Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψεις
Ημερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2692 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 05/11/2015 | Διαβάστηκε 1162 φορές

Το Συναίσθημα της Αγάπης
Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990

Ερέθισμα για αυτή τη σημείωση είναι ένα ερώτημα που έχω δεχτεί συχνά και είναι το εξής :
….Αναρωτιέμαι...ποιος είναι πιο τυχερός...αυτός που αγαπήθηκε πολύ ή αυτός που αγάπησε πολύ.....?
Η απάντηση είναι πως οι καταστάσεις δεν είναι θέμα τύχης .... ο ένας που αγαπήθηκε ήταν αυτός που είχε διάθεση να δώσει την ενέργεια της Αγάπης στο άλλο άτομο... Το άλλο άτομο ήταν ο αντίστοιχος δέκτης που ήθελε να πάρει... Όμως μην τα βλέπουμε εγωιστικά ή καλύτερα μονόπλευρα.... Και οι δύο δίνουν και παίρνουν απλά στον ένα είναι εμφανή τα σημάδια του "δίνω" στον άλλον δεν είναι και νομίζουμε πως είναι του "παίρνω".
Απ' τη στιγμή που υπάρχει μία κατάσταση τα πράγματα είναι αμφίδρομα και οι εξωτερικοί παρατηρητές δεν το αντιλαμβάνονται και λένε τα σχόλια τους.... ενώ εκείνοι που είναι εκ των έσω κάποιες στιγμές πάλι ο εγωισμός τους κάνει να τα βλέπουν έτσι όπως διατυπώνεται συχνά αυτή η ερώτηση..... Χημεία είναι και η Αγάπη είναι το υπέρτατο.... αλλά μπορεί και να αποτραβηχτούν καθώς είναι συχνά πρωτόγνωρο φαινόμενο ή τρομάζει… σχεδόν όλους μας κυρίως εάν δοθεί «απότομα». Σε εισαγωγικά η λέξη «απότομα» γιατί δεν μπορεί να ελεγχθεί. ....συνήθως τα σημάδια της κατάστασης μένουν για καιρό.... ίσως μετά φέρνουν κατάθλιψη όταν λήξει αυτή η κατάσταση των δύο ατόμων. Γίνονται διάφορα στην ψυχοσύνθεση μετά την απώλεια και βιώνεται όπως ένας θάνατος.
Είναι μία απώλεια.... μία απώλεια που δεν μπορεί να δεχτεί συμπαράσταση.....από κανέναν. Πχ. εάν πεθάνει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο...... θα είναι γύρω ή κοντά μας πρόσωπα να προσπαθήσουν να συμπαρασταθούν. Αν υπάρξει ένας χωρισμός απομονωνόμαστε… καθώς κατανοούμε πως κανείς δεν θα καταλάβει.
Η απομόνωση, συμβάλλει στην κατάθλιψη, την έλλειψη εμπιστοσύνης.... αργότερα και στην αυτοκαταστροφή που γίνεται μαθηματικά με τρόπους πάλι συναισθηματικής φύσης. Πχ φλερτ πολλαπλά που αποτραβιόμαστε καθώς τίποτε δεν αντικαθιστά το άτομο που άγγιξε την ψυχή μας –τουλάχιστον στον άμεσο χρόνο, ίσως καταστάσεις μιας βραδιάς και μετά πάλι θλίψη καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα αντίστοιχο συναίσθημα.....
Με λίγα λόγια εάν κανείς το βιώσει.... είναι κάτι πρωτόγνωρο, αρκετά δυνατό, δύσκολο να το εκφράσει σε τρίτους... και αισθάνεται ταυτόχρονα και θεματοφύλακας αυτού του συναισθήματος. Δεν αφήνει τον εαυτό του να το βιώσει πάλι τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα. Όχι γιατί δεν θα μπορέσει να το ζήσει πάλι αλλά γιατί το θεωρεί κάτι πρωτόγνωρο και θέλει να το φυλάξει έτσι και όχι με επανάληψη άλλου ατόμου.
...Είναι μία απ' τις βασικές αιτίες αν όχι κατάθλιψης -όχι οξείας αλλά χρόνιας- ή καλύτερα μελαγχολίας.... και κανείς δεν μπορεί να το κατανοήσει εάν δεν έχει γνώσεις "περί Ψυχής" (Ψυχιατρική, ψυχολογία, ομοιοπαθητικής, αστρολογίας κλπ) Σε ομοιοπαθητική εάν θέλει το άτομο να βοηθηθεί, πολύ καλά αποτελέσματα φέρνει η Ignatia πάντα υπό παρακολούθηση ομοιοπαθητικού Γιατρού. Απλά θα βοηθήσει το άτομο να κατανοήσει το μέγεθος - βάθος του συναισθήματός τους και να μην βγαίνει μπέρδεμα με θυμό, μίσος, έλλειψη διάθεσης κτλ.....
Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr