Home ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Οι Νόμοι της Φύσης

Οι Νόμοι της Φύσης

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990

 

Ο σχεδιασμός, η πλοκή και η διάταξη τόσο πολλών αστεριών, αναμφίβολα εμπνέει κάποιον να αναρωτηθεί ή να αναζητήσει να μάθει πως αυτός ο μεγαλοπρεπής θόλος κυβερνάται. Προκαλεί δε, μεγάλο δέος, να προσπαθήσει να συλλάβει κανείς το γεγονός ότι ο γαλαξίας μας είναι τμήμα του συνεχώς διαστελλόμενου σύμπαντος, το οποίο σύμπαν αποτελείται από αναρίθμητους γαλαξίες, που εκτείνονται πολύ μακρύτερα από τις περιοχές που η επιστήμη μπορεί να παρατηρήσει, πόσο μάλλον να γνωρίσει. Αυτός ο νυχτερινός ουρανός είναι ο ίδιος μ’ αυτόν που βλέπανε οι Χαλδαίοι κάπου 7.000 χρόνια πριν, των οποίων ολόκληρος ο τρόπος ζωής τους κυβερνιόταν από τις γνώσεις και σοφίες που είχαν κερδίσει σχετικά με την επιρροή των άστρων. Τα άστρα λάμπουν εκατομμύρια χρόνια μέσα στην περιοχή που τους δόθηκε να υπάρξουν, και βρίσκονται στην υπηρεσία του σύμπαντος που διαστέλλεται ασταμάτητα.

Σκεφτείτε μετά τις πολύπλοκες ισορροπίες του δικού μας ηλιακού συστήματος, τις αποστάσεις και τις τροχιές του καθένα από τους πλανήτες
(συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας,) καθώς περιστρέφονται με ακρίβεια γύρω από τον Ήλιο. Το τοπικό άστρα μεταφέρθηκε από το απέραντο και αχανές της συμπαντικής θέασης, στο γεμάτο από πλούτο και χρώματα φάσμα ζωής, εδώ πάνω στη Γη.
Μία τεράστιας έκτασης αφθονία ζωής βρίσκεται εδώ από λουλούδια, έντομα, πουλιά, δένδρα, ζώα, ορυκτά ως το υψηλότερο σχέδιο από όλα τον άνθρωπο. Έτσι λοιπόν είναι οφθαλμοφανές ότι κάθε ζωντανό έχει το δικό του τόπο, χρόνο, χώρο και λόγο – αιτία ύπαρξης. Αυτή η ακριβής και συγχρονισμένη σειρά, που βρίσκεται μέσα στην ολότητα και απεραντοσύνη του σύμπαντος, κυβερνάται με φυσικούς νόμους οι οποίοι διατηρούν τις λεπτές ισορροπίες και αρμονίες όλων των ζωντανών πραγμάτων και καθιστούν ικανή την ύπαρξη και την ανάπτυξή τους. Αυτοί οι φυσικοί νόμοι που διαπερνούν όλη τη ζωή παρέχουν την άδεια που «επιτρέπει», ή «δεν επιτρέπει» όπως η ατμόσφαιρα της Γης που, όταν την επισκέπτεται μετεωρίτης καίγεται σαν φλεγόμενο βέλος, επειδή είναι ξένο σώμα που παρεμβλήθηκε στο διάβα της.

Η έρευνα και η αποκάλυψη των τρόπων, των λειτουργιών και των επιπέδων αυτών των νόμων είναι που οδηγούν τον άνθρωπο να καταλάβει αληθινά πως δουλεύουν τα πράγματα μέσα στην απέραντη δημιουργία που ζούμε. Οι φυσικοί νόμοι είναι σε κίνηση και συμμετοχή σε κάθε πλευρά της ζωής, όσο ομαδική και αν είναι. Από τη γέννηση ενός μωρού, μέχρι το χτύπο της καρδιάς, από τις δυνάμεις και ικανότητες να βλέπουμε και να αισθανόμαστε, μέχρι τη λαμπρότητα του πνεύματος.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω με το θέμα, πρέπει να τοποθετήσουμε σε γενικό πλαίσιο τις διάφορες ιδέες και αντιλήψεις σχετικά με τους «ανθρώπινους νόμους», γιατί αυτού του είδους οι «νόμοι» είναι που μπορούν να κρατήσουν πραγματικά την ανθρώπινη φυλή σε κατάσταση ανταγωνισμού σε όλα όσα είναι φυσικά.
Οι ανθρώπινοι νόμοι εμφανίστηκαν στην προσπάθεια να θεραπεύσουν τα συμπτώματα που εμφανίσθηκαν μέσα στη φρικιαστική διαδρομή της ανθρώπινης ιστορίας, όπου η απανθρωπιά από άνθρωπο σε άνθρωπο και οι διεστραμμένες σκέψεις και πράξεις πολλών ανθρώπων διαμέσου των αιώνων είναι φοβερές.

Οι νόμοι αυτοί, ως εκ τούτου, σκοπεύουν να χτυπήσουν τις πολλές ελλείψεις του σημερινού κόσμου: έλλειψη εμπιστοσύνης, ηθικής, ευγένειας, φροντίδας, τάξης και μία πλειάδα από άλλες ποιότητες που, σε αντιπαραβολή με το χαρακτήρα και το σύνολο των φυσικών νόμων, είναι πάντα παρούσες.

Οι φυσικοί νόμοι, όπως θα δούμε παρακάτω, πολύ λίγο έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές και θρησκευτικές ορολογίες ή ορισμούς, αν και υπάρχουν αναφορές των νόμων, όπως στο ρωμαιοκαθολικό δόγμα για παράδειγμα. Μερικοί δυτικοί συγγραφείς και σχολιαστές, επηρεασμένοι ολοφάνερα από την εργασία του Αριστοτέλη, αναφέρθηκαν στον «αιώνιο νόμο» ή στο «Λόγο του Θεού», ο οποίος κυβερνά τις σχέσεις όλων των πραγμάτων μέσα στο σύμπαν και ο ένας για τον άλλον. Ο φυσικός νόμος ωστόσο υπερέχει κάθε ανθρώπινης προσπάθειας για ορισμό, γιατί βρίσκεται μέσα στην ύπατη τάξη της δημιουργίας, προσχεδιασμένος, και έτσι όχι υποταγμένος στις ανθρώπινες θεωρίες, γνώμες ή κρίσεις.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ « ΔΥΟ »

Το ταξίδι εδώ ξεκινά με τον απλό και παντοδύναμο νόμο του δύο, το οποίο μπορούμε να δούμε απολύτως παντού πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη, από ημέρα και νύχτα, φως και σκοτάδι, μαλακό και σκληρό, ησυχία και ήχος, χαρά και λύπη, δουλειά και ξεκούραση, Θεός και Διάβολος και ούτω καθ’ εξής. Μπορούμε επίσης να το δούμε μέσα στο αρχαίο απόφθεγμα «όπως επάνω έτσι και κάτω». Είναι ο νόμος που τόσοι πολλοί μεγάλοι άνδρες και γυναίκες της ιστορίας, για αιώνες, προσπάθησαν να καταλάβουν, όπως ο Πλάτωνας για παράδειγμα, τον συναντάμε επίσης μέσα σε πολλές μεγάλες θρησκείες, από τους γνωστικούς μέχρι τους ζωροάστρες. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν μόνο το πρώτο επίπεδο του νόμου, το οποίο αναφέρεται σαν «δυαδισμός».

Το πρώτο επίπεδο του νόμου του δύο είναι το επίπεδο της φανερής διττότητας. Μας λέει ότι αν και πράγματα εμφανίζονται σαν αντίθετα, στην πραγματικότητα, όπως άνδρας – γυναίκα, είναι γειτονικά ή συμπληρωματικά, προέρχονται από την ίδια πηγή ( στην περίπτωση αυτή ο άνθρωπος ). Αυτός ο νόμος θα ξεκινήσει να εξηγεί τόσα πολλά. Κόκκινο και μπλε, για παράδειγμα, θεωρούνται στην κοινωνία μας, κατά κόρον, τα χρώματα που απεικονίζουν την οργή και τη γαλήνη κατ’ ακολουθία, και όμως είναι συμπληρωματικά χρώματα, που δηλώνουν σφρίγος και ομαλότητα. Αυτό μπορεί να ιδωθεί στο αρτηριακό ( κόκκινο ) και φλεβικό ( μπλε ) σύστημα του αίματος, τα οποία μαζί λειτουργούν μέσα στο ίδιο κυκλοφοριακό σύστημα. Μπορεί να προχωρήσει παραπέρα κοιτώντας τον πλανήτη Άρη (κόκκινο) και την Αφροδίτη (μπλε) που εμφανίζονται σαν αντίθετοι, όμως είναι γειτονικοί, και οι δύο πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τον ίδιο Ήλιο στο ίδιο ηλιακό σύστημα.

Και πραγματικά, επειδή αυτός ο νόμος εμφανίζεται ή τονίζεται μόνον στις αντιθέσεις του, έχει προκαλέσει, εσφαλμένως, μέσα στο διάβα της ιστορίας συγκρούσεις, διαφωνίες και ανταγωνισμό. Σκεφτείτε πόσοι πόλεμοι έχουν υπέρξει μεταξύ ανθρώπων που είχαν στην ουσία την ίδια θρησκεία και πιστεύω, ή ανάμεσα σε γειτονικές χώρες με εκατοντάδων χρόνων πλούσια κληρονομιά που μοιράζονταν από κοινού. Όσο περισσότερο επιδιώκει κανείς να εξερευνήσει και να κατανοήσει το νόμο του δύο, τόσο πιο καθαρά θα οδηγήσει το άτομα σε απλές και ουσιώδεις αλήθειες. Αλήθειες που κυβερνούν τα πάντα και φανερώνουν την έκταση της λειτουργίας του νόμου και όχι τις διαφορές. Σύντομα το ταξίδι μέσα στα συνολικά επτά επίπεδα αυτού του νόμου θα ξεδιπλωθεί, και το γεγονός και η λειτουργία αυτού του νόμου θα γίνουν πολύ εμφανή.

  1. Φανερή διττότητα
  2. Διαχωρισμός ή διαίρεση: Σκεφθείτε πως ο Ισημερινός της Γης χωρίζει τον πλανήτη σε βόρειο και νότιο ημισφαίριο και συγκρίνεται για παράδειγμα, τη διαφορετική φύση του Βορρά και του Νότου και τις σταθερές κλιματολογικές συνθήκες.
  3. Ρίψη και εκτροπή ή κλίση και παρέκκλιση: Σκεφθείτε τη κίνηση της βάρκας, τη δράση του νου κ.α.
  4. Ισορροπία και κίνηση: Μελετήστε το περπάτημα σε ένα τεντωμένο σχοινί και την απαραίτητα ισορροπία πριν συμβεί η κίνηση.
  5. Τήξη και Πήξη: Κοιτάξτε τη φύση του αίματος, για παράδειγμα, και την ικανότητα του να ρέει κάτω από πίεση ή να πήζει όταν κόβεται το δέρμα.
  6. Αντιστάθμιση και Επανόρθωση: Να προσπαθείς με μεγάλη προσπάθεια να είσαι χαλαρός και νηφάλιος, ο ένας φίλος να φωνάζει ο άλλος να συναινεί κ.α.
  7. Ζεστό και Κρύο: Συστολή και διαστολή, ατμόσφαιρες και καταστάσεις στην ύλη και στις πλανητικές αλλαγές π.χ. ηφαίστεια και παγετώνες.

Ο ΝΟΜΟΣ « ΕΠΤΑ »

Είναι σημαντικό σ’ αυτό το σημείο να εκτιμήσουμε ότι αυτός ο πλανήτης πάνω στον οποίο ζούμε υπάγεται στην κυβέρνηση, του νόμου του επτά, και από εδώ θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Μέσα σ’ αυτή την κυβέρνηση το το φάσμα του ουράνιου τόξου αποκαλύπτει τις επτά φύσεις ή δυνάμεις, που λαμβάνουν χώρα πάνω στη Γη. Αυτές οι δυνάμεις είναι ορατές ως συχνότητες μέσα στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα του φωτός. Παρ» όλα αυτά, το χρώμα είναι ένας μόνο από τους τρόπους που μπορεί κάποιος να εξερευνήσει και να ανακαλύψει το χαρακτήρα αυτής της επταπλής τάξης. Σκεφτείτε το γεγονός ότι ορθώς σε όλο το κόσμο οι άνθρωποι οργανώνουν το χρόνο τους μέσα σε επτά μέρες την εβδομάδας ( από τις επτά ημέρες τις δημιουργίας ) και μελετώντας τον βαβυλωνιακό ημερήσιο χάρτη μπορείτε να δείτε καθαρά ότι κάθε μέρα από τις επτά έχει τη δική της συγκεκριμένη φύση. Επίσης τα ονόματα των ημερών αποκαλύπτουν τις πλανητικές επιρροές που επίσης υπάρχουν. Ο νόμος του επτά εκδηλώνεται παντού πάνω στο πλανήτη και ιδιαίτερα στο γεγονός ότι υπάρχουν επτά επίπεδα σε όλα τα πράγματα. Η Βίβλος για παράδειγμα είναι γεμάτη από αναφορές σ’ αυτό – τα επτά άστρα, οι επτά τρομπέτες, τα επτά πνεύματα πριν από το θρόνο του Θεού, τα επτά κηροπήγια κ.ο.κ. – υπάρχουν τόσα πολλά παραδείγματα που μπορεί κανείς να σκεφτεί εδώ, όπως, τα επτά θαύματα του κόσμου, οι επτά νότες της μουσικής, οι επτά αρετές, οι επτά ηλικίες του ανθρώπου, οι επτά θάλασσες, οι επτά ουρανοί ( ή αλλιώς τα επτά επίπεδα του αστρικού φωτός ) και άλλα.
Όλη η ζωή σ’ αυτό το μέρος της δημιουργίας πάνω στη Γη, είναι έτσι δομημένη και οργανωμένη, ώστε να λειτουργεί με την παρακίνηση και άδεια του νόμου επτά.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τετράγωνο Ερμή – Κρόνου (1/11/2020)

Τετράγωνο Ερμή - Κρόνου (1/11/2020) Από τον Ανδρέα Παπιδά Τηλ. 14990 Στις 1/11/2020 στις 21:06 ο Ανάδρομος Ερμής απ’ τις 26ο 15’ Ζυγού έρχεται σε Τετράγωνο με...

Αντίθεση Ήλιου – Ουρανού (31/10/2020)

Αντίθεση Ήλιου – Ουρανού (31/10/2020) Από την Στέλλα Τηλ. 14990 Στις 31/10/2020 στις 17:53 ο Ήλιος συνεχίζοντας την πορεία του στο Ζώδιο του Σκορπιού απ’ τις 08ο...

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 31/10/2020

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 31/10/2020 Από τον Ανδρέα Παπιδά Τηλ. 14990 Η Πανσέληνος στις 31/10/2020 και ώρα 16:49 στις 08ο 38’ Ταύρου-Σκορπιού επηρεάζει ιδιαίτερα τα Ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους,...

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ 1/11-7/11/2020

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Οι Πλανητικές Ώρες, είναι ο χωρισμός του 24ώρου της μέρας από την Ώρα της Ανατολής του Ηλίου μέχρι της...