Home ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Χρωματοθεραπεία

Χρωματοθεραπεία

Από την Έλενα
Τηλ. 9019015079

Ακόμη κι αν δεχτούμε το γεγονός ότι τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή μας θετικά ή αρνητικά, φαίνεται περίεργο πως μπορεί να διαθέτουν θεραπευτικές ικανότητες. Όμως το χρώμα και η αναγνώρισή του είναι η τρίτη αντίληψη – λειτουργία στο νεογέννητο παιδί, μετά τη διάκριση της κίνησης και της μορφής (σχήμα). Και είναι αυτό που δίνει υπόσταση στις ενδιάμεσες δονήσεις και μας βγάζει από τη μονοτονία φωτεινότητα – σκοτεινότητα.
Ο μηχανισμός με τον οποίο «θεάται» κανείς και αναγνωρίζει το χρώμα κατανοείται ακόμη ατελώς. Η διάκριση των χρωμάτων και η όποια αισθητική αντίδραση προς αυτά είναι λειτουργίες του φλοιού του εγκεφάλου. Έτσι η «στάση» προς ένα χρώμα είναι υποκειμενική και αλλάζει από άτομο σε άτομο. Παρ’ όλα αυτά όμως τα χρώματα από μόνα τους εκφράζουν κάποια χαρακτηριστικά και ιδιότητες σύμφωνα με τη συχνότητα στην οποία εκπέμπουν.

Η χρωματοθεραπεία βασίζεται κυρίως στην παρατήρηση πως τα χρώματα – όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά – εφόσον επηρεάζουν την ψυχική μας διάθεση, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να επηρεάσουν και την υγεία μας. Αφού υγεία είναι η συνεχής ροή ενέργειας στον οργανισμό, η οποία διατρέχει το σώμα μας από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Όταν η ενέργεια αυτή συναντήσει εμπόδια διακόπτεται η ομαλή της ροή κι επανέρχεται σταδιακά η ασθένεια. Για τούτο πιστεύεται πως όχι μόνο θεραπεύεται αλλά μπορεί να προληφθεί μία ασθένεια όταν γίνει έγκαιρα η διάγνωση. Οι «χρωματοθεραπείες» κάνουν αυτή τη διάγνωση με τη βοήθεια των χρωμάτων της «αύρας».

Η «αύρα» είναι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που σε συνδυασμό με τις 7 χρωματικές ακτίνες του ηλιακού φάσματος, περιβάλλει κάθε ζωντανό οργανισμό. Έχει σχήμα ωοειδές και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την καλή ή κακή υγεία του κάθε ατόμου.
Οι χρωματοθεραπευτές αναγνωρίζουν 7 κέντρα δύναμης στο ανθρώπινο σώμα που ονομάζονται «τσάκρας» και βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Για κάθε ένα από αυτά τα κέντρα που ονομάζονται «τσάκρας» έχουμε και την αντιστοιχία ενός από τα 7 χρώματα του ηλιακού φάσματος.
Όταν οι χρωματοθεραπευτές κάνουν τη διάγνωσή τους, υποβάλουν στη συνέχεια σε θεραπεία την προσβεβλημένη περιοχή με ένα από τα επτά χρώματα ή με συνδυασμό των διαφορετικών χρωματικών ακτίνων.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
1) Με την εστίαση – συγκέντρωση του κατάλληλου χρώματος στην προσβεβλημένη περιοχή μέσω μιας κατάλληλης λάμπας.
2) Με την νοητική διεργασία παρακολούθησης της αναπνοής και με εισπνοές διάχυτης χρωματικής ακτινοβολίας.
3) Με νερό που έχει υποβληθεί σε συγκεκριμένη ακτινοβολία συγκεκριμένου χρώματος.
4) Με συνδυασμό και των τριών τρόπων.
Βασικό στοιχείο για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι η ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης που μπορεί να επιτύχει το άτομο.
Οι ίδιοι οι χρωματοθεραπευτές υποβάλλουν το πρόσωπο που θέλουν να βοηθήσουν σε ειδικές ασκήσεις χαλάρωσης.

ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ
Μιλώντας πιο πάνω για τα κέντρα δύναμης που υπάρχουν πάνω στο σώμα δεν αναφερθήκαμε στα χρώματα που αντιπροσωπεύουν. Ας δούμε πιο από τα βασικά χρώματα αντιστοιχεί σε καθένα από αυτά τα κέντρα.
ΚΟΚΚΙΝΟ: Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης κι ελέγχει τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Βρίσκεται στο σπλήνα κι επηρεάζει τη διαδικασία της πέψης και της αφομίωσης.
ΚΙΤΡΙΝΟ: Βρίσκεται στο ηλιακό πλέγμα κι επηρεάζει τα επινεφρίδια, το συκώτι και το πάγκρεας.
ΠΡΑΣΙΝΟ: Βρίσκεται στη περιοχή της καρδιάς και θεραπεύει ασθένειες του αίματος, της καρδιάς και γενικά του κυκλοφοριακού συστήματος.
ΜΠΛΕ: Βρίσκεται στο ύψος του αυχένα και θεραπεύει παθήσεις του θυρεοειδούς και των παραθυρεωειδών αδένων.
ΚΥΑΝΟ ΒΑΘΥ: Βρίσκεται στο μέτωπο ανάμεσα στα φρύδια και σχετίζεται με την υπόφυση, τον κύριο αδένα – ρυθμιστή του ενδοκρρινικού συστήματος.
ΙΩΔΕΣ: Σχετίζεται με ψυχικές ασθένειες καθώς και με τη σχέση που έχει το άτομο με τον Ανώτερο εαυτό του. Σχετίζεται επίσης με τον αδένα της επίφυσης και την ανεξάρτητη από τον άνθρωπο θέληση.

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ: Το κόκκινο χρώμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή επειδή λειτουργεί σαν ισχυρό διεγερτικό. Αντιπροσωπεύει τη φωτιά και ενεργοποιεί το αίμα, το νευρικό σύστημα και ελευθερώνει την αδρεναλίνη. Αναζωογονεί ολόκληρο το σώμα τονώνοντας την κυκλοφορία. Αναδεικνύεται σε φλεγμονές, πυρετούς και πονοκεφάλους ή διαταραγμένη συναισθηματική ισορροπία. Ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από μόνο του αλλά πάντοτε σε συνδυασμό με πράσινο ή μπλε. Φρούτα και λαχανικά με κόκκινο χρώμα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή όσων έχουν τις ανωτέρω παθήσεις και στην αναιμία. Ακολουθεί το νερό που έχει υποστεί κόκκινη ακτινοβολία και η κόκκινη αναπνοή.

Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Το πορτοκαλί χρώμα είναι ζεστό, διεγερτικό και ανοίγει την όρεξη. Προκαλεί συναισθήματα ικανοποίησης και ευεξίας ενώ είναι αντισπασμωδικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κράμπες, μυϊκούς σπασμούς και έλλειψη ζωτικότητας και ζωντάνιας. Δυναμώνει τους πνεύμονες, τη σπλήνα και το πάγκρεας. Ενδείκνυται ιδιαίτερα στη θεραπεία του άσθματος αλλά πρέπει να εξασκείται καθημερινά η πορτοκαλί αναπνοή. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την μπλε ακτινοβολία.

Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ: Χρησιμεύει στη διανομή της ενέργειας προς τους μυς μέσω των κινητικών νεύρων. Ενεργοποιεί τη ροή της χολής, απαλλάσσει από το μετεωρισμό (φούσκωμα), ενώ λειτουργεί βοηθητικά στη δυσπεψία και την παχυσαρκία. Η κίτρινη ακτινοβολία σε συνδυασμό με το κίτρινο επεξεργασμένο νερό κάνουν καλό στο δέρμα, τη δυσκοιλιότητα, το διαβήτη και απομακρύνουν την κατάθλιψη. Αντενδεικνύεται το κίτρινο στην υπερδιέγερση, τη διάρροια, την ταχυκαρδία και τις φλεγμονές.

Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ: Το πράσινο είναι το χρώμα που κυριαρχεί στη φύση κι ακτινοβολεί ισορροπία, ενώ έχει τονωτικό χαρακτήρα. Εξασκεί θετική επίδραση στην καρδιά και στη δύναμη του αίματος, ενεργοποιεί την υπόφυση και τονώνει τους μυς και όλους τους ιστούς, ενώ απομακρύνει την ένταση. Άφθονα πράσινα λαχανικά σε συνδυασμό με ακτινοβολία και το ανάλογο νερό βελτιώνουν καρδιακές ενοχλήσεις, την πίεση του αίματος, τον πονοκέφαλο.

Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ: Το μπλε θεωρείτε ψυχρό χρώμα και έχει αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ ενδείκνυται για φλεγμονές κι εμπύρετες καταστάσεις, κρυολογήματα και υπέρταση. Επιδρά στις περισσότερες ασθένειες, όπως σε ίκτερο, κοιλιακούς, κρίσεις χολής, ταχυπαλμίες, κοψίματα και στους ρευματισμούς.

Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΥ ΚΥΑΝΟΥ: Ηλεκτρική, ψυχρή και αντισηπτική δράση του βαθύ κυανού καταστέλλει το θυρεοειδή, επιδρά στις παραθυρεοειδείς, στη συναισθηματική και πνευματική κατάσταση και περιορίζει την αιμορραγία. Συνίσταται για κώφωση, για καταρράκτη, και γενικά για φλεγμονές των αφτιών και των ματιών. Η βαθυκύανη ακτινοβολία έχει αποδειχθεί στη θεραπεία ψυχικών διαταραχών όταν ο ασθενής είναι ευερέθιστος και βίαιος. Θετικά ενεργεί και σε στομαχικές και πνευμονικές ενοχλήσεις.

Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΙΩΔΟΥΣ: Η ιώδης ακτινοβολία ελέγχει την υπόφυση και καταστέλλει το λεμφικό και καρδιαγγειακό σύστημα και τα κινητικά νεύρα. Διατηρεί την ισορροπία του νατρίου στον οργανισμό και καθαρίζει το αίμα και σταματάει την ανάπτυξη των όγκων. Καταπολεμάει την αϋπνία αποτελεσματικά, απομακρύνοντας το άγχος και ασκώντας ηρεμιστική επίδραση σε νευρολογικές παθήσεις και καταστάσεις έντονου στρες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τετράγωνο Ερμή – Κρόνου (1/11/2020)

Τετράγωνο Ερμή - Κρόνου (1/11/2020) Από τον Ανδρέα Παπιδά Τηλ. 14990 Στις 1/11/2020 στις 21:06 ο Ανάδρομος Ερμής απ’ τις 26ο 15’ Ζυγού έρχεται σε Τετράγωνο με...

Αντίθεση Ήλιου – Ουρανού (31/10/2020)

Αντίθεση Ήλιου – Ουρανού (31/10/2020) Από την Στέλλα Τηλ. 14990 Στις 31/10/2020 στις 17:53 ο Ήλιος συνεχίζοντας την πορεία του στο Ζώδιο του Σκορπιού απ’ τις 08ο...

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 31/10/2020

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 31/10/2020 Από τον Ανδρέα Παπιδά Τηλ. 14990 Η Πανσέληνος στις 31/10/2020 και ώρα 16:49 στις 08ο 38’ Ταύρου-Σκορπιού επηρεάζει ιδιαίτερα τα Ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους,...

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ 1/11-7/11/2020

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Οι Πλανητικές Ώρες, είναι ο χωρισμός του 24ώρου της μέρας από την Ώρα της Ανατολής του Ηλίου μέχρι της...