Σταύρος Μιχαήλος 14990 Αστρολογικές προβλέψεις
Ημερήσιο Ωροσκόπιο | Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο | Μηνιαίο Ωροσκόπιο | Ετήσιο Ωροσκόπιο
2694 Χρήστες Online
   ΚΡΙΟΣ     
ΤΑΥΡΟΣ     
ΔΙΔΥΜΟΙ   
ΚΑΡΚΙΝΟΣ    
ΛΕΩΝ    
ΠΑΡΘΕΝΟΣ  
ΖΥΓΟΣ   
ΣΚΟΡΠΙΟΣ   
ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
ΙΧΘΕΙΣ    
21/3-20/4
21/4-20/5
   21/5-21/6  
22/6-22/7  
23/7-23/8   
24/8-22/9
23/9-22/10
23/10-22/11
23/11-21/12
22/12-19/1
20/1-19/2
20/2-20/3

Save

SaveΛάβε E-mail με το δωρεάν ωροσκόπιο σου
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λάβετε το προσωπικό σας ωροσκόπιο

Όνομα:
Φύλο:
Email:
Ημερομηνία και ώρα γέννησης
Συχνότητα λήψης ωροσκόπιου:
Ημερήσιο Εβδομαδιαίο Μηνιαίο Ετήσιο

Τα e-mail σας είναι ασφαλή
Δείτε την πολιτική απορρήτου
Ημερομηνία 26/04/2016 | Διαβάστηκε 1103 φορές…Κάνοντας τον Σταυρό μας

Από τον Σταύρο Μιχαήλο
Τηλ. 14990


Βρισκόμαστε στη Μεγάλη βδομάδα, την εβδομάδα των Παθών του Χριστού της Σταύρωσης και της Ανάστασής του μία απ’ τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθόδοξης πίστης και του Χριστιανισμού.
Ο Σταυρός, σύμβολο μας, τον συναντάμε στις εκκλησίες, στα σπίτια αλλά και ως σύμβολο πίστης φορεμένος στους χριστιανούς ανά την υφήλιο, ενώ συχνά κάνουμε τον σταυρό μας πριν την προσευχή, στο πέρασμά μας από εκκλησίες αλλά και όποτε έχουμε ανάγκη της Θείας Δύναμης για να τονώσει την ελπίδα μας στην καθημερινότητά μας.
Τον σταυρό μας τον κάνουμε ενώνοντας τα τρία πρώτα δάχτυλα του δεξιού μας χεριού, δηλαδή τον αντίχειρα με τον δείκτη και τον μεσαίο δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την πίστη μας στον τρισυπόστατο Θεό (πατέρα, υιό και Άγιο Πνεύμα) για την προστασία του τρισυπόστατου εαυτού μας (πνεύμα, ψυχή, σώμα), ομοούσια ενωμένα μεταξύ τους τα τρία δάχτυλα του δεξιού χεριού αχωρίστως και αδιαιρέτως. Τα άλλα δύο δάχτυλα, δηλαδή ο παράμεσος και ο μικρός ακουμπούν την παλάμη θέλοντας να δείξουν τις δύο φύσεις, τις δύο ενέργειες, τις δύο φύσεις του Κυρίου μας δηλαδή την ανθρώπινη και την Θεϊκή ενωμένες. Έτσι κάνοντας τον σταυρό μας, ταυτόχρονα κάνουμε και μία ομολογία ορθοδόξου πίστεως στον τριαδικό Θεό για την προστασία της τριαδικής μας ύπαρξης που περιγράφτηκε παραπάνω με πνεύμα, ψυχή και σώμα.
Η σταύρωσή μας με το δεξί μας χέρι αρχίσει απ’ το σημείο στο κέντρο του μετώπου που είναι ιδιαίτερα ενεργειακό ως «τρίτο μάτι» στα τσάκρα ζητώντας την προστασία στην διανόησή μας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη μας στον Κύριο.
Κατόπιν το χέρι μας μετακινείται ευθεία στην κοιλιά μας, θέλοντας να δείξουμε την προσφορά μας στον Κύριο όλων των επιθυμιών μας και όλως των συναισθημάτων μας, ενώ μετά φέρνουμε το χέρι πρώτα στον δεξιό και μετέπειτα στον αριστερό ώμο, δηλώνοντας πως οι δράσεις μας και οι σωματικές μας δραστηριότητες ανήκουν στον Κύριο.

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση!
Σταύρος Μιχαήλος

Αστρολογία
Επιλεγμένα Άρθρα

ix.gr