Από τον Στέλιο Νικολάου
Τηλ. 9019015063
Η Αρχαία Ελληνική Γνώση, επεκτείνεται και στην Αστρολογία τον Λόγο των Άστρων στη Ζωή των Ανθρώπων.
Οι πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος έχουν Αρχαία Ελληνικά Ονόματα, καθώς οι πρόγονοι μας μελέτησαν τις επιπτώσεις τους και ανάλογα με αυτές του έδωσαν το αντίστοιχο όνομα.
Αναφορές για την Αστρολογία θα βρούμε σε διάφορα κείμενα, κυρίως του Πλάτωνα, ενώ με την γνώση των Άστρων ασχολήθηκαν ο Θαλής ο Μιλήσιος και άλλοι. Ο Θαλής ο Μιλήσιος προσπάθησε να κατανοήσει την ολότητα του Κόσμου μέσα απ’ την Επιστήμη, να εξηγήσει φαινόμενα όπως λ.χ. τις Εκλείψεις και να αφήσει μέσα από τη διδαχή του γνώσεις στους επόμενους με εργαλεία εκτός της Αστρολογίας, της Λογικής, των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Βιολογίας και άλλων Επιστημών.
Στην αρχαιότητα οι Έλληνες με μικρομετρικές ρυθμίσεις στις μοίρες του Ζωδιακού, διαίρεσαν εκτός των Ζωδίων σε Δεκατημόρια και Δωδεκατημόρια το κάθε ένα από αυτά, ενώ τόσο οι Εκλείψεις όσο και Νέα Σελήνη, Πανσέληνος και διελεύσεις Πλανητών είχαν ιδιαίτερα μελετηθεί για την κατανόησή τους.
Οι Δώδεκα Άθλοι του Ηρακλή που φορούσε το Δέρμα του Λέοντα, μπορούν να παρομοιαστούν επακριβώς με την πορεία του Ήλιου –Κυβερνήτη του Λέοντα στα Δώδεκα Ζώδια που είναι η μέτρηση της κίνησης της Γης γύρω από τον Ήλιο που ολοκληρώνεται σε ένα έτος.
0 Σχόλια