Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΑΣ Τουρισμός: Από πυλώνας της οικονομίας, μεγάλος ασθενής – Πτώση που ίσως φτάσει...

Τουρισμός: Από πυλώνας της οικονομίας, μεγάλος ασθενής – Πτώση που ίσως φτάσει και στο 50%

Τουρισμός: Από πυλώνας της οικονομίας, μεγάλος ασθενής – Πτώση που ίσως φτάσει και στο 50%
Υπό εκτροχιασμό βρίσκεται η μεγάλη ατμομηχανή της χώρας μας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμός, ο οποίος εξαιτίας των επιπλοκών που επιφέρει ο κοροναϊός κινδυνεύει από  πυλώνας της οικονομίας μας να μετατραπεί σε μεγάλο ασθενή
Υπό εκτροχιασμό βρίσκεται η μεγάλη ατμομηχανή της χώρας μας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμός, ο οποίος εξαιτίας των επιπλοκών που επιφέρει ο κοροναϊός κινδυνεύει από  πυλώνας της οικονομίας μας να μετατραπεί σε μεγάλο ασθενή.
Ενδεικτικά του «χτυπήματος» που θα αποφέρει στην ελληνική οικονομία ο κοροναϊός είναι τα όσα είπε ο υπουργός Τουρισμού.
Συγκεκριμένα, ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο ακόμα και για πτώση 50% στον τουρισμό φέτος.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη το πλήγμα του κοροναϊού είναι ήδη πολύ μεγάλο, καθώς ξεπερνά το 35% η πτώση, ενώ συμπλήρωσε πως μπορεί να φτάσει ακόμα και το 50%.
Μάλιστα, εξήγησε πως οι απώλειες δεν μπορούν να υποκατασταθούν από τον εσωτερικό τουρισμό, καθώς η αναλογία με τον εξωτερικό τουρισμό είναι 90 προς 10.
Σχετικά με την προστασία των εργαζομένων του κλάδου, τόνισε ότι με την ένταξη και των ξεναγών στα προστατευτικά μέτρα έκλεισαν όλες οι «τρύπες» στη στήριξή τους.
Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί το πλέγμα προστασίας και πως η κυβέρνηση εργάζεται πλάνο για την γρήγορη επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου.
Κόνσολας στο MEGA: Ο ελληνικός τουρισμός διανύει την μεγαλύτερη κρίση που έχει περάσει ποτέ
Από την πλευρά του, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, ο οποίος μίλησε στο MEGA και τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός διανύει την μεγαλύτερη κρίση που έχει περάσει ποτέ.
«Στην Ελλάδα μόνο στα ξενοδοχεία, υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί περίπου 4,5 δισ. ευρώ. Την εξέλιξη την παρακολουθούμε για να στηρίξουμε στα δύσκολα αυτούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το αν είναι χαμένη η τουριστική σεζόν, απάντησε ότι για να μπορέσουμε να δεχθούμε τουρίστες θα πρέπει πρώτα να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα ασφαλούς εισόδου, κάτι πάνω στο οποίο εργάζεται η κυβέρνηση.
Από εκεί και πέρα θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του τουρισμού, είπε, και αναφέρθηκε στις δυνατότητες χρηματοδότησης και διευκολύνσεων για να υπάρχει ρευστότητα.
Δυστυχώς, ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες από τους τουρίστες του εξωτερικού, παραδέχθηκε και εκείνος με την πλευρά του.
Για τους εποχικούς υπαλλήλους  είπε πως «θα πάρουν το επίδομα ανεργίας και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε».
Ο κοροναϊός «τσάκισε» τους επιχειρηματίες του τουρισμού
Ο κ. Γιώργος Τσελεπιδάκης, ξενοδόχος στην Ιεράπετρα αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου και είπε χαρακτηριστικά πως με την κατάσταση με τον κοροναϊό αδυνατεί να εκπληρώσει κάθε οικονομική υποχρέωση.
Ενώ και ο πρόεδρος Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης μίλησε στο MEGA για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, τονίζοντας ότι τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να ανοίξουν αν πρώτα δεν λυθούν τα προβλήματα ασφάλειας.
Έντονη ανησυχία υπάρχει για την επόμενη μέρα και από τους ξενοδόχους της Πελοποννήσου, όπως μετέφερε ο δημοσιογράφος του «flynews.gr» Τάκης Καρβουνιάρης.
Κρατήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πολλοί ξενοδόχοι λένε πως δεν θα ανοίξουν καθόλου τις επιχειρήσεις τους.

Πηγή: in.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σύνοδος Ήλιου – Ερμή (25/10/2020)

Σύνοδος Ήλιου – Ερμή (25/10/2020) Από τον Ανδρέα Παπιδά Τηλ. 14990 Η Σύνοδος του Ήλιου με τον Ανάδρομο Ερμή στις 02ο 47’ Σκορπιού στις 25/10/2020 και ώρα...

Τρίγωνο Αφροδίτης – Κρόνου (24/10/2020)

Τρίγωνο Αφροδίτης – Κρόνου (24/10/2020) Από τη Στέλλα Τηλ. 14990 Στις 24/10/2020 στις 18:40 η Αφροδίτη με τον Κρόνου θα σχηματίσουν μία θετική όψη Τριγώνου, η...

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ 25/10-31/10/2020

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Οι Πλανητικές Ώρες, είναι ο χωρισμός του 24ώρου της μέρας από την Ώρα της Ανατολής του Ηλίου μέχρι της...

Προβλέψεις Κινέζικου Ωροσκοπίου από 26/10 – 1/11/2020

Προβλέψεις Κινέζικου Ωροσκοπίου από 26/10 - 1/11/2020 Από τον Ανδρέα Παπιδα Τηλ. 14990 Σ’ αυτό το άρθρο σας δίνονται οι εβδομαδιαίες προβλέψεις της Κινέζικης Αστρολογίας. Για να βρείτε...