Το Ιράν έπληξε το Ισραήλ

Μαρία Μιχαήλου-Provlepseis.gr14990 Planet Phones Athens
Παγκόσμια Αστρολογία η Μαρία Μιχαήλου προέβλεψε ΑΚΡΙΒΏΣ το γεγονός του ΙΡΑΝ με το ΙΣΡΑΗΛ. Το απόσπασμα ΕΔΩ στο 52:24

Iran attacked Israel
Το Ιράν όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν δύο κύματα επιθέσεων και σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν το 80% των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν πέτυχαν τους στόχους τους.

Λίγο μετά τις 20:30, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ο κίνδυνος έχει προς το παρόν τελειώσει και πως οι πολίτες μπορούν να εγκαταλείψουν τα καταφύγια.

«Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης, αποφασίστηκε ότι επιτρέπεται πλέον η έξοδος από τους προστατευόμενους χώρους σε όλες τις περιοχές σε όλη τη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε αναφέρει ότι η επίθεση του Ιράν συνεχίζεται και ζήτησε από τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας.

«Οι εκρήξεις που ακούτε προέρχονται από αναχαιτίσεις ή πτώσεις. Το σύστημα αεράμυνας εντοπίζει και αναχαιτίζει απειλές όλη την ώρα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).

Σύμφωνα με τις ΙDF, παρόλο που πολλοί από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν αναχαιτίστηκαν, υπήρξαν πύραυλοι που πέτυχαν στόχους.

«Υπήρξε κάποιος αντίκτυπος στο κεντρικό και νότιο» Ισραήλ, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Έκλεισαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Απαγορεύεται η είσοδος στην περιοχή
Μετά την επίθεση ο ισραηλινός στρατός διέταξε το κλείσιμο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Ντοβόβ, Τιβμπόν και Μαλκία στο βόρειο Ισραήλ.

Η είσοδος στις περιοχές αυτές απαγορεύεται αυστηρά, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Πηγές προσκείμενες στον συριακό στρατό πάντως ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ κατέρριψε δεκάδες πυραύλους που πέρασαν πάνω από το συριακό έδαφος. Άλλοι μάρτυρες από τη νότια Συρία, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο, είπαν ότι είδαν πυραύλους να καταρρίπτονται.

Τι ανέφεραν οι Φρουροί της Επανάστασης για την επίθεση
Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι δεκάδες πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ και προειδοποίησαν ότι αν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα η απάντηση της Τεχεράνης θα είναι «πιο συντριπτική και καταστροφική», μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Τόνισαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν.
Ιρανικά δίκτυα έδειχναν βίντεο με πυραύλους που πετούσαν πάνω από την Τεχεράνη.
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Δύο τραυματίες από την επίθεση του Ιράν
Δύο τραυματισμοί έχουν αναφερθεί σε όλο το Ισραήλ από την ιρανική πυραυλική επίθεση αναφέρει η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.
Η υπηρεσία υποστηρίζει ότι περιέθαλψε μόνο δύο άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα στο Τελ Αβίβ.
Αρκετοί άλλοι αντιμετωπίστηκαν για μικροτραυματισμούς αφού έπεσαν ενώ έτρεχαν για καταφύγιο, και για οξύ άγχος.

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν έδωσε την εντολή για την επίθεση
Η εντολή για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του Ισραήλ δόθηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσαν υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.
Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία μετά τα πυρά που εξαπέλυσε η Τεχεράνη, στην οποία μεταφέρθηκε μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Η Τεχεράνη είναι έτοιμη για οποιαδήποτε αντίποινα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ χαρακτήρισε «νόμιμη, λογική και θεμιτή απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες» την εκτόξευση των πυραύλων. «Εάν το σιωνιστικό καθεστώς τολμήσει να απαντήσει ή να διαπράξει περισσότερες μοχθηρές ενέργειες, θα επακολουθήσει μια συντριπτική απάντηση», πρόσθεσε, σε ανάρτησή της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Προειδοποιεί για αντίποινα το Ισραήλ
Ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον της χώρας, η οποία θα έχει σοβαρές συνέπειες.
«Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα σε άμυνα και επίθεση, θα προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ. Αυτή η πυραυλική επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε σχέδια και θα δράσουμε στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξουμε», είπε.

Έκλεισε και άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος του Ισραήλ
Εξαιτίας της κατάστασης έκλεισαν όλα τα αεροδρόμια του Ισραήλ, καθώς και ο εναέριος χώρος της χώρας.
Μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο εναέριος χώρος άνοιξε ξανά, ανέφερε η Ισραηλινή Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις αναμένεται να συνεχιστούν την επόμενη ώρα.

Παράλληλα η Ιορδανία και το Ιράκ έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους.
Μαρία Μιχαήλου-Provlepseis.gr14990 Planet Phones Athens


Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990