Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψεις
Ημερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2682 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 17/07/2019 | Διαβάστηκε 39 φορές

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Battery 2030+

Η ηλεκτροκίνηση και οι μπαταρίες του μέλλοντος αντικείμενο συνάντησης στο Ελληνικό Μεσογειακό Κρήτης.

Με επιτυχία διεξήχθη, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στο Ηράκλειο, συνάντηση σχετική με μπαταρίες και ηλεκτροκίνηση, με συμμετοχή εκπροσώπων από επιχειρήσεις, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Battery 2030+», μελών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και στελεχών της υπηρεσίας που υποστηρίζει την στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Κρήτης.


Η συνάντηση είχε αντικείμενο την «Battery 2030+», μια πρωτοβουλία για το μέλλον της υψηλής τεχνολογίας μπαταριών στην Ευρώπη. Ζητούμενο της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανάπτυξη μπαταριών που θα συνδυάζουν υψηλή απόδοση, ασφάλεια, βιωσιμότητα, οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος και θα μπορούν να υποστηρίξουν τα ηλεκτρικά οχήματα.

Συνακόλουθα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας είναι η χωρίς ρύπανση κίνηση, η αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές καθώς και μια σειρά αναδυόμενων εφαρμογών όπως η ρομποτική, οι ιατρικές συσκευές, η αεροδιαστημική κ.α.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους επιστήμονες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες, ενώ τις συζητήσεις συντόνισε η Δήμητρα Βερνάρδου, μέλος ΔΕΠ στο ΕΛΜΕΠΑ με γνωστικό αντικείμενο την αποθήκευση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Ως απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας έχει τεθεί η ανάδειξη της Ευρώπης σε πρωτοπόρα δύναμη για την ανάπτυξη των μπαταριών του μέλλοντος, όπως τόνισε και στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ ΤV” και τον Λευτέρη Κουμαντάκη, ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ κ. Νίκος Κατσαράκης: «Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν καθηγητές και του Πανεπιστημίου Κρήτης. Οι συνέργειες για τις οποίες είχαμε μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα συνεχίζουν να υλοποιούνται. Έχουμε πολύ στενή συνεργασία.

»Ήταν λοιπόν εδώ οι εκπρόσωποι αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τις μπαταρίες, καθώς επίσης και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που έχουν έδρα είτε το Λονδίνο είτε την Κύπρο. Μας αντιμετώπισαν πάρα πολύ θετικά τόσο οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, όσο και του ιδιωτικού τομέα, γιατί πραγματικά έχουμε πολύ σημαντική τεχνογνωσία πάνω σε θέματα τα οποία αφορούν υλικά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη των μπαταριών του μέλλοντος. Δε θέλω να εξειδικεύσω πολύ περισσότερο τη συζήτηση. Θα αναφέρω όμως ότι χρειάζονται ηλεκτρόδια. Χρειάζονται ηλεκτρολύτες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτών των μπαταριών. Οι ερευνητές στα εργαστήρια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Σχολής Μηχανικών έχουν σημαντική τεχνογνωσία στο αντικείμενο αυτό. Αυτό φαίνεται ότι γίνεται αντιληπτό και από άλλους μέσα στην Ευρώπη. Και ζητήθηκε η συμμετοχή μας σε αυτή τη μεγάλη συνεργασία.

»Πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνάντηση αυτή προέκυψαν μόνο θετικά αποτελέσματα. Και σε συνεργασία με συναδέλφους καθηγητές του Μεσογειακού Πανεπιστημίου, αλλά και με συναδέλφους από το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα καταφέρουμε τελικά να συμμετέχουμε σε αυτήν την πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, κάτι που θα έχει πολύ σημαντικά οφέλη για το ακαδημαϊκό σύστημα της Κρήτης αλλά και για την Περιφέρεια Κρήτης».


Πηγή: in.gr

Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr