Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΑΣ Χειριστικές Γυναίκες: Αυτή που σε Μειώνει

Χειριστικές Γυναίκες: Αυτή που σε Μειώνει

Χειριστικές Γυναίκες: Αυτή που σε Μειώνει
Υπάρχουν πολλά είδη συμπεριφορών. Άλλα είναι καλά και άλλα όχι και τόσο. Βγαίνοντας έξω και γνωρίζοντας γυναίκες, ελπίζεις να συναντήσεις κάποια καλή, που να ταιριάζει στα θέλω και τα πιστεύω σου. Αυτό το παιχνίδι έχει και τα ρίσκα του φυσικά. Ανάμεσα στις τόσες γυναίκες, υπάρχουν και κάποιες που δεν είναι τόσο καλές ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι απαράδεκτες. Και αυτές είναι οι λεγόμενες χειριστικές γυναίκες.
Το να είναι κάποια απαράδεκτη ή ξεκάθαρα κακιά είναι ένα θέμα. Το καλό σε αυτό είναι ότι μπορείς να το δεις και να το αποφύγεις άμεσα. Τι γίνεται όμως όταν συναντάς κάποια που η συμπεριφορά της είναι λίγο περίεργη; Όχι αρκετά για να καταλάβεις ότι κάτι πάει λάθος αλλά τόσο ώστε να σε ιντριγκάρει και να σε κάνει να θες να την γνωρίσεις περισσότερο.
Χειριστικές γυναίκες
Αν πω ότι δεν έχω γνωρίσει αρκετές χειριστικές γυναίκες, θα είναι ψέματα. Το καλό είναι ότι έχοντας την ικανότητα να το αναγνωρίζω εξ’ αρχής (αφού βέβαια έμαθα παθαίνοντας), μπορώ να τις αποφεύγω γρήγορα. Εξ ορισμού, ένα άτομο είναι χειριστικό όταν προσπαθεί να επιβληθεί στους άλλους ικανοποιώντας τις επιθυμίες του.
Τώρα θα μου πεις γιατί να θέλει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο;
Τις περισσότερες φορές, αυτά τα άτομα έμαθαν να λειτουργούν έτσι για να επιβιώσουν στις συνθήκες που επικρατούσαν στο περιβάλλον τους. Αισθάνονται την ανάγκη να έχουν τον έλεγχο, να αισθάνονται ανώτεροι και ισχυροί. Όσο κι αν φαίνονται δυνατά άτομα, αυτή η συμπεριφορά δείχνει ξεκάθαρες ανασφάλειες και αδυναμία χαρακτήρα.
Οποιαδήποτε μορφή χειρισμού γίνεται έμμεσα και διακριτικά. Δεν εντοπίζεται εύκολα γιατί «χτίζεται» σταδιακά και πατάει στις δικές μας αδυναμίες. Όσο περισσότερο χρόνο περάσεις με ένα τέτοιο άτομο, τόσο περισσότερους τρόπους θα βρει για να επιχειρήσει να σε χειριστεί.
Όπως ανέφερα και παραπάνω, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιχειρήσει μία γυναίκα να σε χειριστεί.
Ένας από αυτούς είναι να σε μειώνει με έμμεσους τρόπους. Έχοντας ζήσει από κοντά τέτοιες συμπεριφορές, μπορώ να σου πω ότι είναι η χειρότερη μορφή εκβιασμού, ακριβώς γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεται και μάλιστα αισθάνεσαι και υπεύθυνος για την όλη κατάσταση.
Είσαι πάντα δεύτερος
Με τις χειριστικές γυναίκες, πολύ συχνά θα βρεθείς στην κατάσταση να συγκρίνεσαι με άλλους άντρες της ζωής τους. Είτε είναι ο πατέρας της, είτε ο αδελφός της, είτε κάποιος φίλος η πρώην της, πάντα θα υπάρχει κάποιος που κάνει καλύτερα αυτό που κάνεις εσύ.
«Ο αδελφός μου έχει καλύτερο σώμα και κάνει την μισή προπόνηση από εσένα».
«Θα σου εξηγούσα την κατάσταση αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις. Εσύ δεν έχεις ζήσει κάτι αντίστοιχο για να ξέρεις».
«Εγώ πάντα έβγαινα με έξυπνους, όμορφους και πλούσιους άντρες. Εσύ βρε καταφερτζή, πως με θάμπωσες και σε πήρα;»
«Ευτυχώς που έχεις κι εμένα να σε βοηθάω με αυτά. Αν δεν ήμουν κι εγώ, δεν θα μπορούσες ούτε να ντυθείς».
«Αν δεν με ικανοποιήσεις σεξουαλικά, θα πάω να βρω άλλων να το κάνει. Όχι ότι θα καταφέρεις και πολλά αλλά τέλος πάντων»
Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα συμπεριφορών που είναι χειριστικά και μας βλάπτουν. Θα μπορούσε να σου σχολιάσει τα πάντα. Από το πώς τρως και πλένεις τα ρούχα, μέχρι το πόσο λάθος σκέφτεσαι και αντιδράς.  Ίσως βλέπεις τον εαυτό σου σε κάποια από αυτές τις καταστάσεις, ίσως και όχι.
Αυτή η συμπεριφορά είναι σχεδιασμένη να πατάει πάνω στις δικές μας αμφιβολίες και να μας κάνει να αισθανόμαστε υπεύθυνοι για τον τρόπο που αισθάνονται.
Τι σε κάνει ευάλωτο σε τέτοιες συμπεριφορές;
Αν αισθάνεσαι ότι είσαι χρήσιμος μόνο μέσα από την ικανοποίηση των αναγκών άλλων, θα μπεις στην διαδικασία να ανεχτείς ένα τέτοιο άτομο και θα προσπαθήσεις να το ικανοποιήσεις όσο περισσότερο μπορείς.
Αν φοβάσαι να εκφράσεις αρνητικά συναισθήματα και δεν αντέχεις τις συγκρούσεις, τότε θα αναγκαστείς να υποστείς ένα τέτοιο άτομο γιατί ακόμα και το να χωρίσεις θα απαιτήσει να έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί της. Το ίδιο ισχύει κι αν δεν έχεις μάθει να λες όχι σε απαιτήσεις των άλλων.
Επίσης, αν δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα του ποιος είσαι και πόσο αξίζεις, θα δώσεις εύκολο πάτημα στις χειριστικές γυναίκες, για να σε εκμεταλλευτούν. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις αξίες σου και να μπορείς να βάλεις ξεκάθαρα όρια ανάμεσα στο που αρχίζεις εσύ και που τελειώνει η άλλη. Όσο περισσότερο αμφιβάλεις για τον εαυτό σου, τόσο πιο εκτεθειμένος θα είσαι σε τέτοιες συμπεριφορές.

Πηγή: mensbible.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ερωτικά Ταρώ 25/11/2020

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 25/11/2020

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...

Τρίγωνο Ερμή – Ποσειδώνα (24/11/2020)

Τρίγωνο Ερμή – Ποσειδώνα (24/11/2020) Από τον Ανδρέα Παπιδά Τηλ. 14990 Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 και ώρα Ελλάδας 06:40 π.μ. ο Ερμής απ’ τις 18ο 10’...

Ερωτικά Ταρώ 24/11/2020

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...