Home ΖΩΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΩΝ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΩΔΙΩΝ

Από τον Κώστα Κονδύλη

 Τηλ. 14990

 Κριός

Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη και είναι η κυριαρχική φωτιά. Αυτό το ζώδιο μετατρέπει, όποιον πλανήτη υποδέχεται, σε σφαίρα – αναψοκοκκινισμένος, αυθόρμητος και έτοιμος να δράσει. Οι Κριοί δεν φημίζονται για την υπομονή τους – στην πραγματικότητα, απεχθάνονται να περιμένουν περισσότερο από κάθε τι. Δεν υπάρχουν εμπόδια στο μυαλό ενός Κριού. Υπάρχει μόνο το τώρα και το που θέλουν να είναι και η μικρότερη απόσταση μεταξύ δύο σημείων είναι ο καλύτερος δρόμος.

 Ταύρος

Όσο γρήγοροι και αυθόρμητοι είναι οι Κριοί, τόσο σταθερό γήινο ζώδιο είναι ο Ταύρος που είναι δίπλα. Είναι ένα ζώδιο που του αρέσει να περιμένει, το ζώδιο με την ατέλειωτη υπομονή, εκτενή δύναμη που πρέπει να υπολογιστεί. Οι Ταύροι ποτέ δεν τα παρατούν – ακόμα και όταν θα έπρεπε. Είναι υπεύθυνοι, αξιόπιστοι, πρακτικοί και δεν φοβούνται τη σκληρή δουλειά. Είναι σταθεροί, γι’ αυτό και η φήμη τους ως ξεροκέφαλοι δεν είναι τυχαία. Η αντίθετη πλευρά του νομίσματος που δείχνει «ξεροκέφαλος» είναι το «σταθερός» – και αυτό είναι χαρακτηριστικό τους.

 Δίδυμοι

Αυτό τα ζώδιο ελέγχεται από τον Ερμή και έτσι είναι ειδικός στην επικοινωνία. Αν εμπλακεί σε συζητήσεις, σε γραψίματα, σε χειρονομίας ή δουλεύοντας με τα χέρια και τα μάτια μαζί, θα ξετρελαθεί. Ο Ερμής ελέγχει επίσης τα μικρά ταξίδια, γι’ αυτό κάθε πλανήτης Δίδυμος είναι ειδικός στο πως να κάνει το γύρω του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό, στην πραγματικότητα, είναι το ζώδιο που φημίζεται για απίστευτη ελαφρότητα, το ζώδιο που λατρεύει την ποικιλία και τις νέες εμπειρίες περισσότερο. Οι Δίδυμοι είναι ο ευμετάβλητος αέρας, το οποίο στην κυριολεξία μεταφράζεται με το να αλλάζουν γνώμη.

 Καρκίνος

Αυτό το ζώδιο που ελέγχεται από τη Σελήνη, κυβερνά το σπίτι, την οικογένεια, τη μητέρα και τα παιδιά. Είναι επικεφαλής των συναισθημάτων, γι’ αυτό και λειτουργεί «από μέσα του» αρκετά. Ο Καρκίνος ειδικεύεται στη διαίσθηση, απλά να ξέρει πράγματα. Είναι το κυρίαρχο νερό, γι’ αυτό είναι καλός στις συναισθηματικές εκκινήσεις, όπως την οικογένεια. Είναι επίσης το πιο μυστικοπαθές ζώδιο που υπάρχει. Αυτός ο κόσμος είναι τρομακτικός για τους Καρκίνους – είναι συναισθηματικά ευάλωτοι, ευαίσθητοι και πληγώνονται εύκολα.

 Λέων

Πάνω απ’ όλα, ο Λέων ελέγχει την υπερηφάνεια και τον εγωισμό. Ελέγχεται από τον Ήλιο, γι’ αυτό θέλουν να λάμπουν και να τους το λένε. Θα ξεπληρώσουν το θαυμασμό των οπαδών χίλιες φορές περισσότερο, με άφθονες φιλοφρονήσεις, όμορφα δώρα και υπέροχες, δημιουργικές εξόδους ειδικά σχεδιασμένες για να ευχαριστήσουν και να καταπλήξουν.

Μπορεί να είναι υπερευαίσθητος και συντηρητικός μερικές φορές. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οι Λέοντες θέλουν να τους αγαπούν και να τους εκτιμούν – γι’ αυτό ζουν.

 Παρθένος

Αυτό το ζώδιο είχε κακές και απότομες κριτικές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Παρθένος αποκαλείται ιδιότροπη και επικίνδυνη από τότε που η αστρολογία υπάρχει στο προσκήνιο. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι η Παρθένος γεννήθηκε με έναν αυτόματο ανιχνευτή λαθών, είναι ένα ζώδιο που ελέγχεται από τον Ερμή όπως οι Δίδυμοι και είναι το ζώδιο με το πιο οξύ μάτι για όλες τις λεπτομέρειες. Όταν, λοιπόν, είστε καλοί σε ειδικά θέματα και επικεφαλής στην επιδιόρθωση των πραγμάτων, είναι εύκολο να δείτε κάποια μικρά ελαττώματα που μπορούν σταδιακά να γίνουν μεγαλύτερα. Ο Παρθένος, είναι ένας ασυνήθιστος τεχνικός βλαβών, προικισμένος με το χάρισμα να βλέπει πως μπορεί κάτι να βελτιωθεί ή να τελειοποιηθεί. Χρειάζεται να διακρίνει, γιατί αυτή είναι η δουλειά του – να αναλύει, να κριτικάρει και να προτείνει λύσεις για τα πιθανά προβλήματα.

 Ζυγός

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που φημίζεται για τη στενή σύνδεσή του με την αρμονία και την ισορροπία. Η δουλειά του Ζυγού να επαναφέρει την ισορροπία, να δημιουργεί την αρμονία και να συνεργάζεται – που καμία από αυτές δεν είναι εύκολη δουλειά. Τόσο η ισορροπία όσο και η αρμονία απαιτούν όλο το είναι να δίνει και να παίρνει το ίδιο. Και πάλι, δεν είναι εύκολη δουλειά. Κανένα ζώδιο δεν είναι τόσο χαριτωμένο, κοινωνικό και πιο ικανό να κανακεύει όσο ο Ζυγός. Ο Ζυγός είναι ο κυρίαρχος αέρας, γι’ αυτό θέλει να ξεκινά κάτι που είναι διανοούμενο στη φύση του, όπως μια συζήτηση. Οι Ζυγοί είναι ειδικοί στο να ευχαριστούν τους άλλους. Είναι ζώδια που ελέγχονται από την Αφροδίτη, γι’ αυτό είναι ειδικοί στους καλούς τρόπους, την ευγένεια και το κουτσομπολιό. Ταιριάζουν σε οποιαδήποτε κοινωνική περίσταση και καταφέρνουν να τα πηγαίνουν καλά σχεδόν με όλους.

 Σκορπιός

Κάθε ένα από τα ζώδια του νερού είναι προικισμένο με την ικανότητα της αίσθησης. Ο Καρκίνος χρησιμοποιεί το ένστικτο και οι Ιχθείς τη διαίσθηση. Πάντως, ο Σκορπιός λειτουργεί με βάση την αντιληπτική του ικανότητα. Οι Σκορπιοί είναι ερευνητές, ειδικοί στην λεπτή και αόρατη τέχνη της στρατηγικής. Ψάχνουν να βρουν μέσα από καταστάσεις λογικές ενδείξεις, τις οποίες μετά αναλύουν, ξανά και ξανά, για να αποφασίσουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Επειδή είναι τόσο καλοί στο να εντοπίζουν ενδείξεις, είναι επίσης προικισμένοι να στέλνουν εξίσου λογικά σήματα στο περιβάλλον τους και ανεπαίσθητα να μετατρέπουν μια κατάσταση χειρίζοντάς τη με τη σωστή λέξη ή κίνηση.

Ψάχνουν την σφοδρότητα και μπορεί να καθοδηγούνται από κρίσιμες καταστάσεις. Μπορεί να είναι αμείλικτοι, επίμονοι και ζηλιάρηδες – θυμηθείτε, αυτό είναι το σταθερό νερό, γι’ αυτό και ο Σκορπιός νιώθει τα πράγματα βαθιά και για πάντα.

 Τοξότης

Το τρίτο ζώδιο της φωτιάς ελέγχεται από τον Δία, τον μεγαλύτερο πλανήτη. Είναι η ευμετάβλητη φωτιά, γι’ αυτό και ο ενθουσιασμός του απλώνεται σαν την φωτιά. Σκορπισμένοι; Ίσως – μόνο γιατί αυτό το ζώδιο θέλει να δοκιμάζει ότι μπορεί να προσφέρει η ζωή. Τα πάντα. Οι Τοξότες είναι περιπετειώδεις, βαριούνται την καθημερινότητα εύκολα, παρακινούνται από την ελευθερία και είναι γενναιόδωροι και αισιόδοξοι απέναντι στα λάθη. Μπορούν επίσης να είναι υπερβολικοί, να τείνουν να το παρακάνουν, να παραχαϊδεύουν και να ωθούνται στα άκρα τους. Λατρεύουν τα ξένα μέρη και τους ξένους ανθρώπους, τις προφορές, τους χάρτες και τις εξωτερικές ασχολίες. Φημίζονται για την νοικοκυροσύνη τους ή ότι είναι καλοί στο να «παίρνουν μια μυρωδιά» από όλα.

 Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως έχει μια τάση να φτιάχνει όλα τα είδη των πραγμάτων. Ελέγχεται από τον Κρόνο, γι’ αυτό κατασκευάζει δομές ή κτίρια και φτιάχνει μια καριέρα για τον εαυτό του. Θα ξεκινήσει έναν οργανισμό και θα τον μετατρέψει σε μια οικογενειακή επιχείρηση. Αυτοί αυτόματα ξέρουν πως να διοικούν κάτι, οτιδήποτε και αν είναι αυτό. Είναι μικρές εξουσιαστικές φιγούρες, που διαρκώς τριγυρίζουν, κουνώντας τα δάχτυλά τους και λέγοντας πράγματα όπως «δεν έπρεπε», «καλύτερα όχι» και «ας μη βιαστούμε να το κάνουμε αυτό». Ο Αιγόκερως χρειάζεται να εξασκεί την προσοχή και την πειθαρχία, να βάζει κανόνες και να τους ακολουθεί, να βάζει όρια και σχέδια σε κίνηση μέσα στα πλαίσια αυτών των τειχών. Αντίθετα με την κοινή γνώμη, δεν έχουν έλλειψη χιούμορ: ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο με το πιο έξυπνο χιούμορ που υπάρχει.

 Υδροχόος

Το ζώδιο αυτό ελέγχεται από τον πλανήτη Ουρανό, τον φορέα του απρόβλεπτου, τον επικεφαλή τους Τμήματος Που Κανείς Ποτέ Δεν Ξέρει. Γι’ αυτό όσο τρελός και άγριος είναι σαν πλανήτης ο Ουρανός, τόσο αυτό το ζώδιο είναι σχεδόν πάντα έτοιμο να σοκάρει και να καταπλήξει τα πλήθη, να επαναστατήσει ενάντια σε οτιδήποτε άλλο κάνει κάποιος άλλος και να κάνει σίγουρο ότι οι άλλοι το προσέχουν.
Οι Υδροχόοι ζουν από την προσωπική τους ελευθερία όσο κανένας άλλος. Επιμένουν να βάζουν τους δικούς τους κανόνες, να παλεύουν ενάντια στην εξουσία όπου είναι δυνατό και σκόπιμα να σπάνε την παράδοση. Τους αρέσει η αλλαγή, ιδιαίτερα κάποια ξαφνική. Οι απότομες μεταστροφές είναι η ειδικότητά τους, γι’ αυτό και οι άλλοι συχνά τις εκλαμβάνουν σαν λανθασμένες, ασταθείς και αναξιόπιστες ενέργειες.

 Ιχθείς

Αν χύσετε ένα ποτήρι νερό στο τραπέζι θα δείτε το ευμετάβλητο νερό να κυλά. Παντού και σε κάθε γωνία. Χωρίς την ύπαρξη τοίχων να το χωρίζουν απ’ ότι βρίσκεται τριγύρω. Οι Ιχθύες μπορούν να διαχωρίσουν τον εαυτό τους από οτιδήποτε στο οποίο είναι εκτεθειμένοι. Αυτή είναι πηγή για την φήμη των Ιχθύων ως συμπονετικοί, αλλά εκεί είναι και η πηγή της τάσης τους να ξεφύγουν από την πραγματικότητα. Είναι υπερευαίσθητοι – νιώθουν τα πάντα, είτε για καλό είτε για κακό. Είναι φυσικά σφουγγάρια, γι’ αυτό και χρειάζονται χρόνο μόνοι τους για να ξεφορτώσουν και να ξαναμαζέψουν τους εαυτούς τους. Η έκθεση σε άλλους, ιδιαίτερα σε πλήθος, είναι εξαντλητική για τους Ιχθείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τρίγωνο Ερμή – Ουρανού (30/1/2023)

Τρίγωνο Ερμή – Ουρανού (30/1/2023) Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στις 30/1/2023 και ώρα Ελλάδας 04:16 π.μ., ο Ερμής απ’ τις 14ο 57’ Αιγόκερου, θα σχηματίσει...

Τρίγωνο Ήλιου – Άρη (30/1/2023)

Τρίγωνο Ήλιου – Άρη (30/1/2023) Από τη Γωγώ Τηλ. 14990 Στις 30/1/2023 στις 03:45 π.μ., ο Ήλιος απ’ τις 09ο 53’ Υδροχόου σχηματίζει Τρίγωνο με τον Άρη...

Ερωτικά Ταρώ 30/1/2023

Ερωτικά Ταρώ Από την Ηρώ Τηλ. 14990 Σε αυτή την ανάρτηση της Ιστοσελίδας, που έχετε αγαπήσει και με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για τα καλά λόγια...

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ 30/1/2023

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Από τον Κώστα Κονδύλη Τηλ. 14990 Στο κείμενο αυτό θα δίνονται οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη με τους...