Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψειςΗμερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2692 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 12/06/2018 | Διαβάστηκε 85 φορές

Σκοπιανό: Τα επόμενα βήματα για Τσίπρα- Ζάεφ, αν κλείσει σήμερα η συμφωνία

Σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί το καταληκτικό τηλεφώνημα Τσίπρα- Ζάεφ, από όπου - εκτός απροόπτου- θα βγει "λευκός καπνός" για την επίτευξη συμφωνίας στο ονοματολογικό μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

Το χθεσινό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ στον έλληνα ομόλογό του, κατέδειξε ότι υπάρχει ακόμη απόσταση να διανυθεί προκειμένου να δώσουν τα "χέρια" οι δυο πρωθυπουργοί, κυρίως σε ό,τι αφορά την απαίτηση της Αθήνας, η ονομασία που θα προκριθεί ( πιθανότατα το "Βόρεια Μακεδονία") να έχει ισχύ "έναντι όλων" ( erga omnes).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζάεφ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο εσωτερικό του για την απαιτούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, εξ΄ού και οι "λεπτομέρειες" της συμφωνίας σε ό,τι αφορά το erga omnes, παραμένουν ζητούμενο προς επίλυση με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Από την Κυβέρνηση πάντως διαμηνύουν ότι "εκπτώσεις" σε ό,τι αφορά όσα έχει ζητήσει και έχουν αποτυπωθεί στα κείμενα της συμφωνίας που συνομολογήθηκε μεταξύ των κλιμακίων Ελλάδας- πΓΔΜ δεν πρόκειται να κάνει, όπερ σημαίνει ότι η επίτευξη λύσης θα συμπεριλαμβάνει την υποχρέωση της γείτονος για αποδοχή της σύνθετης ονομασίας έναντι όλων, με αλλαγές στο Σύνταγμα που θα προβλέπουν και απαλοιφή των αλυτρωτικών της βλέψεων.

Το χρονοδιάγραμμα

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαπραγματεύσεων:

1. Η Αθήνα έδωσε τη δυνατότητα στα Σκόπια να επιλέξουν την ονομασία που επιθυμούν από το πακέτο των προτάσεων Νίμιτς μεταξύ των ονομάτων: Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία, με "αντάλλαγμα" το erga omnes. (Έχει προκριθεί το "Βόρεια Μακεδονία).

2. Σε ό,τι αφορά τα της γλώσσας, ως φαίνεται, αυτή θα προσδιορίζεται ως Μακεδονική, αλλά με τη διευκρίνιση ότι δεν έχει καμία σύνδεση με την αρχία , ελληνική Μακεδονία αλλά ανήκει στην οικογένεια των σλαβικών γλωσσών.

3. Η συνομολόγηση συμφωνίας θα σημάνει καταρχήν την πρόσκληση της πΓΔΜ για ένταξη στην ΕΕ και ακολούθως στο ΝΑΤΟ, υπό την αίρεση ότι μέλος της Ε.Ε και της ευρωατλαντικής συμμαχίας θα γίνει η χώρα όταν ολοκληρωθούν τα "προαπαιτούμενα" που έχει θέσει η Ελλάδα.

4. Όπερ σημαίνει ότι σε πρώτη φάση η συμφωνία θα πρέπει να περάσει από την βουλή της πΓΔΜ και αφού λάβει έγκριση, θα δοθούν τουλάχιστον δυο μήνες προθεσμία για την διενέργεια Δημοψηφίσματος.

5. Αμέσως μετά θα απαιτηθεί χρόνος προκειμένου να προβούν οι γείτονες στις απαιτούμενες συνταγματικές αλλαγές.

6. Όταν ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, τότε η Ελλάδα θα φέρει για κύρωση τη συμφωνία στη Βουλή (δηλαδή ... κατά τον Δεκέμβριο) οπότε θα "ανάψει" το πράσινο φως για την ένταξη της πΓΔΜ σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.

Το Σάββατο στις Πρέσπες

Εάν ωστόσο επιβεβαιωθεί το καλό κλίμα που μετέδωσε σε δηλώσεις του χθες ο Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ("πιθανότατα αύριο θα έχουμε συμφωνία"), τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδοθεί σε "αγώνα" δρόμου για να τρέξουν οι εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις σχεδιαζόμενες κινήσεις του, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει πρώτα τον Προκόπη Παυλόπουλο και αμέσως μετά τους πολιτικούς αρχηγούς.

(Ακόμη πάντως δεν έχει αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα γίνει η ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων).

Στόχος σε κάθε περίπτωση θα είναι, δεδομένων και των σφιχτών προθεσμιών, Τσίπρας και Ζάεφ να μεταβούν το προσεχές Σάββατο στις Πρέσπες όπου και θα πέσουν οι υπογραφές για την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας- πΓΔΜ που θα σημάνει τη λήξη της χρόνιας εκκρεμότητας.

Πηγή: capital.gr

 

Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr