Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψειςΗμερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2690 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 11/11/2015 | Διαβάστηκε 1332 φορές

 

Η ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990Η μελέτη των Ωροσκοπίων μιας Συναστρίας Ερωτικής, μας δίνει χρήσιμα στοιχεία για να εξαχθούν συμπεράσματα, εκτός το ταίριασμα χαρακτήρων, και για την ύπαρξη ή μη ερωτικής χημείας.
Το σημαντικότερο βήμα εκτός των σχέσεων Ηλίου, Σελήνης, Κυβερνητών 5ου, 7ου, 8ου οίκο και Μεσοδιαστημάτων Αφροδίτης/Δία, Αφροδίτης/ Άρη είναι και τα Τέσσερα Στοιχεία των Ζωδίων: Φωτιά, Γη, Αέρας και Νερό.
Σύμφωνα με την Αστρολογία τα ζώδια της Φωτιάς είναι ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης. Της Γης είναι ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως, Του Αέρα είναι οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος και τέλος του Νερού είναι ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες.
Άτομα που τα Ζώδιά τους έχουν το ίδιο στοιχείο, συχνά έλκονται και ταιριάζουν.
Το ίδιο στοιχείο στο συνδυασμό με τον Ήλιο είναι ένας καλός οδηγός συμβατότητας, που συνήθως τον χρησιμοποιούν στα λαϊκά ωροσκόπια. Όμως το Ζώδιο του Ήλιου, όπως ξέρουμε, δεν είναι ο μόνος βασικός παράγοντας ενός ωροσκοπίου.
Το Σεληνιακό Ζώδιο, για παράδειγμα μπορεί να αποδειχτεί πολύ βοηθητικό για να κατανοήσουμε πώς οι άνθρωποι σχετίζονται σε συναισθηματικό επίπεδο και πώς ταιριάζουν τα προσωπικά τους χόμπι. Για παράδειγμα, κάποιος με τη Σελήνη στον Αιγόκερω μπορεί να αναζητήσει ένα συγκάτοικο που η Σελήνη του να είναι συμβατή με τα ζώδια της Γης: Παρθένοι ή Ταύροι. Άτομα που τα πάνε καλά, όπως Δίδυμοι και Ζυγοί, μπορεί να διαπιστώσουν ότι δεν τα πάνε καλά αν ο ένας από αυτούς έχει τη Σελήνη στον αυστηρό Αιγόκερω και θέλει να διακοσμήσει το σπίτι με σκούρα χρώματα και βαριά έπιπλα, ενώ κάποιος άλλος που έχει τη Σελήνη στον Λέοντα μπορεί να θελήσει να βάψει το λίβιγκ-ρουμ με έντονα χρώματα και να σκορπίσει παντού χρωματιστά μαξιλάρια.
Αλλά τι γίνεται με το ρομαντικό έρωτα, αυτό το μυστηριώδες ανθρώπινο αίσθημα; Πολλά ζευγάρια, ενώ έχουν φιλικές σχέσεις πολύ καλές, διαπιστώνουν ότι έχουν διαφορετική προσέγγιση στον έρωτα και στο σεξ. Η Αφροδίτη και ο Άρης είναι τα πιο σημαντικά σύμβολα στον τομέα αυτό. Συχνά, οι πλανήτες αυτοί ονομάζονται και πλανήτες «ατομικών επιθυμιών». Ο Άρης αντιπροσωπεύει τον ανδρισμό και συνεπώς τη σεξουαλική ενεργητικότητα του άντρα με την οποία πετυχαίνει αυτό που επιδιώκει, ενώ η Αφροδίτη συμβολίζει τη σεξουαλική θηλυκότητα, με την οποία προσπαθεί να έλκει ό,τι επιθυμεί να έχει.
Η μοντέρνα ψυχολογία διδάσκει ότι είμαστε ενδόμυχα αμφισεξουαλικοί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε ομοφυλόφιλοι ή ότι δεν είμαστε ετεροσεξουαλικοί. Σημαίνει ότι μέσα μας έχουμε ποιότητες αρσενικού και θηλυκού. Η Αστρολογία βέβαια το ήξερε αυτό από πολύ καιρό πριν, μια και σε κάθε γενέθλιο ωροσκόπιο υπάρχει η «θηλυκότητα»: Σελήνη, Αφροδίτη και ο «ανδρισμός»: Ήλιος, Άρης. Οι άντρες μπορούν να εκφράσουν πιο εύκολα τον Άρη τους και οι γυναίκες την Αφροδίτη τους. Αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι και άλλοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την ισορροπία έκφρασης των ποιοτήτων αυτών. Κάποιος με τον Αρη να ανατέλλει είτε είναι άντρας είτε γυναίκα, θα θελήσει να δείξει εξωστρέφεια, κυριαρχικότητα «αντρικές» ποιότητες, ενώ κάποιος με τον Ήλιο ή τη Σελήνη σε σύνοδο ή σε τρίγωνο με την Αφροδίτη, θα επιδείξει χάρη και λατρεία για καθετί το όμορφο και καθετί που συνδέεται με τη θηλυκότητα. Μια δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο - για παράδειγμα, μια σύνοδος ή ένα τετράγωνο με τον Κρόνο - μπορεί να δυσκολέψει την έκφραση του Άρη ή της Αφροδίτης, αν οι πλανήτες αυτοί έχουν την επιρροή της συνόδου.
Οι τοποθετήσεις της Αφροδίτης και του Άρη και οι όψεις τους στο γενέθλιο ωροσκόπιο, μιλούν για τις συνήθειες του ενδιαφερομένου, για τις προσδοκίες που έχει από τον έρωτα, και το σεξ. Ένας προεξέχων Άρης - σημαίνει ότι ο Άρης βρίσκεται σε γωνία, εξυψώνει τον οίκο ή το ζώδιο ή σχηματίζει ιδιαίτερα καλή όψη - δείχνει ένα άτομο που έχει την ευκολία να εκφράζει τις ποιότητες του Άρη, όπως δραστηριότητα, θετικότητα, είτε το άτομο αυτό είναι άντρας είτε γυναίκα. Κάποιος που έχει σε πιο προεξέχουσα θέση την Αφροδίτης από τον Άρη, μπορεί και έχει μεγαλύτερη άνεση με τις λεγόμενες γυναικείες δραστηριότητες - που είναι οι κοινωνικές ή καλλιτεχνικές, κι εδώ δεν παίζει ρόλο αν το άτομο είναι γυναίκα ή άντρας.
Η κλασική «ιδανική» σχέση είναι αυτή ανάμεσα σε ένα άντρα «Αρειανά» και μια γυναίκα με «Αφροδιτιακά» προσόντα, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι ζευγάρια με διαφορετικούς σχηματισμούς δεν τα περνάνε καλά. Όταν και τα δύο μέλη του ζευγαριού έχουν τον Άρη σε προεξέχουσα θέση από την Αφροδίτη, η σχέση τους θα είναι θυελλώδης, αλλά με πολλή πάθος. Στα ζευγάρια αυτά φαίνεται ότι αρέσουν οι καυγάδες, όσο και τα φιλιά και οι συμφιλιώσεις. Αλλά μπορεί να διοχετεύουν και τα προσόντα τους αυτά, δηλαδή τις ενέργειες του Άρη, σε δράση, σε σπορτίβ ζωή, αφού σε ένα αγώνα π.χ. τένις μπορεί να εκφραστούν μέσα από το συναγωνισμό. Άτομα που και τα δύο έχουν στοιχεία του Άρη, μπορεί να αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Η εμφάνιση αρμονίας και ομόνοιας μπορεί να είναι τόσο σημαντική για αυτά, που οι τυχόν διαφωνίες, ασυμφωνίες και προστριβές μπορεί να κρύβονται για να μην προκληθεί διατάραξη της γαλήνης για ανοιχτές διαφορές. Από την άλλη, αυτό το ζευγάρι πιθανά να έχει ένα καλά διακοσμημένο σπίτι και να οργανώνει εκεί συχνά γιορτές. Για κάθε άτομο, το στοιχείο της Αφροδίτης ή του Άρη είναι ο πιο σημαντικός οδηγός των βασικών συνηθειών και των προσδοκιών για τις αισθηματικές του σχέσεις.
Όταν η Αφροδίτη και ο Άρης είναι στο ίδιο στοιχείο ή αν τα στοιχειά είναι αρμονικά - για παράδειγμα Αέρας και Φωτιά ή Γη και Νερό - πιθανά το άτομο αυτό να μπορεί εύκολα να διαπιστώνει τι θέλει και τον τρόπο που θα το αποκτήσει. (Βέβαια, δυσαρμονικές όψεις από άλλους πλανήτες, όπως Κρόνος, Ουρανός ή Ποσειδώνας μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα). Αν το άτομο έχει την Αφροδίτης και τον Άρη με στοιχεία μη συμβατά, για παράδειγμα Άρης στον Αιγόκερω (Γη) και Αφροδίτη στους Διδύμους (Αέρα) - μπορεί να διαπιστώσει ότι τον κατέχει μια τάση να πάει μια από τη μια και μια από την άλλη κατεύθυνση, και ότι τα αισθήματα του είναι αντιφατικά. Ένας άντρας με αυτό το σχηματισμό μπορεί να αναρωτιέται συχνά γιατί η μοίρα τον κάνει να έχει σχέσεις με γυναίκες ανεύθυνες που τον αφήνουν να κάνει όλες τις δουλειές αυτός.
Και η απάντηση είναι ότι η Αφροδίτη στους Διδύμους που φέρνει τα δύο άτομα κοντά και ο Άρης στον Αιγόκερω που τους θέλει να αγωνίζονται σκληρά για να πετύχουν ένα κοινό σκοπό. Μία γυναίκα με την Αφροδίτης στον Καρκίνο (Νερό) και τον Άρη στον Τοξότη (Φωτιά) αναρωτιέται γιατί οι ενθουσιώδεις άντρες που ερωτεύεται δεν θέλουν να κάνουν νόμιμο το δεσμό τους και να δημιουργήσουν ένα σπίτι μαζί της. Αν έχετε την Αφροδίτης και τον Άρη σε μη συμβατά στοιχεία στο χάρτη σας, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να φέρετε κάποια ισορροπία στη σχέση σας. Μπορεί να θελήσετε να αποδώσετε την ευθύνη των προστριβών σας στο σύντροφό σας, αλλά θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο εύκολο να λύσετε τα προβλήματα σας αν αναγνωρίσετε ότι οι δικές σας απαιτήσεις μπορεί να είναι αυτές που προκαλούν τις προστριβές και οι οποίες βρίσκουν αδιαλλαξία από μέρους του συντρόφου σας. Αν η Αφροδίτη και ο Άρης βρίσκονται στο ίδιο ή σε συμβατά στοιχεία θα έχετε μεγάλη ανάγκη να διατηρήσετε μια ήπια σχέση, ίσως με κάποιον που σας μοιάζει πολύ.

 

 

 


Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr