Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψειςΗμερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2710 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 26/04/2017 | Διαβάστηκε 550 φορές

Η Θετική και η Αρνητική πλευρά του Ταύρου

Από τον Κώστα Κονδύλη
Τηλ. 14990 

Θετική πλευρά
Επιμένοντας να ξεπεράσει τα εμπόδια, με όπλο το σταθερό του χαρακτήρα, την εντιμότητα και τη μέθοδο, κατακτά σχεδόν πάντοτε το στόχο. Ήσυχος κι αποφασιστικός, διακρίνεται για την πίστη του σε ανθρώπους, αρχές και αξίες ζωής. Η αφοσίωση στο έργο - που αφορά σταδιοδρομία ή οικογένεια - υποστηρίζεται από τις διοικητικές ικανότητες και την επιμονή. Η απλότητα στην εκδήλωση του ενδιαφέροντος για πρόσωπα και πράγματα εμπλουτίζεται με την στήριξη που πάντοτε προσφέρει σε όσους βρίσκονται γύρω του. Το πρακτικό μυαλό υλοποιεί πάντοτε τα προγράμματα. Η αξία των αποκτημάτων αναγνωρίζεται μέσα από τον ειλικρινή αγώνα για τη διατήρηση τους. Αργά και μεθοδικά, με προσοχή, σκέψη και σταθερή άνοδο, ο Ταύρος παλεύει να εδραιώσει την εξουσία του. Να σταθεί σα νικητής στις επάλξεις του ογκώδους κάστρου, που κτίζει στο ασφαλέστερο σημείο της επικράτειας όπου επιδιώκει να κυριαρχήσει.
Γνωρίζει πως στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται και το κυριότερο, όσα έχουμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε. Το ρευστό, οι Τράπεζες, το Χρηματιστήριο, οι Τίτλοι αποτελούν συνήθως το θέατρο των επιχειρήσεων του. Όσα αποκομίζει απ'  τις προσπάθειές του, τα επενδύει προσανατολισμένος στην ασφάλεια της απόδοσης.
Όταν είναι προικισμένος ο Ταύρος αφοσιώνεται στην τέχνη. Τραγούδι, ζωγραφική, μόδα, θέατρο, αρχιτεκτονική τον απορροφούν, εφ'  όσον πιστέψει πως είναι εφικτή η επιδίωξη υλικών απολαβών.
Αναγνωρίζει τις παραδοσιακές αξίες και τα έθιμα. Είναι σκεπτικιστής απέναντι σε κάθε νεωτερισμό, καθώς γνωρίζει πως δεν υπάρχει τίποτα πιο χρήσιμο απ'  το δοκιμασμένο. Αντλεί αυτοπεποίθηση από την φιλοδοξία και τη σταθερή πάλη με το περιβάλλον, που αποτελεί το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τις περιστασιακές αποτυχίες. Η μαχητικότητα του είναι ήρεμη και διαρκής. Δεν επιλέγει τη ρήξη με πρόσωπα και καταστάσεις. Προτιμά να γίνει χρήσιμος και ν'  αποτελέσει μέρος των εξελίξεων μια και δεν είναι επαναστάτης. Κρατά όμως πάντοτε στη μνήμη του τα αρνητικά συμβάντα. Όταν θεωρήσει πως η απειλή για το Ζωτικό του Χώρο είναι άμεση και αναπόφευκτη, μεταμορφώνεται σε αφηνιασμένο πολεμιστή. Η δύναμή του είναι αργή και ανεξάντλητη. Η προστασία, λοιπόν που μπορεί να προσφέρει σε όποιον στέκει δίπλα του, αποτελεί το ύψιστο κίνητρο που εδραιώνει τη σχέση του με τον πλησίον. Επιδιώκει ο δεσμός και οι συνεργασίες να διατηρηθούν για πάντα. Αγαπά μ'  ένα προσωπικό βάθος. Προσφέρει και δέχεται στιγμές απόλαυσης, άνεσης και ικανοποίησης.
Αισθάνεται και μεταδίδει στιγμές ερωτικού Νιρβάνα και απόλυτο αισθησιασμό. Αυτό για τον Ταύρο είναι εκδήλωση της Θείας παρουσίας στον Κόσμο και φροντίζει να μεταδώσει την πεποίθησή του σε όσους έχει κοντά του. Αξιόπιστος εραστής, αποδεικνύει πως το σεξ δεν είναι απλά μερικές στιγμές πάθους, μα μια ολόκληρη διαδικασία που θυμίζει Κέλτικο παραμύθι. Η επιδίωξη της διασκέδασης είναι καθημερινή και συνήθως επικεντρώνεται στην άνεση, τη μουσική, το καλό φαγητό, την καλοπέραση. Διαπιστώνεται, λοιπόν, περίτρανα πως ο έρωτας περνά απ'  το στομάχι !!  

Αρνητική πλευρά
Οι συντηρητικές ιδέες συχνά ευνουχίζουν τη φαντασία, οδηγώντας στην ακαμψία.  Εκδηλώνεται έτσι, καθυστέρηση, μετριότητα και κακοί τρόποι. Ο κίνδυνος της υπερβολής παραμονεύει στην επικράτεια του Ταύρου. Η απουσία της κοινής λογικής και του μέτρου, τον μετατρέπει σ'  έναν πεισματάρη, δογματικό και ιδιόρρυθμο άνθρωπο. Δυσκολεύεται ιδιαίτερα ν'  αλλάξει απόψεις και αποφάσεις. Ντύνεται, έτσι, συχνά το μανδύα του ξεροκέφαλου ή του φανατικού. Δείχνοντας ατολμία και καχυποψία, κυριαρχείται πολλές φορές από εγωισμό, φιλαργυρία και μιζέρια στα οικονομικά. Στην προσπάθεια να διατηρήσει τα κεκτημένα, στρέφεται σε απόψεις και νοοτροπίες παρωχημένες. Του λείπει η διορατικότητα και η ικανότητα πρόβλεψης των επερχόμενων αλλαγών.
Η παραμονή στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα και η εμμονή σε ρουτίνες και συνήθειες, τον καθιστά τεμπέλη και βαρετό. Αντιδρά με άσχημο τρόπο στην κριτική. Αδυνατεί να συνθέσει καινούριες απόψεις, αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.
Αγκιστρωμένος στην απόκτηση όλο και περισσότερων αγαθών, παύει κάποτε να ζει σαν άνθρωπος. Η αγάπη για το φαγητό διολισθαίνει συχνά σε λαιμαργία και γαστριμαργικές υπερβολές. Ενίοτε προσκολλάται υπερβολικά στον - την σύντροφο, μια και αισθάνεται ανασφαλής συναισθηματικά. Προκαλεί, με τον τρόπο αυτό, ασφυξία και αντίδραση στους ανθρώπους που αγαπά. Πολλές φορές επιμένει να διατηρεί σχέσεις και συνεργασίες που έχουν ¨καεί¨ ουσιαστικά, μια και δυστροπεί στην αλλαγή της καθημερινότητας του. Κάποτε περνά μεγάλες περιόδους παθητικότητας και αδράνειας, που έχουν σαν αποτέλεσμα την αδιαφορία απέναντι σε πρακτικούς σκοπούς.
Σ' όλους τους τομείς της ζωής το πρόβλημα εντοπίζεται στον καθολικό προσανατολισμό στην ύλη, στην αδυναμία να εκτιμήσει οτιδήποτε βρίσκεται εκτός των ορίων της απτής πραγματικότητας. Το μάθημα που καλείται να εσωτερικεύσει, είναι πως υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο ευτυχισμένο. Η ουσιαστική αίσθηση ασφάλειας κρύβεται στην ειλικρινή και γνήσια αγάπη του καθενός από εμάς για τον εαυτό του.

 

 


Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr