Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψειςΗμερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2685 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 18/05/2018 | Διαβάστηκε 273 φορέςΔύο νέα βιβλία για την ισότητα των γυναικών με τους άνδρες στις σχολικές βιβλιοθήκες!

 

Δύο νέες εκδόσεις του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), οι οποίες στοχεύουν στην κατάρριψη στερεοτύπων που σχετίζονται με τα δύο φύλα, από τη σχολική ηλικία, παρουσιάστηκαν στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. «Το λουλούδι της ισότητας» και η «Σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεως κατά των γυναικών» είναι τα δύο βιβλία, τα οποία μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα βρίσκονται στις βιβλιοθήκες των σχολείων όλης της Ελλάδας, με στόχο να αποτελέσουν εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στην ευέλικτη ζώνη των δημοτικών και στη θεματική εβδομάδα των γυμνασίων. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συζητηθούν αυτά τα θέματα. Ευτυχώς, οι εκπαιδευτικοί πήραν και αυτό το θέμα στην πλάτη τους και πέρυσι είχαμε μία εξαιρετικά επιτυχημένη ολοκλήρωση της θεματικής εβδομάδας» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι δύο εκδόσεις.

Τα πολλά πρόσωπα της βίας στην καθημερινότητα των γυναικών

 «Τα θέματα αυτά έχουν σχέση με αντιλήψεις, νοοτροπίες, ιδεολογίες, με τις οποίες πρέπει να συγκρουστούμε με συστηματικό τρόπο και με μακροπρόθεσμη στρατηγική» πρόσθεσε. «Είναι ένας τρόπος, μέσω των βιβλίων, να μπουν στην εκπαιδευτική διαδικασία τα θέματα ισότητας» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Ειρήνη Αγαθοπούλου και σημείωσε ότι οι δύο εκδόσεις είναι βασισμένες στη «Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεων κατά των Γυναικών» (CEDAW), του 1979, την οποία η Ελλάδα έχει επικυρώσει από το 1983. Το βιβλίο «Σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεως κατά των γυναικών», το οποίο απευθύνεται σε εφήβους, αποτελεί μετάφραση του βιβλίου της UN Women για τη Σύμβαση, ενώ το βιβλίο «Το λουλούδι της ισότητας» είναι πρωτότυπη έκδοση. «Ήταν πρόκληση στη συγγραφή του να αποφευχθούν στερεοτυπικές αναφορές» τόνισε η κ. Αγαθοπούλου.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Κέντρο, «πρόκειται για την προσπάθεια του ΚΕΘΙ, κατόπιν παρότρυνσης του υπουργείου Παιδείας, να εκλαϊκεύσει και να απλοποιήσει σημαντικά κείμενα για την έμφυλη ισότητα και να θέσει με δημιουργικό, προσιτό και ευχάριστο τρόπο στις συζητήσεις παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων τα θέματα του φύλου και της ισότητας στην κοινωνική και πολιτική ζωή, την εργασία, την εκπαίδευση, αλλά ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένεια». Το κάθε βιβλίο έχει τυπωθεί σε 5.000 αντίτυπα, ενώ στόχος είναι να υπάρξουν και επανεκδόσεις, ώστε να χρησιμοποιηθούν από δημοτικές βιβλιοθήκες και δημόσιους φορείς.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr