Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» των Windows

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» των Windows
Η Μαρία Μιχαήλου πρόβλεψε το black out σε ζωντανή εκπομπή
Το απόσπασμα ΕΔΩ 14:40 και 42:45

Αεροδρόμια, δίκτυα μεταφορών, εταιρείες και Μέσα Ενημέρωσης σε πολλές γωνιές του πλανήτη αντιμετωπίζουν από το πρωί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα έπειτα από ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» των Windows.

Ο CEO της Crowdstrike, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας η οποία συνδέεται με τη Microsoft και έχει βρεθεί στο επίκεντρο της υπόθεσης, απέδωσε την κατάρρευση σε μια προβληματική ενημέρωση λογισμικού. 

Σύμφωνα με όλες τις αναφορές αξιωματούχων, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη για κυβερνοεπίθεση.

Μικρής κλίμακας έως τώρα οι δυσλειτουργίες στην Ελλάδα. Περιορισμένα τα προβλήματα στο «Ελ. Βενιζέλος», αν και μένει να φανεί τις επόμενες ώρες ο αντίκτυπος από τις «αναταράξεις» στην παγκόσμια αλυσίδα των αερομεταφορών. 

Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το παγκόσμιο «μπλακ άουτ» των Windows-1
AAP Image/Jono Searle via REUTERS
Χαρακτηριστικό είναι ότι το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News στη Βρετανία έμεινε για μερικές ώρες εκτός «αέρα». Χάος επικρατεί με τις πτήσεις σε δεκάδες αεροδρόμια, η μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στη Βρετανία ανακοίνωσε στο επιβατικό κοινό ότι θα υπάρξουν προβλήματα στα δρομολόγια, ενώ τράπεζες, καταστήματα, σούπερ μάρκετ και άλλοι οργανισμοί εξακολουθούν να επηρεάζονται από το «μπλακ άουτ».

«Eπεσαν» τα συστήματα τραπεζών, αεροπορικών εταιρειών και ΜΜΕ λόγω προβλήματος στα Windows
Ποιοι επηρεάζονται;
Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, οργανισμών τηλεποικοινωνιών, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα και σούπερ μάρκετ έχουν αναφέρει προβλήματα στις υπηρεσίες τους. 

Αεροπορικές γραμμές έχουν επίσης επηρεαστεί, με πτήσεις αμερικανικών εταιρειών, όπως των American Airlines, Delta Airlines και United Airlines, να έχουν διακοπεί. Αεροδρόμια στη Γερμανία και την Ισπανία έχουν επίσης αναφέρει προβλήματα.

Εκτός δικτύου τέθηκαν και οι σαρωτές στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.

Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το παγκόσμιο «μπλακ άουτ» των Windows-2
Καθυστερήσεις έχουν καταγραφεί στο αεροδρόμιο του Stansted. Ανάλογες καταστάσεις έχουν διαμορφωθεί και στο Αμστερνταμ και το Βερολίνο. 

Οπως μεταδίδει το BBC, περισσότερες από 1.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί σήμερα σε όλο τον κόσμο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium.

Ο αριθμός αυτός –επί του παρόντος 1.078– θα αυξηθεί όσο αυξάνονται οι επιπτώσεις του «μπλακ άουτ».

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι η σημερινή ημέρα επρόκειτο να είναι η πιο πολυσύχναστη ημέρα για τις αναχωρήσεις πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής φέτος, με περισσότερες από 3.200 προγραμματισμένες αναχωρήσεις – ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων αναχωρήσεων από τον Οκτώβριο του 2019.
Τηλεφωνήστε τώρα στο
PLANET PHONES 14990

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Κλήση 14990