Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψειςΗμερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2702 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 11/10/2018 | Διαβάστηκε 89 φορές

Ανυποχώρητη η Ιταλία παρά τις απειλές από Moody's, Fitch - Regling: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρόσβαση της στις αγορές - Moscovici: Είναι λεπτό θέμα

Salvini: Δεν πρόκειται να αλλάξουμε το σχεδιασμό μας για τον προϋπολογισμό του 2019

(upd2) Παρά τις προειδοποιήσεις από τις Βρυξέλλες, τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης που απειλούν με υποβαθμίσεις την ιταλική οικονομία, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Conte δηλώνει αποφασισμένη ότι δεν θα υποχωρήσει και ότι θα προχωρήσει κανονικά στο σχεδιασμό της για τον προϋπολογισμό του 2019.
Το σήμα άλλωστε που εξέπεμψαν χθες οι Giuseppe Conte και Luigi Di Maio, οι οποίοι έσπευσαν να υποστηρίξουν πως η Fitch κάνει λάθος στις εκτιμήσεις της για την πορεία των δημοσιονομικών στόχων για το 2019, έστειλε και σήμερα ο Matteo Salvini, ο οποίος κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση δεν πρόκειτα να κάνει πίσω στο σχεδιασμό της για τον προϋπολογισμό του 2019.
Ερωτηθείς μάλιστα για τις προτροπές του προέδρου Sergio Mattarella, ο οποίος χθες Τετάρτη 10/10 σε μια διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη, συνέστησε στον πρωθυπουργό Conte και στους αντιπροέδρους Di Maio και Salvini να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με την ΕΕ και να αποφύγουν συγκρούσεις που δεν βοηθούν σε τίποτα, ο Salvini είπε ότι τον Πρόεδρο Mattarella δεν τον απασχολούν τα οικονομικά σχέδια.
Και ενώ η ιταλική κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να πάει την αντιπαράθεση στα άκρα, αναλυτές εκτιμούν ότι σύντομα επίκειται η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλίας.

JP Morgan: Η Moody's σίγουρα θα υποβαθμίσει την Ιταλία, αλλά όχι σε επίπεδο junk

Είναι προφανές ότι ο οίκος αξιολόγησης θα υποβαθμίσει την ιταλική οικονομία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσει την αξιολόγηση του επενδυτικού της βαθμού.
Αυτό αναφέρει ο Nicholas Gartside, επικεφαλής επενδύσεων της JP Morgan, ο οποίος εκτιμά ότι δεν θα δούμε την ιταλική οικονομία σε επίπεδα junk, δηλαδή "σκουπίδια".
Ο ίδιος εκτιμά ότι το spread μεταξύ των ιταλικών και των γερμανικών ομολόγων δεν θα ξεπεράσει τις 400 μονάδες βάσης, από 203 μ.β. σήμερα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Moody's πρόκειται να αναθεωρήσει κάποια στιγμή την βαθμολογία του κρατικού χρέους στην Ιταλία "στο τέλος αυτού του μήνα".
Ο S&P πρόκειται να αναθεωρήσει την αξιολόγηση της Ιταλίας στις 26 Οκτωβρίου.

Καθησυχάζει ο Regling για την πρόσβαση της Ιταλίας στις αγορές - Moscovici: Δεν θέλουμε κρίση

Την ίδια στιγμή πάντως τα μηνύματα που έρχονται από την Ευρώπη δείχνουν μια διάθεση να μειωθεί η ένταση.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling υποστήριξε σε ομιλία του στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Μπαλί της Ινδονησίας ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος η Ιταλία να απολέσει την πρόσβασή της στις αγορές δανεισμού ή να υποβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης σε επίπεδο κατώτερο αυτού που θεωρείται επένδυση, διότι η ιταλική οικονομία παραμένει ισχυρή.
Ερωτηθείς τι θα συνέβαινε εάν η Ιταλία έχανε την πρόσβασή της στις αγορές δανεισμού, όπως είχε συμβεί στην Ελλάδα το 2010, όταν είχε ξεσπάσει η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη ο Regling ήταν σαφής αναφέροντας πως «δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος η Ιταλία να χάσει την πρόσβασή της στις αγορές, δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος να υποβαθμιστεί κάτω από το επίπεδο της επένδυσης, είναι ακόμη δύο βαθμίδες πάνω από αυτό το επίπεδο».
Αλλά και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Pierre Moscovici υποστήριξε ότι κανείς δεν θέλει μια κρίση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα μειωθεί το χρέος ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη.
«Θέλουμε να αποφύγουμε μια κρίση με την Ιταλία... αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να διασφαλίσουμε, απόλυτα, τη μείωση του ιταλικού χρέους και τη σταθερότητα στην ευρωζώνη» δήλωσε στο CNBC ο Moscovici, τονίζοντας ότι η Ιταλία είναι ένα λεπτό θέμα.

Επίθεση από Conte και Di Maio κατά της Fitch

Λίγες ώρες χρειάστηκε στην ιταλική κυβέρνηση να αντιδράσει στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης Fitch, όπου θέτει σε αμφιβολία τους δημοσιονομικούς στόχους της Ιταλίας για το 2019.
Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Luigi Di Maio, ο οποίος τόνισε, με αρκετά ειρωνικό τρόπο, «είναι καλό, όλοι όσοι είχαν προβιβάσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να απορρίπτουν την σημερινή».
Ακολούθησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, ο οποίος υποστήριξε ότι «όποιος απέρριψε την προοπτική ανάπτυξης της Ιταλίας, θα αλλάξει γνώμη.
Πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τη γραμμή μας.
Ένας διαφορετικός προϋπολογισμός θα έφερνε μια ιδιαίτερα ισχνή ανάπτυξη».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με επικεφαλής εταιριών του δημοσίου, τόνισε ότι «αν πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις και η απλούστευση της γραφειοκρατίας, θα μπορέσουν να εξασφαλιστούν άλλα 20 δισεκατομμύρια ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Fitch σε ανακοίνωσή του προειδοποίησε, για μία ακόμη φορά, για τον ιταλικό προϋπολογισμό, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η ιταλική κυβέρνηση στην Κομισιόν επιβεβαιώνει την κίνηση της Fitch να υποβαθμίσει σε αρνητικό το outlook για τις αξιολογήσεις (ΒΒΒ η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) της Ιταλίας τον περασμένο Αύγουστο.
Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, το έλλειμμα της τάξεως του 2,4% του ΑΕΠ που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2019 (έναντι 0,8% το 2018), έναντι πρόβλεψης για 2,2% από πλευράς Fitch τον Αύγουστο, θα προκαλέσει σημαντικούς κινδύνους, πέραν του 2019.
Το ποσοστό είναι κατά 1,4% υψηλότερο των στόχων που έχουν τεθεί από την ΕΕ για την Ιταλία, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενο παραπομπής της χώρας στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.
Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο οίκος, δεν αναμένεται η κυβέρνηση Λέγκας του Βορρά-Κινήματος Πέντε Αστέρων να αλλάξει ουσιαστικά τον στόχο του για το 2019.
«Όπως και στην ανασκόπηση της 31ης Αυγούστου, πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος αυξημένης αστάθειας των χρηματοπιστωτικών αγορών θα αποτελέσει τον κύριο περιορισμό του βαθμού δημοσιονομικής επέκτασης», σχολιάζεται.
Η Fitch «βλέπει» το ιταλικό δημόσιο χρέος στο 129,8% του ΑΕΠ το 2021, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ποσοστό 126,7%, αλλά και χαμηλότερη αύξηση του ΑΕΠ (1,2% το 2019 και 0,9% το 2020, έναντι 1,5% και 1,6% προηγουμένως).
Επίσης, τα διαρθρωτικά εμπόδια θα μπορούσαν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις στο 3% του ΑΕΠ, από το σημερινό 1,9%, μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας, σημειώνεται.

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Οι Ιταλοί πρέπει να μάθουν να «παίζουν» με τους κανόνες της Ευρωζώνης

Σαφές μήνυμα προς την ιταλική κυβέρνηση ότι το Βερολίνο δεν είναι πρόθυμο να «υποκύψει» σε πιέσεις και να δεχθεί τις προτάσεις της Ρώμης αναφορικά με το ιταλικό έλλειμμα για το 2019, έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, σε συνέντευξή του στη Handelsblatt.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, η Ιταλία οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του υψηλού της χρέους, ενώ η έννοια της «διεύρυνσης και υποστήριξης» στην Ευρωζώνη δεν σημαίνει ότι μία χώρα μπορεί να «εξάγει» τα προβλήματά της και να περιμένει τα υπόλοιπα κράτη – μέλη να τα λύσουν.
«Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την υποχρέωση της διαχείρισης του ογκώδους ιταλικού δημόσιου χρέους.
Αυτό είναι καθήκον της ιταλικής κυβέρνησης.
Δεν μπορείς να εξάγεις ή να περνάς τα προβλήματά σου στους εταίρους σου στην Ευρώπη.
Η Ιταλία το γνωρίζει αυτό.
Το θετικό είναι ότι αρκετοί Ιταλοί πολιτικοί έχουν δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων», τόνισε ο κ. Scholz.

Salvini: Το spread δεν θα ξεπεράσει τις 400 μ.β. - Φοροαπαλλαγές στους Ιταλούς που θα επενδύσουν στα ομόλογα  

Μήνυμα στην ΕΕ ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τον προϋπολογισμό της για το 2019 και την πρόβλεψη για έλλειμμα της τάξης του 2,4% του ΑΕΠ έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Matteo Salvini.
«Ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει
Δεν θα γυρίσουμε πίσω.
Προχωράμε μπροστά γιατί ο προϋπολογισμός αυτός θα βοηθήσει τον τόπο.
Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατέθεσαν προϋπολογισμούς που αύξησαν το δημόσιο χρέος» είπε μιλώντας στο Rai Tre ο Salvini, υπογραμμίζοντας πως «η πραγματική ζωή δεν είναι το spread».
«Το spread θα προσαρμοστεί σε μια Ιταλία που θα αναπτυχθεί ξανά» τόνισε ο Salvini, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ιταλικό spread να ξεπεράσει τις 400 μ.β. ενώ κάλεσε τους Ιταλούς να επενδύσουν στα κρατικά ομόλογα.
«Ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει φοροαπαλλαγές σε πολίτες που αγοράζουν κρατικό χρέος «είναι στο συμβόλαιο του κυβερνώντος συνασπισμού», τόνισε.
«Εάν κάποιος στοχεύει να κερδοσκοπήσει σε βάρος της Ιταλίας κάνει λάθος» είπε ο Salvini, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να σταματήσει η χώρα να χάνει «τα καλύτερα μυαλά της».
«Αν συνεχίσει αυτό, η Ιταλία θα γίνει μια χώρα που θα πεθαίνει» υπογράμμισε ο Salvini, αναφέροντας πως είναι απαραίτητο να πληρώνει λιγότερους φόρους αυτός που κάνει επενδύσεις.
«Υπάρχει ένα επενδυτικό πλάνο που δεν έχει προηγούμενο.
Υπάρχει ένα πλάνο προσλήψεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το οποίο συνδράμει και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Υπάρχουν διευκολύνσεις σε αυτούς που επενδύουν στις προσλήψεις και στην έρευνα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Salvini σχετικά με τον κυβερνητικό σχέδιο και τον υπό κατάθεση προϋπολογισμό.

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Υπερβολικές οι αποδόσεις των ομολόγων, δεν αντανακλούν τα θεμελιώδη της οικονομίας

Τη θέση ότι είναι υπερβολικές οι αποδόσεις των κρατικών ιταλικών ομολόγων και ότι δεν αντανακλούν σε καμία περίπτωση τα θεμελιώδη της οικονομίας διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria κατά τη νέα του ακρόαση από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.
Ο Tria υποστήριξε ότι η άνοδος των επιτοκίων των ομολόγων είναι λόγος για ανησυχία, τονίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση θεωρεί σωστό ότι πρέπει να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των επόμενων ετών για τον προϋπολογισμό.
Όπως είπε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ η αύξηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού για το 2019 είναι 22 δις ευρώ.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι οικονομικές προβλέψεις εγκρίθηκαν από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το Γραφείο έχει διαφορετική θέση για τους αναπτυξιακούς στόχους.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η βραχυπρόθεσμη διακύμανση της αγοράς να επισκιάσει την ικανότητα μας να διαμορφώσουμε ισορροπημένες εκτιμήσεις και προβλέψεις.
Οι πολιτικοί και οι διεθνείς οικονομικοί κίνδυνοι πάντα υπήρχαν και για αυτόν ακριβώς το λόγο στο κείμενο του προϋπολογισμού διατυπώνονται συνετές και όχι αισιόδοξες προβλέψεις.
Αλλά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να στηρίξουμε το προγραμματικό πλαίσιο της πολιτικής μας σε σενάρια κινδύνου, διαφορετικά διαστρεβλώνουμε το νόημα αυτής πρόβλεψης» είπε ο Tria.

Με υποβάθμιση προειδοποιεί την Ιταλία ο Zandi (Moody's) - Λάθος ο προϋπολογισμός

Με υποβάθμιση προειδοποιεί την Ιταλία ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's Analytics, Mark Zandi.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Zandi τονίζει ότι είναι λογικό οι ανησυχίες που έχουν εκφραστεί στις αγορές για την Ιταλία, θα αποτυπωθούν στις αξιολογήσεις των οίκων.
Και εξηγεί: «Η κρίση των αγορών, όπως και των οίκων αξιολόγησης, δεν βασίζεται στην πολιτική αλλά στα νούμερα, τα οποία είναι αντικειμενικά και ίδια για όλους».
Ο Zandi χαρακτήρισε λανθασμένη την τακτική που ακολουθεί η ιταλική κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας ότι: «Είναι ένα λάθος, είναι σαν να τζογάρεις με τη μακροπρόθεσμη οικονομική και φορολογική υγεία της Ιταλίας, σε μια περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να εργαστείτε για να μειώσετε το δημοσιονομικό έλλειμμα και να μειώσετε το χρέος, επειδή η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη.
Εάν ήμουν στη θέση της ιταλικής κυβέρνησης, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία, ώστε να τακτοποιήσω τα του οίκου μου από φορολογική άποψη αντί να επεκτείνω το έλλειμμα και το χρέος».
Σημειώνεται ότι Moody's και S&P αναμένεται να αναθεωρήσουν την αξιολόγησή τους για την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας στα τέλη Οκτωβρίου.
Ο Moody's, αξιολογεί το αξιόχρεο της Ιταλίας στη βαθμίδα Baa2
Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τον Αύγουστο το outlook σε αρνητικό, διατηρώντας αμετάβλητο το αξιόχρεό της στη βαθμίδα ΒΒΒ.
Ο οίκος S&P την αξιολογεί στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές.

 

Πηγή : bankingnews.gr

Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr