεχθεί την αρχηγική τάση του Λέοντα και την πομπώδη συμπεριφορά του θα αρέσει πολύ ο ένας στον άλλον αφού ο Λέοντας εκτιμά και θαυμάζει την διανοητικότητα και πρωτοποριακή σκέψη του Υδροχόου. Ερωτικά οι πάντα νέες και φρέσκες ιδέες του Υδροχόου θα ενθουσιάσουν τον Λέοντα που θα νιώθει πάντα σαν την πρώτη φορά.

Λέων με Ιχθύ

Αρχικά υπάρχει ενθουσιασμός και μαγεία αφού ο συναισθηματικός και ρομαντικός Ιχθύς θα ταρακουνήσει τον ενθουσιώδη και εξωστρεφή Λέοντα που ορμά να ανακάλυψη αυτό το μυστήριο και δεκτικό πλάσμα με το μυστηριώδες μειδίαμα. Σύντομα όμως θα κουραστεί με την εσωστρέφεια και χαμηλών τόνων καθημερινότητα του Ιχθύ που του αρέσει πολύ το σπίτι και το βύθισμα στον εσωτερικό του κόσμο, ενώ ο ίδιος θέλει ακριβώς τα αντίθετα. Επίσης η συνεχής εξάρτηση του Ιχθύ από επάνω του θα του δημιουργήσει πίεση αφού θα του ζητείται συνεχώς να αποδεικνύει την αγάπη και την αφοσίωσή του. Ο Λέοντας δεν ανήκει στα εσωστρεφή και εσωτερικά ζώδια και πολύ σύντομα θα αποχωρήσει από την σχέση. Ερωτικά καλή χημεία που εξαντλείτε όμως γρήγορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ερωτικά Ταρώ 7/7/2022

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 7/7/2022

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...

Ερωτικά Ταρώ 6/7/2022

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 6/7/2022

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...