Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψειςΗμερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2697 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 21/06/2018 | Διαβάστηκε 74 φορές

Ουρές στον ΧΥΤΑ Φυλής

 

Ουρές χιλιομέτρων σχημάτιζαν χθες τα απορριμματοφόρα στους δρόμους που οδηγούν στον ΧΥΤΑ Φυλής. Καθώς η κατάσταση σταδιακά ομαλοποιείται, οι 66 δήμοι της Αττικής καλούνται να συλλέξουν όχι μόνο τις καθημερινές ποσότητες, αλλά και τους τουλάχιστον 15.000-20.000 τόνους απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί τις προηγούμενες μέρες στους δρόμους. 

Ο πολυπληθέστερος δήμος της πρωτεύουσας, ο Δήμος Αθηναίων, εκτιμά ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων θα έχει συλλεγεί. Ηδη από χθες το νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ Φυλής ξεκίνησε να δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων, ενώ από σήμερα εκτιμάται ότι θα φθάσει στο «φυσιολογικό» για τη λειτουργία του επίπεδο. Οπως επισημαίνει η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτη Μπιζά, χθες ήταν η πρώτη ημέρα μετά τον εντοπισμό του ρήγματος στον ΧΥΤΑ κατά την οποία «καλύφθηκαν» όλες οι ημερησίως παραγόμενες ποσότητες απορριμμάτων.

Ετσι, εφόσον ομαλοποιηθεί και η είσοδος των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ, οι δήμοι θα μπορέσουν σταδιακά να συλλέξουν τους λόφους απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί σε ολόκληρη την Αττική. Παράλληλα, ο ΕΔΣΝΑ θα δώσει εντολή να «αδειάσουν» κατά προτεραιότητα τα τέσσερα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων της πρωτεύουσας, προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι η συλλογή και των μπλε κάδων.

Στον ΧΥΤΑ Φυλής ξεκίνησε να στέλνει από προχθές απορρίμματα και ο Δήμος Αθηναίων. «Από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρόβλημα δώσαμε προτεραιότητα στο 1ο διαμέρισμα (σ.σ. ιστορικό κέντρο, Ψυρρή, Πλάκα, Κουκάκι, Εξάρχεια, Κολωνάκι, Ιλίσια), γιατί εκεί βρίσκεται η τουριστική “καρδιά” της Αθήνας και η εικόνα της πρωτεύουσας», λέει ο Γιώργος Μπρούλιας, αντιδήμαρχος Καθαριότητας. «Επίσης δώσαμε έμφαση στην περιοχή της Κυψέλης, γιατί γνωρίζουμε πως, λόγω της μορφολογίας της, αν εκεί η κατάσταση “ξεφύγει” θα είναι μετά δύσκολο να μαζευτεί. Η περιοχή του 4ου (σ.σ. Πατήσια, λόφος Σκουζέ, Ακαδημία Πλάτωνος) και του 5ου διαμερίσματος (σ.σ. Προμπονάς, Ριζούπολη, Λαμπρινή, Αγιος Ελευθέριος, Κολιάτσου) είναι σε μέτρια κατάσταση και θα βελτιωθεί σαφώς μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ στο 2ο (σ.σ. Παγκράτι, Μετς, Νέος Κόσμος) και στο 7ο διαμέρισμα (σ.σ. Γηροκομείο, Αμπελόκηποι, Γκύζη, Γουδί) ξεκινήσαμε από σήμερα πιο εντατικά, καθώς είχαν υποχρεωτικά μείνει πίσω τις προηγούμενες ημέρες. Νομίζω ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί σχεδόν παντού. Ο ΧΥΤΑ όμως εξακολουθεί να μη δέχεται ογκώδη αντικείμενα, οπότε η απομάκρυνσή τους θα καθυστερήσει τουλάχιστον για μία εβδομάδα».

Να σημειωθεί ότι ο δήμος έχει πραγματοποιήσει από το 2013 διαγωνισμό για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Ελαιώνα, ωστόσο δεν έχει ακόμα αναδειχθεί ανάδοχος, κυρίως λόγω του πλήθους των ενστάσεων και προσφυγών των διαγωνιζομένων.

 

Πηγή : Kathimerini

Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr