Home ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Συναστρία: το σύνθετο Ωροσκόπιο (Β' Μέρος)

Συναστρία: το σύνθετο Ωροσκόπιο (Β’ Μέρος)

Από τον Στέλιο Νικολάου
Τηλ. 9019015063 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την ανάλυση της Συναστρίας οιασδήποτε σχέσης, παίζει και το Σύνθετο Ωροσκόπιο που πολλές φορές από μόνο το αποκαλύπτει αυτό το πάζλ ανθρωπίνων σχέσεων κάθε μορφής και την ποιότητα αλλά και την πορεία της σχέσης.
Εξετάζονται κυρίως οι Πλανήτες και Όψεις τους καθώς και οι Οίκοι με κυριότερο ενδιαφέρον να παρουσιάζουν οι Γωνιακοί Οίκοι (1ος – 4ος – 7ος – 10ος).

Συχνά έχοντας το Σύνθετο Ωροσκόπιο μιας Συναστρίας, αποκαλύπτω μυστικά για το πως αισθάνεται το κάθε άτομο της σχέσης, κάνοντας εκ νέου –«υποσυναστρίες» όπως τις ονομάζω, καθώς είναι η ανάλυση μετά από μελέτη του Σύνθετου αυτού Ωροσκοπίου, τόσο με το Ωροσκόπιο του κάθε ατόμου της σχέσης όσο και με το προοδευτικό του για να βγάλω συμπέρασμα πως αισθάνεται χωριστά το κάθε άτομο σε αυτή τη σχέση και πόσο την υποστηρίζει ή όχι.
Ας δούμε όμως στην ανάλυση του Μέρους Β’ τους Οίκος του Σύνθετου αυτού Ωροσκοπίου.

Ο Σύνθετος 1ου Οίκος
Ο πρώτος οίκος είναι η προσωπικότητα μιας σχέσης. Περιγράφει την εντύπωση που η σχέση δίνει παρά αυτό που είναι πραγματικά. Ένα ισχυρό πρώτο σπίτι μπορεί να είναι η ένδειξη μιας σχέσης που δεν είναι όλο επίδειξη και καμία ουσία. Εντούτοις, ένα ισχυρό πρώτο σπίτι είναι συνήθως ένα σημάδι μιας σημαντικής σχέσης που θα ασκήσει μεγάλη επίδραση στις ζωές εκείνων που σχετίζονται. Αυτές οι σχέσεις τείνουν να είναι σημαντικές.

Ο Σύνθετος 2ος Οίκος
Αυτός Οίκος δηλώνει τις αξίες της σχέσης.
Ενδεχομένως να προβάλλει το ρόλο που παίζουν τα συστήματα αξιών στην διαμόρφωση της σχέσης, δηλαδή σε τι μπορούν να επεκταθούν δύο άνθρωποι που ενώνονται εκτιμώντας παρόμοιες πράγματα ή ιδέες. Εάν ο Δεύτερος Οίκος του Σύνθετου Χάρτη έχει δύσκολες όψεις, οι διαφωνίες πέρα από τις αξίες μπορεί να γίνουν μια σημαντική πηγή σύγκρουσης. Ομοίως, οι θετικές όψεις, δείχνουν ότι το ζευγάρι έχει συμβατές αξίες, οι οποίες βοηθούν στο δέσιμο της σχέσης.

Ο Σύνθετος 3ος Οίκος
Ο Σύνθετος 3ος Οίκος μιας σχέσης αναφέρεται στην επικοινωνία της, στην καθημερινότητα της αλλά και στο περιβάλλον που αναπτύσσει.
Αυτός ο τομέας της επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Εάν οι άνθρωποι σε μια σχέση δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, είναι πραγματικό πρόβλημα. Πολύ συχνά σε μια στενή σχέση, κάθε συνεργάτης περιμένει ο άλλος να τον καταλάβει σε κάποιο βαθύ, διαισθητικό επίπεδο που δεν περιλαμβάνει λέξεις. Όταν ένα ζευγάρι ανακαλύπτει ότι αυτή η κατανόηση δεν υπάρχει, είναι περισσότερο θυμωμένοι και πληγωμένοι. Ένα χτυπημένο Τρίτο Σπίτι δείχνει την έλλειψη επικοινωνίας με κάποιο τρόπο.
Μια σχέση με ένα ισχυρό Τρίτο Σπίτι συνήθως δημιουργείται λόγω της διανοητικής συγγένειας. Οι δύο άνθρωποι αγαπούν να συζητούν μεταξύ τους και να ανταλλάσουν ιδέες.

Ο Σύνθετος 4ος Οίκος
Ο 4ος Οίκος του Σύνθετου Ωροσκοπίου μας δηλώνει τις βασικές ρίζες μιας σχέσης και σίγουρα είναι απαραίτητο είτε εάν τα άτομα συγκατοικούν – συμβιώνουν, αλλά και όταν εργάζονται στον ίσιο χώρο και περνούν πολλές ώρες μαζί. Το 4ο Σπίτι δηλώνει τα ενδότατα βάθη μιας σχέσης, τα οποία μπορεί να είναι τόσο πολύ βαθειά μέσα ώστε να είναι αόρατα στην επιφάνεια.

Ο Σύνθετος 5ος Οίκος
Ο 5ο Οίκος στον Σύνθετο Χάρτη δείχνει την ερμηνεία της αυτοέκφρασης, τη δημιουργικότητα της σχέσης, την ερωτική διάθεση, τη διάθεση για ρίσκο μέσα στη σχέση ακόμα και αν χρειαστεί τα άτομα, το καθένα να ξεφύγει απ’ τα τετριμμένα της ζωής τους.
Ο Πέμπτος Οίκος δηλώνει τη δυνατότητα των ατόμων να είναι αληθινοί ο ένας μπροστά στον άλλον, αλλά και την αγάπη που υπάρχει.

Ο Σύνθετος 6ος Οίκος
Ο Έκτος Οίκος αναφέρεται στα καθήκοντα και τις ευθύνες που η σχέση πρέπει να εκπληρώσει. Φυσικά, όλες οι σχέσεις έχουν υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις μπορεί να γίνουν πρόβλημα μόνο όταν είναι το σημαντικότερο στοιχείο μιας σχέσης, χωρίς χώρο για την απαραίτητη αυτοέκφραση.
Όταν ο Έκτος Οίκος είναι πάρα πολύ ισχυρός, οι δύο άνθρωποι θεωρούν τη σχέση ως καθήκον που πρέπει να δεχθούν, και όχι ευχάριστο. Σε μια επαγγελματική σχέση αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Σε μια όμως προσωπική σχέση, μπορεί να αποδυναμώσει μια σχέση.

Ο Σύνθετος 7ος Οίκος
Σε μια σχέση ισχυρού Έβδομου Οίκου, οι δύο άνθρωποι θεωρούν σαν δεδομένο το «εμείς» και «εμάς». Δεν είναι απλά ότι ευχαριστιούνται ο ένας την συντροφιά του άλλου, αλλά σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον και κάνουν ένα ισχυρό σύνολο.
Μια σχέση καθαρά Εβδόμου Οίκου που δεν δέχεται καλές όψεις, θα συνεχίσει να είναι σχέση, αλλά οι άνθρωποι μπορεί να είναι εχθροί ή τουλάχιστον ανταγωνιστές.

Ο Σύνθετος 8ος Οίκος
Ο Όγδοος Οίκος μπορεί να αναφερθεί στους πόρους χρηματοδότησης και την ιδιοκτησία των ανθρώπων έξω από τη σχέση.
Είναι ο Οίκος των σημαντικών μετασχηματισμών μέσα στη σχέση. Ένας ισχυρός Όγδοος Οίκος, μπορεί να δηλώνει κάποια μεγάλη σχέση με ιδιοκτησία, αλλά είναι πιθανότερο να σημαίνει μια σχέση μεγάλης σημασίας που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις ζωές των δύο ανθρώπων, ειδικά σε ψυχολογικό επίπεδο. Η σχέση πολύ πιθανώς να έχει έναν ιδιαίτερο αντίκτυπο και στους δύο.

Ο Σύνθετος 9ος Οίκος
Ο Σύνθετος 9ος Οίκος δηλώνει τη γενική άποψη του κόσμου όπως τον βλέπουν τα άτομα που συμμετέχουν σε μια σχέση. Η φράση “επεκτεινόμενη συνείδηση”, χρησιμοποιείται συχνά, επειδή μια σχέση Ένατου Οίκου διευρύνει συνήθως τις απόψεις των δύο ανθρώπων.
Δεδομένου ότι ο 9ος είναι ο Οίκος των ιδεών και της συνείδησης, ένας ισχυρός Ένατος Οίκος επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνήσουν σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Φυσικά, οι δύσκολες όψεις σε αυτόν τον οίκο μπορεί να το αντιστρέψουν αυτό, έτσι ώστε η αποτυχία της επικοινωνίας γίνεται ένας σημαντικός παράγοντας που αποδυναμώνει τη σχέση.

Ο Σύνθετος 10ος Οίκος
Ο Σύνθετος Δέκατος Οίκος δείχνει την ανάπτυξη τού ζεύγους και πως καθιερώνουν την μοναδικότητά τους στο κοινωνικό του σύνολο.
Ιδιαίτερη σημασία έχει σε επαγγελματικές σχέσεις συνεργατών, συνέταιρων.
Η συνείδηση των στόχων είναι το κύριο θέμα μιας σχέσης Δεκάτου Οίκου.

Ο Σύνθετος 11ος Οίκος
Οι εραστές που έχουν ένα ισχυρό Ενδέκατο Σπίτι θα είναι επίσης φίλοι. Οι επαγγελματικές συνεργασίες με έναν ισχυρό Ενδέκατο Οίκο θα είναι και φίλοι.
Επειδή είναι επίσης ο Οίκος των ελπίδων και των επιθυμιών, το καλά τοποθετημένο Ενδέκατο Σπίτι δίνει σε μια σχέση μια ισχυρή αίσθηση κοινών ιδανικών. Και τα δύο πρόσωπα ψάχνουν τα ίδια πράγματα στη ζωή.
Οι δύσκολες όψεις μπορεί να επιφέρουν συγκρούσεις των ιδανικών σε μια σχέση. Ή η φιλία μπορεί να αμφισβητηθεί, και μια σχέση να περιοριστεί σε μια καθαρά σεξουαλική ή καθαρά επαγγελματική, χωρίς φιλία.

Ο Σύνθετος 12ος Οίκος
Βασικά, ο 12ος Οίκος δηλώνει τις ασυνείδητες ιδέες που έχουν αποβληθεί από το συνειδητό επειδή το μυαλό έχει επιλέξει να μην τις εξετάσει.
Το πρόβλημα με τις καταπιεσμένες ιδέες είναι ότι προκαλούν τις ασυναίσθητα παρακινημένες ενέργειες που είναι συχνά επιβλαβείς σε ένα άτομο ή σε μια σχέση. Επειδή οι ενέργειες είναι αυτόματες, είναι συχνά ακατάλληλες σε μια δεδομένη κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ 7/3-13/3/2021

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Οι Πλανητικές Ώρες, είναι ο χωρισμός του 24ώρου της μέρας από την Ώρα της Ανατολής του Ηλίου μέχρι της...

Προβλέψεις Κινέζικου Ωροσκοπίου από 8/3 – 14/3/2021

Προβλέψεις Κινέζικου Ωροσκοπίου από 8/3 - 14/3/2021 Από την Στέλλα Τηλ. 14990 Σ’ αυτό το άρθρο σας δίνονται οι εβδομαδιαίες προβλέψεις της Κινέζικης Αστρολογίας. Για να βρείτε το...

Ερωτικά Ταρώ 6/3-7/3/2021

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 6/3-7/3/2021

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...